Ο Παναθηναϊκός μετά από οκτώ χρόνια κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αϊτόρ στο 34'.

Πράσινος βάφτηκε o τελικός του Κυπέλλου. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να επικρατούν με σκορ 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αϊτόρ στο 34′. Για όσο διάστημα παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του σκορ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Το ματς ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση και αυτό φάνηκε να έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές. Νευρικότητα, βιαστικές κινήσεις και καθόλου καλός ρυθμός. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ενεργοποιηθεί αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία. Μέχρι που φτάνουμε στο 34′. Ο Γκατσίνοβιτς δέχτηκε χτύπημα από τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή, ο Λαόθ συμβουλεύτηκε το VAR και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που θεώρησε υπερβολική την απόφαση του διαιτητή. Ο Αϊτόρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κάπου εκεί ήρθε μία ακόμα διακοπή της αναμέτρησης, αφού μία πέτρα χτύπησε τον σκόρερ στο χέρι. Μετά από 20-25 λεπτά οι δύο ομάδες επανήλθαν ξανά στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 44′ με τον Άκπομ αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Με το σκορ υπέρ του και τον κόσμο στο πλευρό του, ήξερε πως να διαχειριστεί το ματς. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει τον ρυθμό και να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο απειλητικό. Στο 58′ οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση αλλά ο Μπίσεσβαρ από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Όσο ο χρόνος περνούσε, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε όλο και περισσότερο στο γήπεδο. Στο 79′ ο Σβαμπ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κώτσιρας έδιωξε πάνω στην γραμμή ενώ και στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι αντέδρασε σωστά στην ευκαιρία του Ζίβκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός κράτησε το υπέρ του σκορ και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (68′ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (76′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος), Παλάσιος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46′ Σιντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62′ Μιτσίτσα), Άκπομ (68′ Τσόλακ)