H ώρα για την χρυσή μπάλα πλησιάζει, και το Debut.gr παρουσιάζει τα δεδομένα των καλύτερων ποδοσφαιριστών για το 2021.

Η στιγμή της απονομής της χρυσής μπάλας για το 2021 έφτασε. Στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, θα βραβευτεί ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη για την περσινή, πλέον, χρονιά. Μια πολύ ενδιαφέρουσα βράβευση μιας και πέρσι, λόγω την πανδημίας COVID-19 η απονομή της χρυσής μπάλας ακυρώθηκε. H πρώτη απονομή χρυσής μπάλας έγινε το 1956, και έκτοτε, αποτελεί το σημαντικότερο προσωπικό επίτευγμα για κάθε ποδοσφαιριστή. Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι έχοντας κατακτήσει 6 φορές την χρυσή μπάλα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ακολουθεί με 5. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Πλατινί, Κρόιφ και Βαν Μπάστεν έχοντας ο καθένας από 3.
Η Fifa ανακοίνωσε χτες τους 3ο υποψηφίους για την χρυσή μπάλα.
GOALKEEPERS
Gianluigi Donnarumma (PSG)
DEFENDERS
Leonardo Bonucci (Juventus)
Giorgio Chiellini (Juventus)
Simon Kjær (AC Milan)
Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Ruben Dias (Manchester City)
MIDFIELDERS
N’Golo Kante (Chelsea)
Mason Mount (Chelsea)
Nicolo Barella (Inter Milan)
Bruno Fernandes (Manchester United)
Pedri (Barcelona)
Luka Modric (Real Madrid)
Kevin de Bruyne (Manchester City)
Jorginho (Chelsea)
Phil Foden (Manchester City)
FORWARDS
Riyad Mahrez (Manchester City)
Erling Haaland (Borussia Dortmund)
Harry Kane (Tottenham)
Karim Benzema (Real Madrid)
Raheem Sterling (Manchester City)
Lionel Messi (PSG)
Neymar (PSG)
Lautaro Martinez (Inter Milan)
Robert Lewandowski (Bayern Munich)
Mohamed Salah (Liverpool)
Romelu Lukaku (Chelsea)
Cristiano Ronaldo (Manchester United)
Kylian Mbappe (PSG)
Gerard Moreno (Villarreal)
Luis Suarez (Atletico Madrid)

ΦΑΒΟΡΙ

 Το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ κατάφερε να κερδίσει το καλοκαίρι το πρώτο του τρόπαιο με την εθνική Αργεντινής κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα. Σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε να τερματίσει με την Μπαρτσελόνα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, ενώ κατέκτησε το Κοπα Ντελ Ρέι. Συνολικά σε 47 παιχνίδια σκόραρε 37 φορές, ενώ μοίρασε 14 ασίστ. Φτάνει κάποιος να δει την … πολύ κακή εικόνα της Μπάρτσα φέτος για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απουσίας του. Ωστόσο, παρά την πολύ καλή περσινή χρονιά του, ο Μέσι δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στην Παρί έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ σε 5 παιχνίδια.
Messi: I didn't make a mistake leaving Barca for PSG
To δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός για πολλούς θεωρείτο ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς. Αυτό, γιατί θεωρούταν το μοναδικό φαβορί για την χρυσή μπάλα το 2020. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η χρυσή μπάλα για το 2020 ακυρώθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει “κενή” η χρονιά. Φετός, ξανά, τα κατάφερε περίφημα. Κέρδισε 3 τρόπαια με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ σε προσωπικό επίπεδο σήμείωσε 50 γκολ!
Bayern Munich chief dismisses Robert Lewandowski exit rumours
To τρίτο φαβορί είναι φυσικά ο Ζορζίνιο. Ο Ιταλός μέσος κατέκτησε το Ουέφα Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι καθώς και το Euro με την εθνική Ιταλίας. Αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό χαρτί τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο στον χώρο της μεσαίας γραμμής με μια πολύ υψηλά σταθερή απόδοση. Έτσι, δεδομένων των πολύ μεγάλων τίτλων που κατέκτησε την περσινή χρονιά, θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας.
He really said this': Chelsea fans absolutely love what Jorginho did after winning UEFA award - The Chelsea Chronicle
Στην συνέχεια της λίστας, βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο “κλείνουν” την πεντάδα με τους καλύτερους παίκτες της χρονιάς που μας πέρασε.
Όσον αφορά τους Κίλιαν Εμπαπέ, Φιλ Φόντεν και Έρικ Χάαλαντ, θεωρούνται ως μελλοντικοί νικητές του συγκεκριμένου βραβείου, μιας και η απόδοσή τους κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Έτσι, δεδομένης της ηλικίας τους είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσουν στο μέλλον την χρυσή μπάλα.