Η χαρμόσυνη είδηση για τους φίλους της Λίβερπουλ με την ανανέωση του Γιούργκεν Κλοπ σημαίνει κάτι περισσότερο από μια απλή υπογραφή...

Η Λίβερπουλ το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε πως επεκτάθηκε η συνεργασία της με τον Γιούργκεν Κλοπ. Το μέχρι πρότινος συμβόλαιο του Γερμανού τεχνικού έληγε το 2024. Αλλά, πλέον η συνύπαρξή του με τη Λίβερπουλ θα διαρκέσει ως το 2026. Η εποχή Κλοπ στους «κόκκινους» του Μερσεϊσάιντ ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2015. Μετά από επτά επιτυχημένες σεζόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πριν από τη θητεία του στους «Βεστφαλούς» ήταν προπονητής της Μάιντς, την οποία επανέφερε στην Bundesliga κι εν συνεχεία οδηγώντας την στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το έργο του στο γερμανικό πρωτάθλημα ήταν αξιοσημείωτο και τον έκανε έναν από τους πιο περιζήτητους προπονητές παγκοσμίως. Με τη Λίβερπουλ να τον κάνει δικό της, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας της. Στα πρώτα του βήματα στο Νησί, οδήγησε τους «ρεντς» στους τελικούς του League Cup και του Europa League, χωρίς να κατακτήσει, πάντως, κάποιο τρόπαιο.

Το 2016-2017, ο Κλοπ επανέφερε την Λίβερπουλ στο Champions League. Όπου την επόμενη χρονιά έφτασε μαζί της στον τελικό του Κιέβου. Η κατάληξη και πάλι δεν ήταν ευνοϊκή, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η θριαμβεύτρια στην Ουκρανία με 3-1.

Jurgen Klopp 'humbled' to sign new Liverpool contract - CNN

Ο Κλοπ γιγάντωσε τη Λίβερπουλ

Η «απάντηση» της Λίβερπουλ ήταν να συγκεντρώσει 97 βαθμούς στην Premier League, τερματίζοντας μόλις ένα πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2019. Ενώ στην Ευρώπη κατάφερε να ανεβεί στον θρόνο του Champions League επικρατώντας της Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης με 2-0 και πανηγυρίζοντας το 6ο κορυφαίο τρόπαιο της ομάδας.

Το Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA προστέθηκαν στην κόκκινη τροπαιοθήκη. Προτού οι «κόκκινοι» τερματίσουν την 30χρονη αναμονή για να στεφθούν πρωταθλητές της Premier League, κατακτώντας εμφατικά τον τίτλο. Στη χρονιά που ο covid ήρθε στην καθημερινότητά μας, λίγο έλειψε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ευτυχώς για τη Λίβερπουλ του Κλοπ, συνεχίστηκε το καλοκαίρι εκείνο και η Premier League επέστρεψε στο Λίβερπουλ μετά το 1990.

Jürgen Klopp extends long-term contract with Liverpool

Τα φετινά κατορθώματα των «κόκκινων»

Στην τρέχουσα σεζόν η ομάδα του Κλοπ πήρε το League Cup νικώντας την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι στο Γουέμπλεϊ, ενώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στον τελικό του FA Cup τον επόμενο μήνα. Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τη Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα του τίτλου, ενώ το βράδυ της Τετάρτης επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στο “Ανφιλντ” στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League, κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό της 28ης Μαΐου στο “Παρκ ντε Πρενς” του Παρισιού.

Συνολικά από τότε που ανέλαβε ο Κλοπ οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση πέντε τροπαίων. Ο Γερμανός μπήκε στο “κλαμπ” των προπονητών με τις περισσότερες επιτυχίες του συλλόγου! Σε 373 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 229 νίκες. Έχοντας το καλύτερο ποσοστό (61,4%) μεταξύ προπονητών με τουλάχιστον 50 ματς στον κόκκινο πάγκο. Ξεπερνώντας τον θρύλο του κλαμπ, Κένι Νταλγκλίς με 60,91% σε 307 αγώνες.

Ο Κλοπ πάει για το απόλυτο επίτευγμα

Όπως μπορεί κανείς να δει, η Λίβερπουλ βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Δηλαδή, είναι έτοιμη να ζήσει το απόλυτο όνειρο του «quadruple». Καμία αγγλική ομάδα στο παρελθόν δεν έχει κατακτήσει και τα τέσσερα αυτά τρόπαια μέσα στην ίδια σεζόν! Για να δούμε αν ο Γερμανός προπονητής καταφέρει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν…