Ο Πέδρι πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση και το debut.gr γράφει λίγα λόγια για τη μαγεία που έχουμε ανάγκη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Πέδρι. Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα πήρε το σπουδαίο τρίποντο κόντρα στη Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής (3/4). Πέδρι. Ο λόγος που ο Τσάβι χαμογελάει.

Πέδρι. Ο παίκτης που μας θυμίζει πως η μαγεία δε χάθηκε από το ποδόσφαιρο.

Σε όσα -λίγα- διαβάσεις παρακάτω δε θα βρεις αριθμούς, στατιστικά, τακτική ανάλυση. Μόνο αγνά απλά καθημερινά λόγια ενός φιλάθλου του ποδοσφαίρου, που αγαπά τη μαγεία.

Δεν είναι ούτε υψηλόσωμος, ούτε ογκώδης. Έχει ύψος μόλις 1.73 και μάλιστα σε συνδυασμό με τα κιλά του δείχνει μικροσκοπικός. Πράγματα που δεν ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του ποδοσφαίρου εν ετει 2022. Και όμως ο Πέδρι όχι μόνο καταφέρνει να ξεχωρίσει (από νεαρή ηλικία), αλλά πολύ περισσότερο να μας θυμίζει πράγματα. Να μας θυμίζει πόσο πολύ λείπει η «μαγεία» από το ποδόσφαιρο του σήμερα.

Σε ένα ποδόσφαιρο που κατά κύριο λόγο υπηρετεί την ταχυδύναμη, ο Πέδρι εμφανίζεται ως μια ηλιαχτίδα ελπίδας. Ελπίδας όλων εκείνων (μαζί και ο γραφών) που σε ένα ενενηντάλεπτο αναζητούν τη μαγεία. Τη χαρά του παιχνιδιού. Φυσικά δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει μεγαλύτερος εκφραστής της από τον Ροναλντίνιο. Ο «χαμογελαστός μάγος» είναι το συνώνυμο της «χαράς του παιχνιδιού.» Ολόκληρη η καριέρα ήταν έτσι. Έπαιζε για έναν απλό λόγο: για να διασκεδάζει εκείνος και το κοινό του. Δε μπήκε ποτέ σε καλούπια.

Για πολλούς αυτό είναι κακό, διότι μας στέρησε μια μυθική καριέρα. Μα, και στα 3,5 χρόνια που ήταν στο «πικ» του, ο Ρόνι κατάφερε να τα πάρει όλα. Και το σπουδαιότερο; Με τον δικό του τρόπο. Παρομοίως και ο Λιονέλ Μέσι. Ο «μάγος από το Ροσάριο» είναι ο κατά πολλούς συνεχιστής του Ροναλντίνιο. O GOAT μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές μαγείας. Το μυθικό ταλέντο του ευθύνεται για αυτό. Και ο ίδιος ευθύνεται για το γεγονός πως κατάφερε να συνδυάσει τη μαγεία με την τακτική, και να παραμένει για πάνω από 15 χρόνια ο κορυφαίος του αθλήματος.

Θα μου πείτε, υπάρχουν τρομεροί παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχουν κάνει τα πάντα (και συνεχίζουν) δίχως αυτό το τεράστιο ταλέντο. Δίχως αυτή τη μαγεία στο παιχνίδι τους. Είναι τι επιλέγει ο καθένας.Σε κάποιον αρέσει περισσότερο μια “ποδιά” του Νεϊμάρ, ενώ σε έναν άλλον ένα σπρίντ και τελείωμα του Εμπαπέ.

Σίγουρα όμως όλοι μας χαμογελάμε (άλλοι φανερά και άλλοι…κρυφά) σε γκολ σαν αυτό που πέτυχε ο μικρός κόντρα στη Σεβίλλη…