Το Debut.gr έστρεψε τα κιάλια του στο χειμερινό «παζάρι», ξεχώρισε κάποιες κινήσεις και σας παρουσιάζει τις κορυφαίες μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Ακόμα μία μεταγραφική περίοδος έλαβε τέλος και πολλά εκατομμύρια «χόρεψαν» γύρω από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αρκετοί σύλλογοι προσπάθησαν να… μαζέψουν τα σπασμένα, άλλοι ενισχύθηκαν σημαντικά και άλλοι απλά πρόσθεσαν μερικές πινελιές στους πίνακές τους. Παράλληλα, διάφοροι αθλητές σήκωσαν κασκόλ και φόρεσαν φανέλες διαφορετικής ομάδας σε σχέση με αυτήν που αγωνιζόντουσαν έως τώρα, με στόχο είτε να βρουν χρόνο συμμετοχής, είτε να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν ένα πρότζεκτ το οποίο τους ιντριγκάρει. Το Debut.gr παρακολούθησε τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν και σας παρουσιάζει εκείνες που τάραξαν περισσότερο τα νερά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Κορυφαίες μεταγραφές:

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς «στόχεψε» την  Γιουβέντους

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός, μετράει φέτος 20 γκολ και 4 ασίστ σε 24 εμφανίσεις του με την Φιορεντίνα, ποσοστά τα οποία έχουν τραβήξει τα βλέμματα των «μεγάλων». Οι «μπιανκονέρι» έβγαλαν από τα ταμεία τους 81.6 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον κάνουν δικό τους, ενώ άλλα 8.6 εκατομμύρια ευρώ παραχώρησαν στην Γκλάντμπαχ για την αγορά του Ντένις Ζακάρια.

Φελίπε Κουτίνιο στην… γνωστή/άγνωστη  Άστον Βίλα

Τον δανεισμό του Κουτίνιο από την Μπαρτσελόνα έως το καλοκαίρι και την επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε η Άστον Βίλα. Ο Στίβεν Τζέραρντ γνωρίζει καλά τον Βραζιλιάνο άσο από το κοινό τους πέρασμα στην Λίβερπουλ και η επιθυμία του Άγγλου τεχνικού έγινε πραγματικότητα. Οι «βίλανς» απέκτησαν επίσης τους Κάλουμ Τσέιμπερς (ελεύθερος από την Άρσεναλ), Λούκας Ντιν (από την Έβερτον έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ) και τον γνωστό σε εμάς από τον πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ τερματοφύλακα, Ρόμπιν Όλσεν (δανεικός από την Ρόμα για έναν χρόνο).

Τραορέ, Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ στην Μπαρτσελόνα και άντε πιάστην

Στις αποκτήσεις των Αντάμα Τραορέ, Φεράν Τόρες και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ προχώρησε η Μπαρτσελόνα. Οι «Καταλανοί» εστίασαν την προσοχή τους στην Αγγλία και χτύπησαν τις πόρτες των Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ προκειμένου να ενισχυθεί το οπλοστάσιο του Τσάβι. Ο Τραορέ επέστρεψε σε γνώριμα για εκείνον εδάφη, καθώς αγωνιζόταν με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» μέχρι το 2015, ενώ το θρίλερ με τον Ομπαμεγιάνγκ είχε αίσιο τέλος, μιας και ο Γκαμπονέζος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ. Ο Φεράν Τόρες είναι η μοναδική μεταγραφή για την οποία δόθηκαν χρήματα, μιας και η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της και παρέδωσε στην Σίτι 55 εκατομμύρια ευρώ.

Δυάδα από Τορίνο για τον Κόντε

Τον δανεισμό του Ντεγιάν Κουλουσέφσκι και την αγορά του Ροντρίγκο Μπεντακούρ από την Γιουβέντους έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Τότεναμ. Ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες για κάποια ενίσχυση, ο Κόντε είδε την τελευταία μέρα των μεταγραφών όχι μία, αλλά δύο προσθήκες στο ρόστερ του. Αμφότεροι οι δύο αθλητές, εκπλήρωσαν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Φαν ντε Μπέεκ και Ντέλε Άλι στην Ιθάκη του Λάμπαρντ

Την αναζήτηση του χρόνου συμμετοχής βρήκαν στο πρότζεκτ της Έβερτον και του Λάμπαρντ οι Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ και Ντέλε Άλι. Τα «ζαχαρωτά» έκαναν πράξη τα θέλω του νεοαποκτηθέν Φρανκ Λάμπαρντ και έδωσαν μία… διαφυγή στους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός μέσος θα παραμείνει στο Μέρσεισαϊντ μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ο Άλι αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Επέλεξε Λίβερπουλ ο Λουίς Ντίας

Ακόμα ένας πολυπόθητος από κορυφαίου επιπέδου ομάδες ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Η Λίβερπουλ έδωσε στην Πόρτο 45 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κερδίσει την υπογραφή του Λουίς Ντίας. Ο Κολομβιανός εξτρέμ δέχθηκε κρούση και από άλλες αγγλικές ομάδες, ωστόσο έστρεψε την προσοχή του μόνο στους «ρεντς».

Στην Σεβίλλη για το «ριστάρτ» ο Μαρσιάλ

Το πλάνο της Σεβίλλης φαίνεται να βρήκε ως λύση για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του ο Άντονι Μαρσιάλ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας απέκτησε με την μορφή δανεισμού τον Γάλλο επιθετικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτή ήταν η δεύτερη προσθήκη επιθετικού για την Σεβίλλη σε αυτό το μεταγραφικό παράθυρο, καθώς στα μέσα του μήνα υπέγραψε και τον Χεσούς Κορόνα της Πόρτο έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μεγαλύτερη μεταγραφή

Πιο σπουδαία μεταγραφή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, πέραν από αυτή του Κρίστιαν Έρικσεν στην Μπρέντφορντ. Ο Δανός σταρ, 7 μήνες ύστερα από την κατάρρευσή του στον αγώνα απέναντι στην Φιλανδία είναι έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του και μάλιστα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπρέντφορντ του πρόσφερε συμβόλαιο 6 μηνών με επιλογή για επέκταση ενός ακόμη έτους και έκανε πραγματικότητα την πιο όμορφη επιστροφή.