Ο Στέλιος Πουλιανίτης έκανε μία φοβερή εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα Πατρών και το Debut.gr κάνει ένα flashback στην καριέρα του.

Τις τελευταίες μέρες το όνομά του απασχολεί την μπασκετική κοινότητα. Και όχι άδικα. Ο Στέλιος Πουλιανίτης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα Πατρών και οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 76-73. Έχοντας περάσει από αρκετές ομάδες, φέτος επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Που να φανταζόταν ότι ένα ολόκληρο γήπεδο θα φώναζε το όνομά του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος απλά ανατρίχιασε. Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr ποιος είναι ο Στέλιος Πουλιανίτης αλλά και την μέχρι τώρα πορεία του στον χώρο του μπάσκετ.

Πουλιανίτης

Τα πρώτα βήματα

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του ΑΚΘ Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου. Ενός μπασκετάνθρωπου, όπως τον έχει αποκαλέσει. Του άρεσε η θέση του πόιντ γκαρντ και δούλευε καθημερινά πάνω σε αυτό.

Έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα του Άρη και κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα εφήβων, έφτασε μέχρι το αντρικό τμήμα. Ένα μεγάλο όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Για δύο χρόνια παρέμεινε στην ομάδα και πήρε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια της Basket League.

Η περίοδος των δανεισμών και η επιστροφή στον Άρη

Το 2015 ο Άρης ανακοίνωσε τον δανεισμό του Πουλιανίτη στον Κόροιβο Αμαλιάδας ενώ ανανέωσε και το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Με την ομάδα της Αμαλιάδας αγωνίστηκε σε 29 αγώνες, δείχνοντας δείγμα του ταλέντου του.

Ακολούθησε άλλος ένας δανεισμός στα Τρίκαλα όπου ο Πουλιανίτης πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στόχος του ήταν να οργανώνει όσο μπορούσε καλύτερα το παιχνίδι, κάνοντας ένα βήμα πίσω στο σκοράρισμα. Ήξερε όμως ότι αυτό το στοιχείο δεν θα το χάσει. Το πως θα βάζει την μπάλα στο καλάθι θα είναι πάντα μέρος του ρεπερτορίου του.

Μετά το πέρας του δανεισμού του, ο Πουλιανίτης επέστρεψε στον Άρη όπου παρέμεινε για όλη τη σεζόν. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στον «Αυτοκράτορα». Η τελική 9η θέση σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο καθώς όλα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει διαφορετικά.

Πουλιανίτης

Επόμενη «στάση» σε Κύμη και Κολοσσό Ρόδου

Το 2018 αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με την Κύμη. Η ομάδα της Εύβοιας είχε κατακτήσει την 7η θέση την προηγούμενη σεζόν και είχε συμμετάσχει και στα play-off. Ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε σε σχέση με αυτόν που είχε στον Άρη, παίρνοντας παραπάνω προσπάθειες και ευθύνες. Η Κύμη κατάφερε να σώσει την κατηγορία καθώς τερμάτισε 12η, μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Κολοσσό Ρόδου, υπογράφοντας συμβόλαιο για δυο χρόνια. Σε μία προβληματική σεζόν λόγω του κορονοϊού, το πρωτάθλημα της Basket League πέρασε από αρκετά εμπόδια. Εν τέλει τελείωσε πρόωρα και ο Κολοσσός κατέλαβε την 9η θέση.

Πουλιανίτης

Πουλιανίτης και Απόλλωνας μαζί στην Α’1

Μπορεί κάποιοι να το είδαν σαν πισωγύρισμα όμως αποδείχθηκε πως δεν ήταν καθόλου έτσι. Ο Πουλιανίτης αποφάσισε να μην συνεχίσει στην Α’1 καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα Πατρών. Η ομάδα της Πάτρας προσπαθούσε να επιστρέψει ξανά στα «μεγάλα σαλόνια» και στο πρόσωπο του Πουλιανίτη βρήκε τον παίκτη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει και να τον οδηγήσει στον στόχο του.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς στις 31 Οκτωβρίου, ο Πουλιανίτης τραυματίστηκε σοβαρά στο σαγόνι κατά τη διάρκεια του αγώνα του Απόλλωνα με την Καρδίτσα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού, έδωσε στον Πουλιανίτη τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να τελειώσει την αποθεραπεία του και να επιστρέψει έγκαιρα στα παρκέ.

Ο τρόπος που εξελίχθηκε η σεζόν τον δικαίωσε απόλυτα. Έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του coach Βετούλα, ο Πουλιανίτης αποτελούσε έναν από τους ηγέτες του Απόλλωνα στον δρόμο προς την Α’1. Στόχος που τελικά επετεύχθη. Με την φανέλα του Απόλλωνα έμενε στο παρκέ κατά μέσο όρο 25,4 λεπτά προσφέροντας 9,6 πόντους, 3,9 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ.

Η επιστροφή στον Άρη και η βραδιά της απογείωσης

Ο coach Καστρίτης επέμενε προκειμένου ο Πουλιανίτης να επιστρέψει στην ομάδα του Άρη. Είχε συνεργαστεί ξανά μαζί του τόσο στην Κύμη όσο και στα Τρίκαλα οπότε γνώριζε τι θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα. Ο Πουλιανίτης αποδέχτηκε αυτήν την πρόταση και επέστρεψε ξανά στο «Παλέ».

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται αρκετά καλά για τον Άρη καθώς βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Και φτάνουμε στο ματς με τον Προμηθέα όπου ο Πουλιανίτης πραγματικά διέλυσε όλα τα ρεκόρ. 25 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 4/4 βολές.

Προσαρμόστηκε στο παιχνίδι και όταν είδε πως μπήκαν τα δύο πρώτα σουτ τότε όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Δεν χάνει όμως τον εαυτό του. Σε συνέντευξή του μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε πως μπορεί στον επόμενο αγώνα να μην βάλει κανένα πόντο. Θα μπει ξανά στο καλούπι του και θα συνεχίσει την σκληρή δουλειά προκειμένου να πετύχει τους στόχους του με την ομάδα του Άρη. Σίγουρα αυτή την εμφάνιση θα την θυμάται για πολύ καιρό ακόμα. Ήταν μία δικαίωση για τις προσπάθειες και τον κόπο που έχει καταβάλει στο μπάσκετ. Αλλά και κάτι άλλο θα του μείνει αξέχαστο. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος…

«Ανατρίχιασα όταν άκουσα το Παλέ να φωνάζει το όνομά μου».