Με αφορμή την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, το Debut.gr θυμάται τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν το θρυλικό νούμερο 7.Ο Έντινσον Καβάνι «έσπασε» την κατάρα με το νούμερο 7 της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Το θρυλικό νούμερο 7 στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ υπηρετούταν πάντα από έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή. Τζόρτζ Μπέστ, Έρικ Καντονά, Ντείβιντ Μπέκαμ και φυσικά Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν μερικούς από αυτούς που τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τον συγκεκριμένο αριθμό. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φόρεσε την φανέλα με το νούμερο 7, αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2009 για την Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ρεάλ, έχοντας σημειώσει 84 γκολ σε 196 συμμετοχές. Έκτοτε, και οι 5 διάδοχοι του αριθμού 7 έχουν πετύχει μόλις (13!) γκολ, με την … κατάρα του αριθμού 7 να συνεχίζεται. Η μεταγραφή του Έντινσον Καβάνι το 2020 άλλαξε τα δεδομένα, με τον Ουρουγουανό να είναι αντάξιος – βάσει στατιστικών – των προσδοκιών της ομάδας. Πλέον, το νούμερο 7 επιστρέφει στον… κάτοχο του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φοράει ξανά το νούμερο με το οποίο μεγαλούργησε στην Αγγλία.

Μάικλ Όουεν (2009 – 2012)

Ο πρώτος «διάδοχος» του Κριστιάνο Ρονάλντο για το νούμερο «7» ήταν ο Μάικλ Όουεν. Ο Άγγλος φορ μετά από τέσσερα χρόνια στην Νιουκάστλ, το 2009 πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διάλεξε την φανέλα με το 7 και ουσιαστικά…ξεκίνησε την κατάρα. Οι πολλοί τραυματισμοί του, δεν τον άφησαν να ανταπεξέλθει τους ρυθμούς των κόκκινων διαβόλων και μετά από τρία χρόνια, πήρε μεταγραφή για την Στόουκ προκειμένου να κλείσει την καριέρα του.

Αντόνιο Βαλένσια (2012 – 2013)

Μετά την φυγή του Όουεν, ο Αντόνιο Βαλέντσια, θέλοντας έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα, επωμίστηκε το νούμερο 7. Μια επιλογή αρκετά κακή, καθώς ο δεξιός φουλ- μπακ από το Εκουαδόρ κατάφερε να σκοράρει μόλις μια φορά σε 30 παιχνίδια! Τον αμέσως επόμενο χρόνο, επέστρεψε στο αρχικό του νούμερο και στην αρχική του θέση (δεξί μπακ) αφήνοντας το 7 και τις αλχημείες με τον Σερ Άλεξ.

Άνχελ Ντι Μαρία (2014 – 2015)

Τρίτος διάδοχος της φανέλας με το 7 ο Άνχελ Ντι Μαρία, ερχόμενος από την Ρεάλ Μαδρίτης. Μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Γιουνάιτεντ, με τον Αργεντινό να μένει μόλις ένα χρόνο στο Μάντσεστερ. Μόλις τρία γκολ για τον Ντι Μαρία, με τον ίδιο να πραγματοποιεί μια από τις χειρότερες χρονιές της καριέρας του. Το 2015 αποχώρησε για την Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Έτσι, επέκτεινε την κατάρα με το 7 για ακόμη έναν χρόνο.

Μέμφις Ντεπάι (2015 – 2017)

Το 2015 η Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Μέμφις Ντεπάι από την Αιντχόφεν. Οι προσδοκίες για τον… νέο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολλές καθώς στην Ολλανδία ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση. Ο Ολλανδός επιθετικός αν και νεαρός σε ηλικία, δεν έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας, και με μόλις τρία τέρματα, παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στη Λυών, όπου αναγεννήθηκε. Φέτος, πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

Αλέξις Σάντσεζ (2018 – 2019)

Στις 22 Ιανουαρίου 2018 ο Αλέξις Σάνστες παραχωρήθηκε από την Άρσεναλ στην Γιουναιτεντ για ένα υπέρογκο ποσό. O Χιλιανός επιθετικός αγωνίστηκε συνολικά 33 φορές πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ! Με αυτό το τρόπο συνέχισε την πολύ κακή επίδοση των προκατόχων του. Το 2020 η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να τον πουλήσει στην Ίντερ ως ελεύθερο, για να γλιτώσει τους μισθούς του!

Έντινσον Καβάνι (2020 – …)

Ο Έντινσον Καβάνι υπέγραψε ως ελεύθερος στις 5 Οκτωβρίου 2020. Πολλοί, θεώρησαν την συγκεκριμένη κίνηση της Γιουνάιτεντ ως κίνηση απελπισίας. Ο «Εl Matador» κατάφερε να σκοράρει 16 φορές και να δώσει 6 ασίστ σε 39 παιχνίδια. Στα 34 του χρόνια, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που σκοράρει πάνω από 10 γκολ στο πρωτάθλημα σε ηλικία μεγαλύτερη των 33 ετών! Έτσι, ο Ουρουγουανός επιθετικός όχι μόνο έσπασε την κατάρα με το 7, αλλά ανανέωσε για ακόμα έναν χρόνο και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Βέβαια, είτε συνεχίσει ,είτε όχι τις πολύ καλές εμφανίσεις, θα φοράει πλέον το νούμερο 21. Ο ίδιος, συμφώνησε να παραχωρήσει το νούμερο 7 στον Κριστιάνο Ρονάλντο.