Η Μίλαν έχει επιστρέψει και πλέον μένει να δούμε αν οι νέοι της "αστέρες" καταφέρουν να αντέξουν το "βάρος" αυτής της φανέλας.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες στον κόσμο, που είναι καταδικασμένες να μας απασχολούν με τις επιτυχίες τους και τα επιτεύγματα τους. Μια από αυτές είναι και η Μίλαν ή τουλάχιστον ήταν και η Μίλαν μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, όταν και πανηγύρισε το τελευταίο της χρονικά πρωτάθλημα.

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια και… οι ροσονέρι μας έλειψαν, έλειψαν στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στο Champions League. Η Μίλαν όμως επέστρεψε και δείχνει πιο διψασμένη από ποτέ για να “πάρει” πίσω αυτό που της ανήκει.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο Πιόλι με την νέα διοίκηση της Μίλαν δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Αντιλαμβάνεστε πως σε συλλόγους όμως η Μίλαν, δεν υπάρχει η κατάλληλη… ηρεμία και στήριξη. Ειδικά όταν περνάει τα δικά της “πέτρινα χρόνια”.

Ο κόουτς των Μιλανέζων όμως με τις μεταγραφικές του κινήσεις, το πάθος και το αγωνιστικό πλάνο, αλλά κυρίως με τις… αλήθειες που έλεγε, πήρε με το μέρος του τόσο την διοίκηση, όσο και τους πιο θερμόαιμους και απαιτητικούς οπαδούς της Μίλαν.

Όταν έχεις ανθρώπους σαν τον Μαλντίνι δίπλα σου, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Πέρυσι, κατάφερε να μπει σφήνα στις πρώτες ομάδες και επέστρεψε εκεί που ανήκει, στο Champions League.

Την φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με όνειρα και… αποτελέσματα! Βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή της Serie A και με την Γιουβέντους να παραπαίει, δείχνει πως μπορεί, έχει πιθανότητες, να το πάει μέχρι τέλους.

Ο Πιόλι καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες. Έχει ένα ρόστερ με έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως με νεαρούς-ταλαντούχους παίκτες που δεν έχουν συνηθίσει στην πίεση του… πρωταθλητισμού (Τονάλι, Ντίαζ κ.α.). 

Στις έως τώρα δηλώσεις του, ο Ιταλός κόουτς δεν έχει καν αναφερθεί στην προοπτική του τίτλου, καθώς δεν θέλει να “βαρύνει” και άλλο τους παίκτες του. Ακόμα και η διοίκηση της ομάδας έχει θέσει ως μεγάλο στόχο το να τερματίσει ο σύλλογος στην πρώτη τετράδα.

Μίλαν είσαι όμως, ακόμα και με τα “στραβά” της τελευταίας δεκαετίας, πλέον δείχνεις έτοιμη για… τρόπαιο! Κουράστηκε, αλλά πλέον δεν είναι κομπάρσος. Οι ροσονέρι επέστρεψαν και παλεύουν για τον ρόλο του πρωταγωνιστή.