Η Νάπολι έστω και προσωρινά είναι στην πρώτη θέση της Serie A, την ώρα που οι περισσότεροι έχουν το βλέμμα τους μονάχα στις δυο ομάδες του Μιλάνου.

Η φετινή Serie A είναι τουλάχιστον συναρπαστική. Οι συγκινήσεις περισσεύουν και το θέαμα επίσης. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού», με έντεκα αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Και την ώρα που άπαντες είχαν ως φαβορί μια εκ των Ίντερ και Μίλαν, να που εμφανίζεται δυναμικά η Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι προελαύνει στο καμπιονάτο ούσα πλέον έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση. Ισόβαθμη με τη Μίλαν στους 57 βαθμούς, έχοντας πίσω της την Ίντερ σε απόσταση δυο βαθμών, αλλά ένα ματς λιγότερο.

Το βράδυ της Κυριακής έκανε ένα φοβερό διπλό στο «Ολίμπικο» επικρατώντας με 2-1 της Λάτσιο. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, οι Ναπολιτάνοι απέδρασαν από τη Ρώμη με το γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ στο 94ο λεπτό! Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα όπως ήταν φυσικό από παίκτες και προπονητή. Δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στα πρώτα στρώματα του βαθμολογικού πίνακα μονάχα για να δυσκολέψει τη ζωή των υπολοίπων. Αλλά για να διεκδικήσει με αξιώσεις το φετινό Σκουντέτο παίρνοντας τα σκήπτρα από την Ίντερ.

European roundup: Napoli lead Serie A; Sevilla win to close gap at top | European club football | The Guardian

Ακόμα η κατάσταση δεν είναι στο χέρι της Νάπολι

Πάντως, να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Όσο η Ίντερ δεν κάνει άλλες γκέλες σε συνδυασμό με νίκες της Νάπολι, οι «νερατζούρι» έχουν τον πρώτο λόγο. Οι «παρτενοπέι» έχουν εκμεταλλευτεί ως τώρα ορισμένα στραβοπατήματα των ομάδων του Μιλάνου. Ωστόσο, τώρα ξεκινά το έργο. Θα πρέπει αρχικά να νικήσουν τη Μίλαν στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την ερχόμενη Κυριακή 6/3. Αν πάρουν το τρίποντο, τότε θα αποκτήσουν άλλον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει άλλο παιχνίδι με την Ίντερ προκειμένου να είναι αυτή που θα τη σταματήσει. Το ματς του πρώτου γύρου στο Μιλάνο είχε λήξει 3-2 υπέρ της Ίντερ, ενώ στη Νάπολη είχαμε ισοπαλία 1-1.

Οι… παγίδες των τριών πρωτοπόρων

Πέραν των «ροσονέρι», η Νάπολι θα κληθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια των Αταλάντα στο Μπέργκαμο (3/4), ενώ θα υποδεχτεί τις Φιορεντίνα (10/4) και Ρόμα (16/4). Αυτά τα ντέρμπι είναι απανωτά και θα κρίνουν κατά πολύ το αν η ομάδα του Σπαλέτι είναι ικανή να σηκώσει το φετινό Σκουντέτο.

Από πλευράς της η Ίντερ έχει ακόμα κι άλλες υποχρεώσεις πέραν του πρωταθλήματος. Έχει τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ για το Champions League, ενώ παίζει με τη Μίλαν μέσα έξω για το Κύπελλο Ιταλίας. Κατόπιν κι εκείνη θα υποδεχτεί τη Φιορεντίνα (19/3) και τη Ρόμα (24/4), ενώ έχει να πάει στο Τορίνο στις 3/4 να παίξει με τη Γιουβέντους. Τέλος, η Μίλαν παίζει και αυτή στην έδρα της με τους «βιόλα» (1/5). Πιο πριν στις 24 Απρίλη θα παίξει με τη Λάτσιο στη Ρώμη, ενώ ακόμη έχει στην έδρα της την Αταλάντα στις 15 Μάη. Να αναφέρουμε ότι την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με την πάντα επικίνδυνη Σασουόλο.

Η μάχη όπως αντιλαμβάνεται κανείς μαίνεται στην Ιταλία, με τη Νάπολι πάντως να έχει όλα τα φόντα να ξαναζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος…