Γι' ακόμη μία σεζόν φαίνεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα πρόκειται να απολαύσει τον Εντέν Αζάρ που περιμένει από το... 2019!

Ο Νίνο τα έχει πει. Τα έχει τραγουδήσει εδώ και χρόνια. «Ας τελειώσουμε καλύτερα μία σχέση βαρετή και ας μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί». Η σχέση του Εντέν Αζάρ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ΚΑΙ φέτος είναι μία από τα… ίδια.

Αναβολή, στην αναβολή και πάλι… αναβολή. Εκεί που οι φίλοι του συλλόγου περιμένουν και διαβάζουν ότι ο Βέλγος βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και περιμένει την ευκαιρία του από τον Κάρλο Αντσελότι όλο και κάτι συμβαίνει και χάνει προπονήσεις. Χάνει σημαντικά ματς. Παίζει ελάχιστα.

Και αν ήταν η πρώτη φορά/σεζόν που συμβαίνει αυτό πάει στο καλό. Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό μιας και οι «μερένχες» πληρώνουν αδρά έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ελάχιστα και προσφέρει ακόμη λιγότερα.

Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει ρεπορτάζ εκ των έσω για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε να είναι… επιστήμονας για όλα όσα γράφονται και ακούγονται για τον Αζάρ που «ψάχνεται» γι’ αλλού με τη Νιούκαστλ να είναι έτοιμη για να τον αποκτήσει.

Φαίνεται πως απλά είναι θέμα χρόνου. Το τέλος έχει ξεκινήσει από τώρα διαγράφεται. Απλά δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες. Ίσως τις ξέρει ο Νίνο. Άλλωστε το soundtrack ταιριάζει.

Ρεάλ Μαδρίτης - Εντέν Αζάρ: Ας τελειώσουμε καλύτερα μία σχέση βαρετή!

H… κακή μέρα για τον Αζάρ φάνηκε από την πρώτη στιγμή!

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω. Δύο χρόνια και κάτι… ψιλά. Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Εντέν Αζάρ μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της, δίνοντας 100 εκατομμύρια λίρες στην Τσέλσι για χάρη του.

Μία κίνηση που είχε νικητές και ηττημένους. Στους πρώτους ανήκει δίχως άλλο η αγγλική ομάδα. Οι Λονδρέζοι χωρίς να το ξέρουν πούλησαν στο κατάλληλο σημείο, στην καλύτερη περίοδο τον Βέλγο παίκτη, παίρνοντας από εκείνον όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Μάγκες.

Η παρουσίαση του Αζάρ τα είχε όλα. Αλλά ο μήνας του… μέλιτος δεν κράτησε για πολύ. Λίγο αργότερα ο ταλαντούχος μέσος έγινε θέμα στον ισπανικό Τύπο για τα περιττά κιλά του και η κατρακύλα δεν άργησε να έρθει!

H... κακή μέρα για τον Αζάρ φάνηκε από την πρώτη στιγμή!

Και να ‘ταν μόνο η… κοιλίτσα του Αζάρ!

Κακά τα ψέματα. Ο Εντέν Αζάρ δεν ήταν ποτέ από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που τους έβγαινε η… γλώσσα επειδή έκαναν πολλά χιλιόμετρα στις προπονήσεις ή στους αγώνες. Ο Βέλγος μέσος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, γιατί μόλις η μπάλα πήγαινε στα δικά του πόδια μπορούσε να την εξαφανίσει. Να την στείλει, όπου εκείνος ήθελε.

Άλλωστε τόσο οι συμπαίκτες του όσο και οι προπονητές του είχαν να το λένε. Όχι μόνο για την τεχνική του κατάρτιση. Αλλά και για το γεγονός πόσο τεμπέλης ήταν στις προπονήσεις. Όσο και αν προσπάθησε ο πρώην άσος της Τσέλσι να το αλλάξει αυτό δεν τα κατάφερε.

Εκτός αυτού είχε (και έχει) και πολλούς τραυματισμούς. Τόσο εκείνος όσο και το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησαν και προσπαθούν να βρουν όλα αυτά τα χρόνια έναν τρόπο για να μην μπαίνει στο… γύψο κάθε τρεις και λίγο. To παρακάτω στατιστικό λέει μόνο του πολλές αλήθειες. Ο Αζάρ σε επτά χρόνια στην Τσέλσι έχασε μόλις 18 ματς, λόγω τραυματισμών, ενώ στην ισπανική ομάδα έχει χάσει ήδη 62!

Ο παρακάτω πίνακας με τους τραυματισμούς του για τη σεζόν 2020-2021 είναι απλά ενδεικτικός της κατάστασης!

«Ας μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί»

Το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξέρει τι πάει να πει «κακός» ή «μέτριος». Θέλει και απαιτεί το καλύτερο. Από κάθε άποψη. Το πείραμα με τον Εντέν Αζάρ όχι απλά δεν έπιασε, αλλά, πάτωσε για τα καλά. Ακόμα και η φετινή σεζόν που ήταν το… all in και από τις δύο πλευρές δεν πάει καλά και φαίνεται ελάχιστα μπορούν να αλλάξουν στην πορεία της σεζόν.

«Ο Αζάρ είναι καλός παίκτης. Αλλά ο προπονητής του προτιμάει άλλους παίκτες από εκείνον», είχε πει ο Κάρλο Αντσελότι σε Ισπανούς δημοσιογράφους όταν εκείνοι τον ρώτησαν γιατί δεν δίνει χρόνο συμμετοχής στον Βέλγο παίκτη. Και μάλλον αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

Ήδη τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να γυρίζει στην Premier League έχουν ξεκινήσει και συνεχώς αυξάνονται. Ένα από τα σενάρια που «παίζει» δυνατά είναι ότι η Νιούκαστλ σκέφτεται σοβαρά την υπόθεσή του. Άλλωστε οι «καρακάξες» είτε τον Ιανουάριο που έρχεται, είτε το καλοκαίρι που είναι πιο μακριά ψάχνουν έναν παίκτη που θα είναι «κράχτης». Έστω και στα χαρτιά.

Ο Αζάρ θα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είτε αργά, είτε σύντομα. Η ισπανική ομάδα έχει ήδη μάθει να ζει χωρίς εκείνον και μόλις μαζέψει τα πράγματά του από τα αποδυτήριά της, τότε, μετά από λίγο καιρό δεν θα τον θυμάται κανείς.  Σαν τις σχέσεις που ξεμένουν από πάθος και έρωτα από νωρίς. Που περνάνε χωρίς να αφήσουν τίποτα και ας είχαν ξεκινήσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Οι καρδιές των δύο πλευρών δεν θα… χαλάσουν. Ο καθένας θα συνεχίσει την πορεία του και θα μείνουν δυο φίλοι, δυο γνωστοί.