Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τον Ολυμπιακό και τον υπέβαλλε σε μία συνθήκη βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες του. Γράφει ο Κωνσταντίνος Κολοβός...

Προγνωστικά εναντίον Παναθηναϊκού σημειώσατε πανηγυρικά διπλό και τούτη η εξέλιξη επισυνάπτει πλήρως τους λόγους που ένα ντέρμπι αποτελεί μυστήριο μέχρι την λήξη του. Ο Παναθηναϊκός ανάγκασε το ταμπλό να αναγράψει 76-81 και ένα πέπλο σιγής και αποδοκιμασιών σκέπασε το «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»…

Μονομαχία στήθος με στήθος, με τους πρασίνους να ποτίζουν αίμα… την καλπάζουσα αυτοπεποίθηση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και να τους ωθεί σε έναν ανεπίσημο ανασχηματισμό.

Πληγώθηκε, πληγώθηκε δέοντος ο Ολυμπιακός απόψε. Ο εγωϊσμός του το ξέρει, πόσο δυστύχησε και μαράζωσε, όταν παρακολούθησε τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος να κάνουν σουαρέ πίσω από τα 6.75μ. στην τελευταία περίοδο. Στα ντέρμπι οι αριθμοί πάνε περίπατο και το 7/10 τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο καταρρίπτει κάθε αρνητική στατιστική απεικόνιση του Παναθηναϊκού από μακριά!

Όταν έφτασε η ώρα, πάγωσε…

Δύο συναπτά έτη πέρασε αυτοεξόριστος στην δεύτερη κατηγορία, αναμένοντας τη στιγμή που θα στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όμως ξέχασαν να κολλήσουν το γραμματόσημο και επέστρεψε…

Η ευκαιρία πέταξε ανεπιστρεπτί και ο Ολυμπιακός οφείλει να νιώθει ανασφαλής. Καλέστηκε να υπερασπιστεί την θεωρητική του κυριαρχία και έπεσε θύμα της πρακτικής του αδυναμίας… να επιβάλλεται του Παναθηναϊκού στην σημαντικότερη στροφή!

Απ’ εδώ και πέρα όλα τα σενάρια είναι πιθανά μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ο Παναθηναϊκός μπορεί και απέδειξε περίτρανα πως θα παλέψει να κρατήσει το στέμμα του και η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής μόνο προφανής δε φαντάζει.

Γύρισε από την κόλαση δις, έλεγξε canaltaronja.cat τη ροή της αναμέτρησης στο τέλος και με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς πυρπόλησε το αντίπαλο καλάθι!

Οβίδες ολκής από το σπίτι του ο Σέρβος που το έβλεπε σαν βαρέλι… σταμάτησε στους 24 και τυχεροί πρέπει να νιώθουν στον Ολυμπιακό που το παρκέ τον αντίκρισε στρογγυλά μόλις 21 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός επικαλέστηκε την αμυντική επιτυχία του Μονάχου παρά την ήττα, επιστράτευσε ζώνη 3-2 με τον Γιώργο Παπαγιάννη να ανεβαίνει ψηλά για να ανακόψει προσπάθειες και παρατήρησε παραδόξως την άρτια επιθετική λειτουργεία του Ολυμπιακού να βιώνει ολικό black-out. Άμεσα, όχι, και εκεί αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια στην διάνοια του Δημήτρη Πρίφτη που επέμεινε στο πλάνο του.

Δικαιολόγησε το όνομά του… ο Παναθηναϊκός

Δε δίστασε…

Σαν φίδι επιτέθηκε στους υπνωτισμένους γηπεδούχους, σταδιακά μείωσε την ψαλίδα, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα «τόλμησε» να προσπεράσει στην πρώτη περίοδο!

Τόλμησε, διότι βιαστήκαμε στο μυαλό μας να ανακηρύξουμε τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης νεκρούς, και εκείνοι αντί να παραδοθούν στις πληγές τους… υπέδειξαν υπερήφανα τα τραύματα του πολέμου!

Γνωρίζει εκ των έσω ο Ιωάννης Παπαπέτρου: άκουσε τα εξ αμάξης για την απόφαση του να αφήσει τον Ολυμπιακό και να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος υπηρέτησε το τριφύλλι πιστά και όσο λίγοι. Οι αντιδράσεις του δικαιολογημένες πλήρως προς το πλήθος. Θεωρήθηκε δεδομένος και εκείνος φρόντισε να αναδείξει στην επιφάνεια το μέταλλο που τον διακρίνει. Αν μη τι άλλο, φιλοδώρησε τους ερυθρόλευκους με κάποιες μαχαιριές… για αναμνηστικά σουβενίρ.

Όποτε έλειπε από το μαρκάρισμα ο έτερος «Παπ», χόρευε ο αρχηγός του παναθηναϊκού…

Τι νούμερα να φέρουμε στο τραπέζι της συζήτησης και τι να υπογραμμίσουμε;

Κρίμα και άδικο η αδιανόητη εμφάνιση του Μουσταφά Φαλ σε άμυνα και επίθεση. Πραγματικά, κυριαρχικός στη ρακέτα και επέβαλλε δωρεάν μαθήματα ρολαρίσματος του σώματος στον Γιώργο Παπαγιάννη, που θαρρώ θα μελετήσει στο βίντεο καρέ-καρέ τον Γάλλο σέντερ αύριο!

Όλα συνηγόρησαν για να γυρίσει η πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού: οι χαμένες βολές του Σάσα Βεζένκοφ σηματοδότησαν κάτι σαν καρμικό σημάδι για την εξέλιξη της αναμέτρησης και η δαιμόνια βραδιά του Νεμάνια Νέντοβιτς αποτέλεσε το έσχατο καρφί.

Πολλά παραπάνω θα μπορούσαν να ειπωθούν, αλλά απλώς αποδίδω ένα προσωπικό σχόλιο, και μάλιστα έχω καθυστερήσει!

Υ.Γ: Αξίζει έρευνας τα ντέρμπι των δύο άσπονδων εχθρών, θέτοντας μία παράμετρο, ένα κωδικό όνομα… Γιώργος Μπαρτζώκας!