Επιτέλους είδαμε τον Σέρχιο Ράμος να φορά την αγωνιστική του εμφάνιση για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν και να κάνει το πολυπόθητο ντεμπούτο!

Χρειάστηκε να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Γαλλία για να δούμε τον Σέρχιο Ράμος να φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές για το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έπειτα από σχεδόν μια ποδοσφαιρική ζωή στη Ρεάλ Μαδρίτης, την άφησε για λογαριασμό των Παριζιάνων. Έληξε το συμβόλαιό του, αφού δεν ανανεώθηκε και έτσι ο εμβληματικός αρχηγός των Μαδριλένων είπε το αντίο μετά από 16 χρόνια.

Η ποδοσφαιρική του στέγη δεν άργησε να βρεθεί. Με την Παρί να του την προσφέρει αποκτώντας τον ως ελεύθερο στις 8 Ιουλίου 2021. Υπέγραψε για δυο χρόνια, γεγονός που αν θέλετε «χρύσωσε» το χάπι του, καθώς είχε τεθεί νοκ άουτ από το Euro 2020 λόγω τραυματισμού στο πόδι και συγκεκριμένα στη γάμπα. Αυτό το πρόβλημα τον είχε ταλαιπωρήσει από τον περασμένο Μάιο. Με αυτές τις συνθήκες, η Ρεάλ δεν ήθελε να τον ανανεώσει, μιας και επιζητούσε φρεσκάρισμα στο ρόστερ της. Το αν έκανε καλά, εκείνη το γνωρίζει.

Ο δρόμος για την επιστροφή ολοένα και μάκραινε για τον Σέρχιο Ράμος. Έχασε το Euro όπως είπαμε, πήγε στο Παρίσι, ξεκίνησε προπονήσεις σιγά-σιγά. Αλλά, οι ενοχλήσεις δεν τον άφηναν να κοιμάται ήσυχος. Η σεζόν ξεκίνησε, ο Ράμος ήταν στα pits και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποφάσισε να πορευτεί δίχως τον 35χρονο στόπερ.

Μια μέρα που ο Ράμος θα θυμάται για καιρό

Φτάνουμε στο σήμερα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Ο Σέρχιο Ράμος είναι στην αποστολή από χθες για το παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Το ματς με τους «στεφανουά» έμελλε να αποτελέσει το πολυπόθητο ντεμπούτο για τον πολύπειρο Σέρχιο Ράμος. Ο Ποτσετίνο τον ξεκινάει βασικό και η ιστορία ξεκινάει. Μαζί με τα χιόνια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ήρθε και η πρώτη συμμετοχή του Ισπανού κεντρικού αμυντικού με τα χρώματα της Παρί.

Πλάι στον Μαρκίνιος, το κέντρο άμυνας της Παρί τραβάει τα βλέμματα. Μπροστά μια τετράδα σούπερ σταρ, με τους Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ και Ντι Μαρία. Η Σεντ Ετιέν ανοίγει το σκορ, με τον Ράμος να χάνει καίρια κεφαλιά στη φάση του γκολ των γηπεδούχων. Δεν τον πτοεί αυτό και συνεχίζει.

Εν γένει η παρουσία του θεωρείται κάτι παραπάνω από θετική. Έβγαζε σιγουριά στα μετόπισθεν της Παρί, με τον Μαρκίνιος να αναλαμβάνει καταλυτικό ρόλο μακριά από τη θέση του, μιας και ο Μέσι τού έβγαλε δυο ασίστ για να σκοράρει εις διπλούν. Ο Ράμος κρατούσε μπάλες, έκανε ψύχραιμες μεταβιβάσεις. Επίσης, προέβη σε τρομερές αλλαγές παιχνιδιού με 50άρες μπαλιές, βρίσκοντας συστημένο τον Χακίμι, λες και έπαιζαν δέκα χρόνια μαζί.

Ήταν αναμενόμενο ότι μερικές φορές θα έπαιρνε και μέτρα στο γήπεδο με προωθήσεις. Η κλάση και η τεχνική του κατάρτιση δεν κρύφτηκαν και λίγο έλειψε να δημιουργήσει κλασική φάση για γκολ. Να σημειωθεί ότι ήταν τόσο έτοιμος, που δεν βγήκε αλλαγή καθόλου! Ποιος θα περίμενε έναν παίκτη στα 35 του χρόνια, να έχει να παίξει από τις 5 του Μάη και στο ντεμπούτο του σχεδόν επτά μήνες μετά, να αγωνίζεται και τα 90 λεπτά…

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παρουσία του Ράμος στο παρθενικό του ματς με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν: