Το πρώτο «Ελ Κλάσικο» της σεζόν είναι προ των πυλών και το debut.gr γράφει για τους νέους σταρ που αναμένεται να λάμψουν.

«Ελ Κλάσικο». Η κατά πολλούς «μητέρα των μαχών» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι του κόσμου και σίγουρα το κορυφαίο στην ισπανική λίγκα.

Ένα παιχνίδι που επί χρόνια αποτελούσε το πιο πολυσυζητημένο γεγονός, ελέω Μέσι και Κριστίανο Ρόνάλντο.

Φέτος όμως και μετά τη φυγή του Αργεντινού, το «Ελ Κλάσικο» ελπίζει να λάμψουν τα νέα αστέρια των δύο κολοσσών…

Το νέο «δεκάρι» μιας νέας εποχής.

Τον περασμένο Αύγουστο η γη γύρισε ανάποδα για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα (και όχι μόνο!). Ο Λιο Μέσι αποχώρησε από τον σύλλογο που υπηρέτησε για πάνω από 20 συναπτά έτη.

Η αιτία; Η τεράστια οικονομική τρύπα της Μπάρσα, η οποία δεν επέτρεψε στον πρόεδρο Λαπόρτα αλλά και στη Λα Λίγκα να κρατήσουν τον Λιο στο «Καμπ Νόου».

Η αποχώρηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή προφανώς και τάραξε τα νερά στη Βαρκελώνη. Ο Ρόναλντ Κούμαν και ο Σέρχιο Αγούερο (μετακόμισε στην Ισπανία για να παίζει πλάι στον φίλο του) είδαν τα σχέδια τους να διαλύονται.

Μοναδική ελπίδα; Ο υπέρ ταλαντούχος και νέος κάτοχος του….ασήκωτου «10», Άνσου Φάτι! Ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τα «μπλαουγκράνα» (16 ετών και 298 ημερών) χρίστηκε από πολύ νωρίς ως «διάδοχος του Μέσι».

Και από την δεύτερη σεζόν του, καλείται να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο. Μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και χειρουργείων, ο Φάτι έχει την ευκαιρία στο πρώτο «Ελ Κλάσικο» του με το δεκάρι στην πλάτη, να δείξει στον πλανήτη πως εκτός από ταλέντο, έχει και cojones…

Ο «ματωμένος βασιλιάς».

Ο λόγος για τον Βινίσιους Ζούνιορ, τον ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από τη Φλαμένγκο έναντι 45.000.000€ ως ο «νέος Νειμάρ».

Ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις με τους «μερέγχες» έδειξε πως έχει τα φόντα για να διακριθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους -αν όχι το μεγαλύτερο- συλλόγους της γης. Με τρομερή έκρηξη, διείσδυση και ντρίμπλα, ο «Βίνι» έδινε πνοή στα «φτερά» των Μαδριλένων.

Η «πτώση» όμως δεν άργησε να έρθει. Τα κακά τελειώματα και γενικότερα οι λάθος επιλογές στην τελική ενέργεια μπροστά από την αντίπαλη εστία, στοίχισαν στο νεαρό Βραζιλιάνο.

Συν τοις αλλοις, η προσαρμογή στη νέα κουλτούρα, το νέο -και πολύ πιο απαιτητικό- στυλ ποδοσφαίρου και γενικότερα τη νέα καθημερινότητα, βύθιζαν τον αλέγρο εξτρέμ.

Στο σήμερα, ο Βινίσιους Ζούνιορ δείχνει πιο έτοιμος και πιο σίγουρος από ποτέ. Έχει ήδη περισσότερα γκολ από ότι την περασμένη σεζόν (8-7) ενώ παράλληλα «σερβίρει» κιόλας (3 ασίστ). Μαζί με τον Μπενζεμά έχουν δημιουργήσει μια «καυτή δυάδα»…

Η ελπίδα των «Ελ Κλάσικο»!

Οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές, παράλληλα φυσικά και με ορισμένους ακόμα (Πέδρι, Βαλβέρδε κλπ) είναι η ελπίδα για τα ερχόμενα «Ελ Κλάσικο».

Το πλούσιο ταλέντο τους σε συνδυασμό με τη «δίψα» τους για ανάδειξη μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυνατό «κοκτέιλ» το οποίο υπό συνθήκες μπορεί να ανυψώσει ξανά την αξία των «κλάσικο».

Γιατί, η αλήθεια είναι πως από το πρόγραμμα αυτής της Κυριακής (24/10), η πλειοψηφία ξεχωρίζει το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θα γινόταν ποτέ αυτό επι εποχής Κριστιάνο-Μέσι; Δε νομίζω…