Δεν είναι εύκολο να είσαι μπακ. Ειδικά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ειδικά σε μία ομάδα με Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ. Αλλά ο Ασράφ Χακίμι είναι εκεί και ξεχωρίζει!

Ξέρετε πολλούς παίκτες που κάνουν τη διαφορά, παίζοντας από τη μέση και πίσω του γηπέδου. Γνωρίζετε αρκετούς ακραίους αμυντικούς που καταπίνουν χιλιόμετρα, αντιπάλους και βγάζουν σέντρες, ασίστ και γκολ; Αν όχι, τότε να σας συστήσουμε τον κ. Ασράφ Χακίμι.

Ο Μαροκινός μπακ, αφού πρώτα βοήθησε όσο γινόταν την Ίντερ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετά από έντεκα χρόνια, από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν πήγε εκεί απλά για να βρεθεί στην κορυφή της Γαλλίας. Αλλά γιατί το project -στο οποίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- προβλέπει την κορυφή της Ευρώπης. To Champions League. 

Όχι και τόσο δύσκολο μ το ρόστερ των Παριζιάνων. Όχι, όμως και σίγουρο αν σκεφτεί κανείς την εικόνα που έχουν εντός αγωνιστικού χώρου που για την ώρα δεν πείθει. Σε αντίθεση με τον Χακίμι που λάμπει από χιλιόμετρα μακριά.

Σε μία μεταγραφική περίοδο που πήρε -σχεδόν- ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε η παρέα του Νασέρ Αλ Κελαϊφί ο πρώην άσος των «νερατζούρι» ήταν η μοναδική που κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ. 60 για την ακρίβεια. Όχι και λίγα. Ακόμη για ένα πορτοφόλι σαν αυτό της Παρί. Αλλά εκείνος με τις εμφανίσεις του έχει βαλθεί να τα κάνει να φαίνονται… ψίχουλα.

Πιο λαμπρός από κάθε άλλη… μεταγραφή ο Χακίμι!

Στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν το έχουν για… καλό το να αγοράζουν ακραίους αμυντικούς και μάλιστα πολύ ακριβά. Είθισται να τα «σκάνε» για παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ή να κάνουν πολλά και διάφορα ζογκλερικά κόλπα με την μπάλα στα πόδια τους. Ποδοσφαιριστές που ξεσηκώνουν τα πλήθη. Παίκτες που είναι «κράχτες».

Οι περιπτώσεις πολλές και διαφορετικές. Ωστόσο, ο Ασράφ Χακίμι είναι μία σταγόνα στον… ωκεανό της γαλλικής ομάδας. Για χάρη του και μόνο οι Παριζιάνοι έδωσαν στην Ίντερ 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας ξεσηκώθηκαν μα ακόμα και αυτοί δεν μπορούσαν να σταματήσουν αυτή τη μεταγραφή.

Ο νεαρός αμυντικός μπορεί να αισθάνεται… ιδιαίτερος και αυτό γιατί ήταν η μοναδική μεταγραφή της Παρί που κόστισε, αφού όλες οι άλλες είχαν να κάνουν με ελεύθερους παίκτες.

Πιο λαμπρός από κάθε άλλο μπακ!

Κατά πολλούς -και όχι άδικα εδώ που τα λέμε- λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να τον κοντράρουν. Για αρκετούς αυτή την εποχή ο Ασράφ Χακίμι είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του κόσμου.

Έχει την ικανότητα να τα κάνει όλα. Ή τουλάχιστον όλα. Στο Παρίσι δεν είχαν ποτέ σε ιδιαίτερη υπόληψη τους παίκτες που αγωνίζονταν στα άκρα. Όμως, ο Μαροκινός πήγε εκεί για να τους αλλάξει μυαλά και να τους βγάλει… γούστα. Οι κούρσες του με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια από την αρχή ως το τέλος, οι σέντρες του που στάζουν φαρμάκι, αλλά και ο ρυθμός που δίνει στο παιχνίδι το κάνουν σίγουρα το πιο λαμπρό μπακ στη Ligue 1.

Και ίσως τον νούμερο ένα στον κόσμο με τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια!

Πιο λαμπρός και από τον Λιονέλ Μέσι!

Η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, μαζί με εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν οι μεταγραφικές κινήσεις που ξεχώρισαν το καλοκαίρι που πέρασε.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είδε χιλιάδες κόσμου να δίνει το «παρών» τόσο στην άφιξή του στο Παρίσι όσο και στην επίσημη παρουσίασή του. Ωστόσο, ακόμη και τώρα ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω. Αυτό δηλαδή που όλοι πίστευαν από εκείνον. Κάτι η ατυχία (τρία δοκάρια), κάτι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, μας έχουν στερήσει τις καλές εμφανίσεις του Μέσι, ο οποίος έχει μόνο ένα γκολ.

Από την άλλη ο Χακίμι λάμπει με το που πάτησε το πόδι του στο Παρίσι. Κάνει τη διαφορά. Ακόμα και στο Champions League στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να… ξαπλώσει κάτω τον Τζακ Γκρίλις. Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των «πολιτών».

Το μέλλον του είναι πιο λαμπρό και από τα… δόντια του Φιρμίνο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έχει γίνει meme για τα λευκά του δόντια. Ένα από εκείνα που έχουν μείνει είναι ότι «το μέλλον μου είναι πιο λαμπρό και από τα δόντια του Φιρμίνο».

O Ασράφ Χακίμι είναι μόλις 22 ετών. Αλλά μπορεί κανείς να κοιτάξει το βιογραφικό του και να πάθει… πλάκα! Ξεκίνησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά, από τη δεύτερη ομάδα, παίζοντας μόνο εννιά ματς με την αντρική. Στη συνέχεια ήρθε η Μπορούσια Ντόρτμουντ και αργότερα η Ίντερ.

Πλέον είναι η Παρί Σεν Ζερμέν εκείνη που λαμβάνει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί να «χτυπήσει» -αν και εφόσον συνεχίσει έτσι- την πόρτα μιας πιο μεγάλης και παραδοσιακής δύναμης.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι αυτή. Ούτε για πόσες σεζόν οι Παριζιάνοι θα τον χαίρονται με τη φανέλα της ομάδας τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του Ασράφ Χακίμι είναι λαμπρό! Πιο λαμπρό ακόμη και από το χαμόγελο του Ρομπέρτο Φιρμίνο.