Η Φούλαμ επιστρέφει για ακόμη μια φορά στη Πρέμιερ Λιγκ και το Debut.gr παρουσιάζει τους λόγους που η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έσπασε όλα τα κοντέρ στη Τσάμπιονσιπ.

Μπορεί το ενδιαφέρον στο Νησί να έγκειται στη Πρέμιερ Λιγκ και στη κούρσα του πρωταθλήματος μεταξύ Σίτυ και Λίβερπουλ. Ακόμη περισσότερο σε λίγες μέρες, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί και στα play-off της Τσάμπιονσιπ. Ή αλλιώς στον αγώνα των 200 εκατομμυρίων στο Γουέμπλει. Η Φούλαμ όμως δεν ανησυχεί για κάτι τέτοιο. Ήταν το απόλυτο φαβορί αυτή τη χρονιά για την απευθείας άνοδο και το απέδειξε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα συγκέντρωσε 90 βαθμούς και σε όλες τις βασικές κατηγορίες ήταν πρώτη. Στους βαθμούς εντός και εκτός έδρας (46 – 44), στη καλύτερη επίθεση (106 γκολ). Επίσης είχε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μίτροβιτς με 43 γκολ και πρώτο στις ασίστ τον Χάρι Γουίλσον με 19. Όλα αυτά μετουσιώθηκαν σε 2.3 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι για τη Φούλαμ. Αυτά τα λίγα για αρχή και για τους λάτρεις της ιστορίας, είναι η παλαιότερη ομάδα του Λονδίνου με έτος ίδρυσης το 1879.

Η επιθετική τριπλέτα που ξεχώρισε με μπροστάρη τον Μίτροβιτς 

Φούλαμ

Αδιαμφισβήτητα όλοι στο Νησί μιλούν για τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε σαν να μην υπήρχαν άμυνες μπροστά του με κάθε πιθανό τρόπο. 43 γκολ στη Τσάμπιονσιπ, αριθμός ρεκόρ καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ του Ίβαν Τόνεϊ με 31. Έχει εμπειρία από την Πρέμιερ καθώς πριν την Φούλαμ είχε αγωνιστεί με την Νιούκαστλ αλλά και με την ομάδα του Λονδίνου τη σεζόν 2019-2020 που υποβιβάστηκε στη Τσάμπιονσιπ. Το ταλέντο το έχει, το ξέρουμε και το απέδειξε. Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας είναι ο μόνος του αντίπαλος. Και μην ξεχνάμε πως με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις έστειλε τη Σερβία στο Παγκόσμιο του Κατάρ κόντρα στη Πορτογαλία. Χάρμα ιδέσθαι.

Βασικοί του συμπαραστάτες στην κυριαρχία της Φούλαμ τη φετινή χρονιά ο Χάρι Γουίλσον και ο Φάμπιο Καρβάλιο. Κοινό τους στοιχείο; Η Λίβερπουλ. Ο πρώτος από τις ακαδημίες των Κόκκινων μετά από 6 δανεισμούς μεταγράφηκε στη Φούλαμ έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ. Διαθέτει εξαιρετικό αριστερό και μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί είτε πίσω από τον επιθετικό είτε στα φτερά της επίθεσης. Συμφώνα με τα στατιστικά, ο Ουαλός στον δείχτη γκολ/ ασίστ είχε 29 (10-19). Ο δεύτερος θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Κλοπ τη νέα χρονιά. Ο 19χρονος Πορτογάλος ήταν από τις αποκαλύψεις της Τσάμπιονσιπ και η Λίβερπουλ από νωρίς μύρισε αίμα και τον υπέγραψε, όπως όλα δείχνουν, με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Ταχύς και άριστος τεχνίτης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του The Analyst, στη Φούλαμ ήταν πρώτος στη λίστα Attacking Sequence Involvements. Συνήθως ο Κλοπ δε πέφτει έξω στις επιλογές του.

 Φούλαμ και Νόριτς = Ασανσέρ μεταξύ Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ

Το δύσκολο κομμάτι για τις νεοφερμένες ομάδες στις μεγάλες κατηγορίες είναι η παραμονή. Σε αυτό η Φούλαμ και η Νόριτς μας έχουν χαρίσει από το 2017 μια μοναδική παράσταση. Από τότε δεν έχουν συναντηθεί αντίπαλοι καθώς όταν τη μια χρόνια ανεβαίνει η μία, η άλλη υποβιβάζεται. Έτσι θα γίνει και την επόμενη χρονιά. Η Φούλαμ επιστρέφει στη Πρέμιερ ως πρώτη της Τσάμπιονσιπ και η Νόριτς πέφτει στη Τσάμπιονσιπ ως κατά πάσα πιθανότητα τελευταία της Πρέμιερ. Κάτι που είναι υπέρ της Φούλαμ σε αυτή την προϊστορία είναι πως τις προηγούμενες φορές είχε πάρει την άνοδο από τα play-off και και όχι την απευθείας και δη σαν πρωταθλήτρια. Αυτή η παράδοση στο Νησί έχει την χάρη της και αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια σε αυτό το ασανσέρ. Γιατί όλοι πιστεύω πως συμφωνούμε πως η Νόριτς του χρόνου θα πάρει και πάλι την άνοδο. Η Φούλαμ όμως θα καταφέρει να παραμείνει στη Πρέμιερ;