Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην Αμβέρσα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την ουραγό του ομίλου Αντβέρπ

Ο Ολυμπιακός είχε ούτως ή άλλως πολύ λίγες πιθανότητες για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου του. Αυτό ήταν μια υπόθεση που δεν εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον ίδιο. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν “άδειοι” στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και γνώρισαν δίκαια την ήττα από την ουραγό του ομίλου Αντβέρπ με 1-0.

Παρά τα όσα δήλωνε ο Πέδρο Μαρτίνς πριν το παιχνίδι, η εντεκάδα που παρέταξε στο χθεσινό αγώνα έμοιαζε με λευκή πετσέτα ως προς τη μάχη της κορυφής του ομίλου. Ο Ίβηρας τεχνικός φαίνεται πως είχε στο μυαλό του και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη, κάνοντας αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα.

Ο Αγκιμπού βγήκε από την εντεκάδα μετά από πολύ καιρό, το ίδιο και ο Μασούρας, ενώ και ο Ελ Αραμπί  προφυλάχθηκε, παραχωρώντας τη θέση του στον Τικίνιο. Οι αλλαγές αυτές δε βοήθησαν τους ερυθρόλευκους, αφού κάποιες ρεζέρβες πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία που πήραν από τον προπονητή τους.

Ειδικά ο Ονιεκούρου δεν κατάφερε να δείξει απολύτως τίποτα για ένα ακόμα παιχνίδι και όπως όλα δείχνουν, η ακριβότερη φετινή μεταγραφή των Πειραιωτών θα αποδειχθεί φιάσκο.

Σε ρηχά νερά για ένα ακόμη παιχνίδι και ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται σκιά του εαυτού του. Αυτό σαφώς και προβληματίζει τον Μαρτίνς, ο οποίος στηρίζει πολλά στον μέσο από τη Γουινέα, και μέχρι στιγμής δεν δικαιώνεται.

Βάτσλικ, η μόνη παρηγοριά

Ενδεικτικό για τη χθεσινή εικόνα των ερυθρολεύκων είναι το ότι ο μόνος διασωθείς από το παιχνίδι ήταν ο Τόμας Βάτσλικ. Ο Τσέχος γκολκίπερ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, γλιτώνοντας αρκετές φορές την εστία του από νέα παραβίαση.

Όπως και να χει, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και στρέφουν την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα μάθουν τον αντίπαλό τους με φόντο μια θέση στις καλύτερες 16 ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ. Η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Με εξαίρεση τη Σέριφ, θα χρειαστεί υπέρβαση με όλες τις υπόλοιπες υποψήφιες ομάδες, προκειμένου να βρεθούν για τρίτη διαδοχική χρονιά στην τελική 16αδα της διοργάνωσης.