Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως ο Ουσμάν Ντεμπελέ ακόμη και τώρα έχει τόσο μεγάλη απήχηση σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Διαβάζεις τη μία είδηση. Μετά από μερικές ημέρες κάποια άλλη. Βλέπεις τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν. Να οργιάζουν. Σε όλα τα παραπάνω πρωταγωνιστεί εσχάτως ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ναι, ναι. Ο γνωστός. Αυτός που είναι στην Μπαρτσελόνα.

Μιλάμε (για την ακρίβεια γράφουμε) τον τύπο που έγινε… ρόμπα επειδή αργεί -όχι μία και δύο φορές- να πάει στην προπόνηση των Καταλανών. Ναι, ναι. Καλά καταλάβατε. Αναφερόμαστε για εκείνον τον τύπο που ξενύχταγε, διότι έπαιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες on line games.

Είναι ο ίδιος που έχει πολλές και σπουδαίες ομάδες στα πόδια του. Η μία εξ αυτών είναι η Μπαρτσελόνα, κάτι που επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του προσφάτως ο πρόεδρος της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα, που δεν θέλει να χάσει τον νεαρό εξτρέμ για κανέναν λόγο.

Σημεία των καιρών. Ίσως και όχι. Μήπως τελικά ζούμε σε μία εικονική πραγματικότητα; Μήπως τελικά ζούμε σε ένα Matrix και απλά έχει «γκλιτσάρει» το σύστημα; Ή μήπως είμαστε όλοι κομπάρσοι σε ένα reality show -όπως το «The Truman Show» με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρει- αλλά σε αυτό είναι ο βασικός χαρακτήρας ο Ουσμάν Ντεμπελέ;

Δεν κάνει τίποτα… σωστά ο Ντεμπελέ και όμως, πουλάει!

Κάποτε στη Γαλλία τον είχαν ρωτήσει ποιο από τα δύο του πόδια είναι το «καλό». Εκείνος είχε απαντήσει και το αριστερό, αλλά ΚΑΙ το δεξί. Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα έχει περάσει αρκετός καιρός. Αν βρίσκαμε μπροστά μας τον Ντεμπελέ δεν θα τον ρωτάγαμε κάτι παρόμοιο. Αλλά πως γίνεται να είναι το ίδιο… κακός και με τα δύο πόδια!

Προφανώς δεν «ξέχασε» την μπάλα που ξέρει. Όμως, είναι απίθανο πως γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που βρισκόταν σε τόσο υψηλό επίπεδο και ενώ πήρε μεταγραφή σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου αντί για βήματα προς τα μπροστά να κάνει άλματα προς τα πίσω! Το δυνατό του σημείο δεν είναι η δημιουργία. Ούτε τα τελειώματα των φάσεων. Κάτι που επιβεβαιώνουν τα νούμερά του από τότε που πάτησε το πόδι του στην Μπαρτσελόνα.

Ούτε είναι «χτιστός» για να αντέχει το… ξύλο. Μήτε καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά οι σύλλογοι της Premier League τον θέλουν σαν τρελές! Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν κάνει σχεδόν τίποτα σωστά. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Θα μεγαλώσει και θα… στρώσει λέγαν όλοι!

Η ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από μεγάλα ταλέντα που ξεκίνησαν σωστά την καριέρα τους, αλλά κάπου, κάπως στον δρόμο το… έχασαν. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ έχει δείξει ότι είναι πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο. Βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Θα μεγαλώσει και θα βάλει μυαλό; Κάτι που σημαίνει πως θα γίνει πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι του και γενικά πιο σοβαρός και πιο «επαγγελματίας»; Ή θα παραμείνει το ίδιο αφελής και το ίδιο… χύμα στο κύμα;

Ο Γάλλος εξτρέμ είναι πλέον 24 ετών. Δεν είναι εκείνος ο πιτσιρικάς που εντυπωσίαζε όλη την Ευρώπη και έκανε πολλούς σκάουτερ να αναφέρουν στις  επιστολές τους. Είτε μείνει, είτε φύγει από την Μπαρτσελόνα πρέπει να καταλάβει ότι έχει μεγαλώσει. Οι ευκαιρίες που θα του δίνονται θα είναι λιγότερες. Οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα του θα σταματήσουν να είναι τόσο δεκτικοί και να έχουν υψηλά τον πήχη άπαξ και συνεχίσει να τους απογοητεύει.

Ο Ντεμπελέ μεγάλωσε. Και ακόμη δεν έχει… στρώσει. Για να δούμε μέχρι πότε.