Ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο δεν βρήκαν γκολ στη πρεμιέρα της Super League και το Debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Με καθυστέρηση 20 ημερών ξεκίνησε-επιτέλους η Super League, με την πρώτη αγωνιστική να κρύβει εκπλήξεις. Σε μια από αυτές ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο έμειναν στο 0-0. Οι ερυθρόλευκοι μετά το 70΄άρχισαν να πατούν το γκάζι και να χάνουν ένα σωρό ευκαιρίες. Το γκολ όμως έλειψε και ήδη από αυτήν την αγωνιστική ο Μάρτινς πρέπει να βρει το αντίδοτο. Το αντίδοτο όχι επειδή έχασε 2 βαθμούς στη πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κανένα πρωτάθλημα δε κρίθηκε από τους πρώτους αγώνες. Με τα play-off ο μαραθώνιος είναι μεγάλος. Το αντίδοτο πρέπει να βρεθεί στη ψυχολογία και στη διαχείριση του ρόστερ μιας και πλησιάζει την Πέμπτη ο αγώνας που θα καθορίσει κατά πολύ το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού.

Το χαμένο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μιας και κρίθηκαν ανέτοιμοι οι 2 Καμαρά, ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας μπροστά τους Ελ Αραμπί – Τικίνιο. Άλλη μια διάταξη σε σύντομο χρονικό διάστημα η οποία χθες δεν τελεσφόρησε.  Οι ερυθρόλευκοι επί Μάρτινς λετουργούσαν εξαιρετικά με 4-3-3 όπου ανά διαστήματα γινόταν 4-2-3-1. Το σημαντικότερο σε αυτό το σύστημα είναι το κέντρο όπου οι 3 παίχτες προσθέτουν και καλύπτουν τις αδυναμίες των άλλων. Χθες το Μπουχαλάκης – Εμβιλά είχε θέματα πολλά στη δημιουργία μιας και οι 2 παίχτες λειτουργούν καλύτερα ως 6αρια και όχι ως 8αρια. Έλειπε πολύ ο Καμαρά με τα τρεξίματα και τις προωθήσεις του. Είναι φανερό πως μέχρι το 30΄γίνοταν συνέχεια λάθος πάσες από το κέντρο στα μπακ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό για το χθεσινό πρώτο ημίχρονο είναι πως στα άκρα ξεκίνησαν οι Βαλμπουενά και ο Λόπες. 2 παίχτες που αρέσκονται να γίνονται κρυφοί επιθετικοί και να συγκλίνουν στο κέντρο να πάρουν και να μοιράσουν. Έτσι χάνεται η δημιουργία από το πλάι και έτσι πολλοί παίχτες βρίσκονται σε μικρό χώρο. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο με τη καλύτερη φάση μάλιστα να ανήκει στον Ατρόμητο από μια κεφαλιά του Κουλούρη.

Ο Ολυμπιακός ενεργοποιήθηκε μετά το 70

Μέχρι εκείνο το λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχοντας τεράστιο πρόβλημα στη κάθετη πάσα προσπαθούσαν με σέντρες και από στημένες φάσεις να απειλήσουν. Λίγο το πέρασμα των λεπτών, λίγο η πίεση του κόσμου και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει έφερε πίεση στον Μάρτινς. Από το 70 και μετά οι γηπεδούχοι έβαλαν την μπάλα κάτω και τότε άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι ατομικές ενέργειες του Ονιεκούρου που είχε περάσει ως αλλαγή και οι κάθετες του Βαλμπουενά επέτρεψαν στο να βρει ο Ολυμπιακός έναν επιθετικό ρυθμό. Όλες του όμως οι προσπάθειες πέρασαν στο κενό. Οι αλλαγές του Μάρτινς πάντως βοήθησαν. Τόσο ο Ονιεκούρου αλλά και ο Ανδρούτσος. Ναι ο Έλληνας μπακ έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων αλλά σε δύο περιπτώσεις πάτησε περιοχή και απείλησε. Είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια οι νέες προσθήκες να βρουν τα πατήματά τους σύντομα. Ειδικά εκεί που έχει τα περισσότερα προβλήματα. Στη θέση των μπακ και των εξτρέμ. Γιατί μπορεί στο πρωτάθλημα να είμαστε στην αρχή και να υπάρχουν αρκετοί αγώνες αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τα απαραίτητα υστερόγραφα Ολυμπιακός

Υ.Γ: Το πόσο σημαντικές είναι οι απώλειες των Φορτούνη και Μασούρα φάνηκαν από αυτή την αναμέτρηση.

Υ.Γ1: Ο Μπουχαλάκης μπορεί να είναι εξαιρετικός σε 4-3-3, δηλαδή να έχει 2 παίχτες δίπλα του και όχι έναν που πάνω κάτω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά όπως είναι ο Εμβιλά.

Υ.Γ3: Πρέπει να βρεθεί ένα σύστημα με συγκεκριμένους παίχτες γιατί πειράματα ενώ έχει αρχίσει η σεζόν συνήθως δεν έχουν καλά αποτελέσματα

Υ.Γ2: Ο Ατρόμητος με τον ελληνικό κορμό που έχει ως βάση θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες. Μαζί με τον Αστέρα θα δώσουν μεγάλη μάχη για την είσοδο στα play-off.