Με το πρωτό γκολ του Καμαρά και την επιστροφή του Κουέστα κάτω από δοκάρια, ο Άρης πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μετά απο τους χαμένους βαθμούς με τον ΟΦΗ και την απρόσμενη ήττα από τον νεοφώτιστο Ιωνικό, ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Superleague Interwetten 2021-22. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτου του γκόλ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ας δούμε αναλυτικά όσα έγιναν στην σημερινή αναμέτρηση μέσα απο το debut.gr.

Ο Παναθηναϊκός τις φάσεις, ο Άρης το γκόλ

Το πρώτο ηίχρονο βρήκε τον Άρη μπροστά στο σκορ απο το 10′, που ευτύχησε να προηγηθεί με τον Καμαρά, μετά από ασίστ του Μπερτόλιο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν τους κίτρινους με μια εκτέλεση φάουλ, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, ο οποίος απείλησε με σουτ του Ιωαννίδη, μέσα απο την μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε τον Κουέστα, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστίκα του και με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Ο Άρης επαναπάυτηκε με το γρήγορο προβάδισμα, δίνοντας έτσι χώρο στον Παναθηναϊκό να δηλώσει παρών στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη. Οι πράσινοι όμως από την πλευρά τους δεν δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες για γκόλ, έχοντας εκτός παιχνιδιού τους Βιγιαφάνιες και Βιτάλ.

Από μια ευκαιρία είχαν και οι δύο ομάδες πριν την λήξη του ημιχρόνου. Αρχικά ο Φαμπιάνο προσπάθησε να απειλήσει τον Διούδη με ένα φιλόδοξο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ. Από την άλλη, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Κουέστα πάνω στον Βιτάλ, ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Χωρίς ουσία οι αλλαγές του τεχνικού του Παναθηναϊκού

Μοιρασμένο ήταν το καλό διάστημα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι το 65′ ο Άρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του τόσο με τον Εντιαγέ, όσο με τους Μαντσίνι και Σάσα. Ειδικότερα στην φάση του 50′ μετά το πολύ ωραίο κλέψιμο του Τζέγκο στον χώρο του κέντρου, ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα επίθεση, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Το τριφύλλι εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 69′ και πάλι με τον Ιωάννιδη, όπου έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κούεστα να διαβάζει εγκαίρως την φάση και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Ο Έλληνας επιθετικός του Παναθηναϊκού απείλησε ακόμα δύο φορές χωρίς όμως να βρεί στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο. Ο Άκης Μάντζιος στο 46′ πέρασε τον Εντιαγέ στην θέση του Μπερτόλιο, δίνοντας μια άλλη πνοή στον χώρο του κέντρου. Από την πλευρά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι όλα σχεδόν τα επιθετικά του όπλα, χωρίς όμως να πάρει κάτι απο αυτούς.

Εκτός από τους πολύτιμους 3 βαθμούς για την ομάδα του Άρη, αυτή η νίκη φέρνει και ψυχολογία εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να επιστρέψει στις νίκες, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ν.Π.Σ. Βόλου.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα (71’ Γκαρσία), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).