Ο Τζόναθαν Κλάους αποτελεί τον παίκτη-κλειδί της φετινής Λανς και το Debut.gr σας τον παρουσιάζει.

Η Ligue 1,κακά τα ψέματα, είναι ένα πρωτάθλημα δύο ή τριών ταχυτήτων. Μια κατηγορία μόνη της είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά με εξαίρεση τη περσινή χρονιά που η Λιλ έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Από εκεί και πέρα κάθε χρόνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλάζουν κατόχους. Μετά από 13 αγωνιστικές τη φετινή χρονιά η μάχη για την Ευρώπη είναι τεράστια. 4 ομάδες απέχουν το πολύ δύο βαθμούς από τις θέσεις μεταξύ Τσάμπιονς Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ .Και ομάδες όπως η Λυών, η Μονακό και η πρωταθλήτρια Λιλ είναι ακόμη πιο πίσω. Η έκπληξη έως τώρα στο Σαμπιονά ακούει στο όνομα Λανς. Η ομάδα της κοινότητας Lens-Liévin βρίσκεται στη δεύτερη θέση και βασικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ένα μπακ/χαφ. Ο λόγος για τον Τζόναθαν Κλάους.

ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΗ Η ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Η Λανς αρέσκεται στα συστήματα με 3 αμυντικούς και στις πλευρές έχει δύο μπακ/χαφ. Η πληθώρα όμως των επιθέσεων ξεκινάει από τα δεξιά που αγωνίζεται ο Κλάους. Και πως να μη γίνει άλλωστε με τα έως τώρα νούμερα που έχει. Μετράει 6 ασίστ στο πρωτάθλημα, όσες έχει και ο Εμπαπέ. Μαζί βρίσκονται στη κορυφή αυτής της λίστας. Αναλαμβάνει όλες τις στημένες μπάλες της Λανς εκτός από τα πέναλτι! Είτε από τη δεξιά πλευρά είτε από την αριστερή. Αρκεί κάποιος να δει τι έκανε στο ματς με τη Τρουά (4-0). Τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν από τη πλευρά του με ασίστ δικές του ενώ ο ίδιος σκόραρε το τρίτο γκολ. Και μάλιστα με κίνηση σέντερ φορ στη καρδιά της περιοχής. Λειτουργεί τέλεια στο 3-4-2-1 του Φράνκ Χάζιε και στην επιθετική ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Στα 29 του χρόνια δείχνει πως η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Η Λανς τον απέκτησε από την Αρμίνια Μπίλεφελντ όπου και εκεί αγωνίζονταν κυρίως ως χαφ. Ανέβηκε με την Αρμίνια στη Μπουντεσλίγκα αλλά η Λανς τον έκανε δικό της. Και πέτυχε διάνα. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει η Λανς να παραμείνει ψηλά και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΝΤΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Όπως γίνεται αντιληπτό οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους Γάλλους. Μάλιστα έγινε αρκετή κουβέντα για το γεγονός πως δεν τον κάλεσε ο Ντεσάν για τα τελευταία ματς των προκριματικών του Μουντιάλ. Και στην αναμέτρηση με το Καζακστάν είδαμε τον Κομάν στη δεξιά πλευρά στο ίδιο σύστημα που παίζει και η Λανς. Να πούμε για την ιστορία πως ο Κλάους δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Τρικολόρ οπότε και γι΄αυτό το λόγο πολλοί ήθελαν να έρθει αυτή η κλήση για αυτές τις αναμετρήσεις. Πάντως είναι στο χέρι του αν συνεχίσει έτσι στη Ligue 1 να θέσει σοβαρές υποψηφιότητες για να είναι στο παγκόσμιο του Κατάρ. Βασικός βέβαια για τον Ντεσάν όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παβάρντ αλλά πίσω από αυτόν στις αποστολές είναι ο Ντομπουά της Λυών. Σίγουρα ο Ντεσάν τον έχει στα ραντάρ του αλλά φυσικά παίζουν πολλά ρόλο. Και μη ξεχνάμε μιλάμε για έναν χρόνο από τώρα. Οι συμπαίκτες του στη Λανς έχουν αρχίσει τα πειράγματα ή απλώς κάτι ξέρουν παραπάνω όσον αφορά το θέμα της εθνικής Γαλλίας;

Κλάους