Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού χάρη στο γκολ του Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό. Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση ενώ οι «κιτρινόμαυροι» 2 ακυρωθέντα γκολ.

Την πρώτη νίκη σε ντέρμπι για φέτος στην Superleague πανηγύρισε η ΑΕΚ με το 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Η «Ένωση» προηγήθηκε με την έναρξη του ματς, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν  γρήγορα και ίσως αισθάνονται αδικημένοι που δεν πέτυχαν κάποιο γκολ. Κυρίως για τις προσπάθειές τους στο 2ο ημίχρονο, καθώς στο 1ο είχαν την κατοχή αλλά μόνο μια τελική στο τέρμα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες  για να «καθαρίσουν» νωρίτερα το 3ποντο.

Πως παρατάχθηκαν στο ντέρμπι οι 2 ομάδες

Με το συνηθισμένο 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Μοναδική έκπληξη η μη χρησιμοποίηση του Τσούμπερ. Για κάποιους, ίσως, δεν ήταν έκπληξη, καθώς ο Ελβετός δεν ήταν σε καλή κατάσταση τελευταία. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μισλέν, αριστερά ο Μοχαμάντι ενώ στο κέντρο της άμυνας Βράνιες και Μήτογλου. Η 3άδα στα χαφ αποτελείτο από Σιμόες, Σιμάνσκι και λίγο πιο μπροστά τον Μάνταλο. Αριστερά ο Γκαρσία, δεξιά ο Άμραμπατ και στην κορυφή ο Αραούχο.

Το ίδιο σύστημα και από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που προτίμησε στο τέρμα τον Μπρινιόλι, βάζοντας μπροστά του δεξιά τον Κώτσιρα, αριστερά τον Χουάνκαρ και στο κέντρο Σάρλια και Βέλεθ. Πέρεθ και Μαουρίσιο στα χαφ, έχοντας τον Βιγιαφάνες πιο προωθημένο. Δεξια ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Γκολ με το «καλημέρα»

Η ΑΕΚ ευτύχισε να ζήσει υπέρ της ένα σενάριο που βίωσε με κακό τρόπο στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννενα. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με πολύ ωραία συνεργασία της επιθετικής της γραμμής, σέντρα του Μοχαμάντι και κεφαλιά του Σιμάνσκι (1-0).

Το γκολ αυτό φαινόταν ότι θα «λύσει» τα πόδια των παικτών της «Ένωσης» από το άγχος της πρώτης νίκης σε ντέρμπι φέτος. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και την κατοχή της μπάλας. Μία κατοχή πάντως που παρά το γεγονός ότι έκανε τους φίλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν, δεν μετουσιώθηκε σε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Οι «πράσινοι» είχαν ωραία ανάπτυξη σε αρκετές περιπτώσεις αλλά τα χαλούσαν όλα στην  τελική προσπάθεια. Αυτό ακριβώς έκανε έξαλλο και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που σηκώθηκε από τον πάγκο για οδηγίες.

Λίγο πριν το ημίχρονο η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία όταν Αραούχο μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκάψει την μπάλα με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Ενώ στο 45ο λεπτό το πρώτο σουτ στο τέρμα για τους φιλοξενούμενους από τον Αϊτόρ είχε την απάντηση του Στάνκοβιτς.

Δυνατό ξεκίνημα και στο Β΄μέρος του ντέρμπι

Λίγο έλλειψε να υπάρξει γκολ και με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Αρχικά για τους γηπεδούχους με τον Αραούχο να νικιέται στον τετ-α-τετ από τον Μπρινιόλι. Η αντίστοιχη φάση του Παναθηναϊκού ελάχιστα αργότερα ήταν ακόμα πιο κλασική. Ο Παλάσιος πλάσαρε, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε ασταθώς αλλά πρόλαβε να απομακρύνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και στη συνέχεια ο Αϊτόρ με το γόνατο έστειλε την μπάλα να ακουμπήσει 2 φορές στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς είχε δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ήθελε να αφήσει να παιχτεί ποδόσφαιρο.  Μετά από 2 μονομαχίες κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ ο Παλάσιος δέχτηκε την πάσα αλλά από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ποιότητα Τσούμπερ αλλά ΟΦΣΑΪΝΤ

Με την είσοδο του Τσούμπερ και του Σάκχοφ η ΑΕΚ παραλίγο να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Ελβετός σκόραρε αλλά παρά το ότι ο βοηθός δεν το αντιλήφθηκε ο VAR είδε πως ο Αραούχο ήταν εκτεθειμένος λίγο πριν τροφοδοτήσει τον συμπαίκτη του.

Η συνέχεια εξακολουθούσε να έχει πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα. Οι 2 προπονητές με τις αλλαγές τους προσπάθησαν να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Η ΑΕΚ γύρισε σε ένα κλασικό 4-3-3 με την είσοδο του Λε Ταλεκ.

Στην εκπνοή ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα από πάσα του Σάκχοφ αυτή τη φορά. Ο VAR είχε πάλι αντίθετη άποψη με το 1-0 να παραμένει και να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ(Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισλέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Μήτογλου, Σιμάνσκι(65’ Σάκχοφ), Σιμόες, Μάνταλος(84’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Γκαρσία(65’ Τσούμπερ), Αραούχο(93′ Χατζισαφί).

Παναθηναϊκός(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Πέρεθ, Μαουρίσιο(73’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες(84’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ(61’ Βιτάλ), Παλάσιος(73’ Καρλίτος), Μακέντα.