Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, η ΑΕΚ (των 10 παικτών από το 71') επικράτησε του ΄Αρη με 2-1 και σκαρφάλωσε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κοντά στο 70′, όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα επικρατήσει με ευκολία του Άρη στο ΟΑΚΑ. Το σκορ ήταν 2-0, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική παρουσία, δημιουργούσαν φάσεις, αλλά …πλήρωσαν την αστάθεια στην άμυνά τους σε 16′ και 37′. Έκτοτε, η εικόνα του παιχνιδιού σχεδόν υποσχόταν πως η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων είχαν αναδείξη τον νικητή. Αλλά, στο ποδόσφαιρο 2΄φτάνουν για να αλλάξουν όλα. Από το 71΄και την κόκκινη του Μήτογλου, μέχρι το 73΄και το 2-1 του Ματέο Γκαρσία. Η Ένωση «πετούσε» για 71′ και, παρά την αποβολή, το γκολ, ή την πίεση που δέχτηκε δεν «έπεσε» ποτέ. Πανηγύρισε τους 3 βαθμούς και ανέβηκε στην 2η θέση.

ΑΕΚ με υπογραφή Γιαννίκη

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει στα 2/3 του γηπέδου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι περίπου 30.000 φίλαθλοι που ήταν στις εξέδρες. Μέσα σε 2΄,ο Μήτογλου έγινε το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 14΄ έκοψε το σουτ του Ματέο Γκαρσία και στο 16′ άνοιξε το σκορ. Ο Άρης παρά το γκολ που δέχτηκε, ανάγκασε τους γηπεδούχους να περιορίσουν το «πρέσινγκ» στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Μάντζιου έλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο σε μία αντεπίθεση της Ένωσης, ο Τσούμπερ πάσαρε στον Μάνταλο και εκείνος ανατράπηκε από τον Μπράμπετς εντός περιοχής. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος και στο 37′ έκανε το 2-0. Τα επόμενα λεπτά έως και τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου έδειχναν πως η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει μια θεωρητικά εύκολη νίκη. Στην πράξη όμως όλα διαφέρουν.

Το όμορφο παιχνίδι

Από την αποβολή του Μήτογλου μετά την χρήση VAR, μέχρι το 2-1 από τον Ματέο Γκαρσία πέρασαν 2′. Ένας αγώνας που έμοιαζε να έχει κριθεί, μέσα σε όση ώρα χρειάζεται για να διαβάσει κάποιος αυτό το άρθρο, μετατράπηκε σε «ροντέο». Η εναλλαγή συναισθημάτων στο κοινό, ήταν καθρέφτης στην αλλαγή της ψυχολογίας μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτός είναι ο ορισμός του όμορφου παιχνιδιού, όταν σε μερικές στιγμές ανατρέπονται όλα. Αυτή την φορά όλα εκτός του αποτελέσματος. Ο Άρης είχε την κατοχή, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά είδε τον Σάσα στο 98′ να στέλνει την μπάλα αουτ, μαζί με την προσπάθεια της ομάδας του για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, gaziantep bayan escort Βράνιες, Ρότα (26′ Μισελέν), Σιμάνσκι (77′ Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77′ Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61′ Σάσα), Εντιαγέ (78′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61′ Μαντσίνι), Καμαρά