Ο ΠΑΟΚ είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να φεύγει νικητής από την Τούμπα και να τον υποχρεώνει στην πρώτη ήττα της σεζόν ήδη από την πρεμιέρα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League αφού υπέστη ήττα με 1-0 εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτη αγωνιστική, πρώτη ήττα, σπάσιμο έδρας. Πολύ κακή αρχή για τον ΠΑΟΚ που στην επιστροφή Λουτσέσκου έχει στηρίξει την επιστροφή τους στις κούπες.

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να επιβληθεί

Όταν είσαι ανώτερος πρέπει να το αποδεικνύεις. Όταν υφίσταται μία τεράστια διαφορά ποιότητας μεταξύ εσού και της αντίπαλης ομάδας δεν χωρούν δικαιολογίες. Η νίκη είναι μονόδρομος. Simple as that.

Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε χθες να κερδίσει γιατί εμφανίστηκε αδύναμος να καλύψει το κενό δύο μεσοεπιθετικών του. Εκεί δηλαδή που ξέρει καλά και ο ίδιος πως πονάει. Η εμφάνιση ήταν κακή και δεν μπορούσε να βρει… γιατριά για την ίδια του την ασθένεια. Μία ασθένεια που φόβιζε όλους αλλά όπως φαίνεται δεν έχει βρεθεί λύση ως τώρα.

Οι δικαιολογίες που μπορούν να ειπωθούν είναι πολλές. Έλειπε ο Ελ Καντουρί και ο Ζίβκοβιτς αλλά δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι που συνέβαινε αυτό. Στον χθεσινό αγώνα όχι απλά δεν καλύφθηκε το κενό τους αλλά φάνηκε διπλό.

Ακόμα ένα μείζον ζήτημα ήταν ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος. Ωστόσο, ούτε αυτό μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Ο καύσωνας χάλασε το χορτάρι, αλλά καύσωνα δεν είχε μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καν τη μπάλα στο χορτάρι και να «φεύγουν» από τους παίκτες ακόμα κα τα κοντρόλ.

Τι θα γίνει στο εξής; Για τον αγωνιστικό χώρο επιβάλλεται να βρεθεί άμεση λύση. Για την εικόνα της ομάδας μεσοεπιθετικά;  Ο Ρασβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να αποδείξει πως η ομάδα δεν είναι επιμέρους παίκτες. Αλλά ότι έχει ταυτότητα και δεν εξαρτάται από κανέναν.

Πώς; Δείχνοντας ότι μπορεί να αποδώσει ακόμα και όταν κομβικοί παίκτες απουσιάζουν. Ως τώρα, πάντως, αυτό φαίνεται αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Πάντως, τι χειρότερο από μία τόσο κακή πρεμιέρα; Θα δείξει.