Το γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο τέλος του αγώνα με την Άντβερπ ήταν φιλί ζωής για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως προβλημάτισε σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Με το εκπληκτικό γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε νίκη χρυσάφι στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Αντβέρπ. Παράλληλα, το ισόπαλο αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι έκατσε… κουτί στους Πειραιώτες, που βρίσκονται μόνοι στην κορυφή του γκρουπ.
Από το χθεσινό παιχνίδι πάντως, η ομάδα του Μαρτίνς πρέπει να κρατήσει το αποτέλεσμα και άλλο ουδέν. Για ακόμη ένα φετινό ματς, οι ερυθρόλευκοι φανέρωσαν αδυναμίες, οι οποίες δεν θυμίζουν την ομάδα των προηγούμενων ετών στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς. Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν ξεκινήσει μουδιασμένα φέτος και οφείλουν να βελτιωθούν άμεσα, αφού στο πρόγραμμα ακολουθούν συνεχόμενα και δύσκολα ματς.
Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή, ένα χώρο που μέχρι πρότινος αποτελούσε τη σταθερά των ερυθρολεύκων. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, η τριάδα των Μπουχαλάκη – Μβιλά – Καμαρά δεν έχει αγωνιστεί μαζί σε πολλούς αγώνες, με αποτέλεσμα να δείχνει ακόμα ξεκούρδιστη. Ειδικά οι δύο πρώτοι δεν δείχνουν σε καλή ατομική κατάσταση, κάτι που έχει άμεσες συνέπειες στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, που στηρίζεται κυρίως στην κλάση ορισμένων παικτών της, όπως οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά.
Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1: Ελ Αραμπί: «Αφιερώνω το γκολ στην οικογένεια μου» - Fosonline
Παράλληλα, μέχρι στιγμής η ομάδα δεν παίρνει βοήθεια από τα εξτρέμ της, καθώς ο Ονιεκούρου δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο 100%, ο Μασούρας είναι απών λόγω τραυματισμού και ο Ρόνι Λόπεζ είναι φανερά ανέτοιμος. Με την προθεσμία για τις μεταγραφές ελεύθερων παικτών να εκπνέει απόψε, θα είναι πολύ σημαντικό για τους ερυθρολεύκους να κλείσει θετικά η υπόθεση του Γκάρι Ροντρίγκες. Ενός παίκτη που έχει δείξει σε αρκετές ομάδες την αξία του και ψάχνει ένα restart στην καριέρα του έπειτα από δύο μέτριες σεζόν.
Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του, όμως για να μπορέσει να αξιοποιήσει τη χθεσινή ρέντα, θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.