Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στην Τσέλσι και το debut.gr γράφει για την επανασύνδεση των δύο.

Λουκάκου και Τσέλσι ξανά μαζί! Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (12/8), η επιστροφή του Βέλγου στο Λονδίνο είναι επίσημη!

Ύστερα από 7 χρόνια και με ενδιάμεσες στάσεις το Λίβερπουλ (για λογαριασμό της Έβερτον), τη Γουέστ Μπρόμ, το Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ) και το Μιλάνο (Ίντερ) όπου μεγαλούργησε, ο Λουκάκου επέστρεψε «σπίτι του».

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι, με 115.000.000 ευρώ, είναι έτοιμη να εκπληρώσει το παιδικό της όνειρο: να πετύχει στην ομάδα που αγαπά από μικρό παιδί!

Η υπόσχεση του Λουκάκου.

Έχοντας περάσει μια παιδική ηλικία γεμάτη προβλήματα και φτώχεια, ο Λουκάκου ποτέ δε διστάζει να μιλήσει για το παρελθόν, αυτό που τον δίδαξε πολλά: “Το γάλα για εμάς ήταν είδος προς εξαφάνιση. Η μητέρα μου πολλές φορές το ανακάτευε με νερό… Δεν έλεγα τίποτα, απλά έτρωγα. Ήξερα όμως τι πρέπει να κάνω!”

Μια συνηθισμένη ημέρα μετά το σχολείο, τελικά έμελλε να αλλάξει τα πάντα: “Γύρισα μια μέρα από το σχολείο και βρήκα τη μητέρα μου να κλαίει. Αυτό ήταν! Της είπα να μη στεναχωριέται. Θα παίξω σύντομα για την Άντερλεχτ και όλα θα είναι καλά!”

Στο σήμερα, χρόνια μετά από εκείνο το μεσημέρι, ο Λουκάκου έχει φέρει εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Και η μητέρα του πλέον κλαίει μονάχα από δάκρυα χαράς για τα επιτεύγματα του γιού της!

“Ονειρέψου το, πίστεψέ το, πραγματοποίησέ το!”

φώτο: Bleacher Report Football

Ακριβώς αυτή ήταν η πρώτη δημοσίευση του Λουκάκου στα social media, μετά την επιστροφή του στην Τσέλσι. Ένα ποστάρισμα γεμάτο χαρά, υπερηφάνεια, αλλά και κρυμμένο πόνο. Πόνο για την πρώτη απόρριψη.

Ναι, στην πρώτη του θητεία στο “Στάμφορντ Μπρίτζ”, ο Λουκάκου δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της Τσέλσι πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο εγωισμός του πληγώθηκε. Ήθελε να αποδείξει πως κάνουν λάθος, πως έκριναν βιαστικά. Και η αγάπη του για την Τσέλσι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην όλη ιστορία.

Δε μίσησε εκείνους που δε τον πίστεψαν. Δεν έβγαλε “κακία” προς το σύλλογο ή τους οπαδούς του. Δεν θέλησε ποτέ να πάρει “εκδίκηση”. Απλά δούλεψε, σκληρά. Θέλησε να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει έτοιμος στο Λονδίνο.

Και τον Αύγουστο του 2021, μετά από πίστη, δουλειά και υπομονή, τα κατάφερε.

To τελευταίο κομμάτι στο πάζλ!

Η περσινή Τσέλσι είχε ένα μεγάλο ερωτηματικό. Την κορυφή της επίθεσης. Παρά την απόκτηση του Βέρνερ αλλά και την ύπαρξη των Έιμπραχαμ και Ζιρού, οι «μπλε» δεν έβρισκαν πολλά γκολ από τους εκτελεστές τους.

Αντίθετα, παίκτες δημιουργοί όπως οι Μάουντ, Ζορζίνιο και Χάβερτς έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα. Αυτό το ζήτημα έρχεται να λύσει ο Λουκάκου. Ο Βέλγος στράικερ έχει στο….αίμα του το γκολ! Με την Ίντερ είχε συνολικά 64 γκολ και 16 ασίστ σε 95 συμμετοχές. Ειδικότερα, τη σεζόν που μας έφυγε, ο Λουκάκου είχε μέγιστη συνεισφορά στην επιστροφή των “νερατζούρι” στην κορυφή της Σέριε Α. Με 30 γκολ και 10 ασίστ ήταν ξεκάθαρα το σημείο αναφοράς της ομάδας του Κόντε!

Ένας καθαρός φορ για μέσα στο κουτί, που μπορεί όμως παράλληλα να κάνει και άλλες δουλειές στο τερέν. Θα «σπάσει» τη μπάλα, θα παίξει με πλάτη, θα πιέσει τα αντίπαλα στόπερ, θα συμβάλει στη δημιουργία. Και στην τελική, θα δώσει και ασίστ. Αν τα βάλουμε κάτω όλα αυτά, καταλήγουμε πως η Τσέλσι αγόρασε, βρήκε ή όπως θέλετε πείτε το, το τελευταίο κομμάτι που λείπει στο παζλ του Τούχελ. Η εικόνα του Λουκάκου με τη φανέλα της Ίντερ ήταν…τρομακτική, και σε αυτό πόνταρε πολύ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πριν πληρώσει περί τα 115.000.000€!

Η συνάντηση των ονείρων!

Η Τσέλσι τη δεδομένη στιγμή είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχοντας μάλιστα -πρόσφατα- κατακτήσει και το Σούπερ Καπ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε “τα κλειδιά” στον Τόμας Τούχελ τον περασμένο Γενάρη, με μια μόνο επιθυμία: να επιστρέψει η Τσέλσι στην κορυφή!

Βέβαια, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως το πρώτο βήμα θα ήταν η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ! Το σύνολο του Τούχελ έπαιξε -ανά διαστήματα- ένα πολύ θελκτικό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η κορυφή της Ευρώπης ήρθε πέρα για πέρα δίκαια.

Αυτό που αποτελεί στόχο τώρα, είναι η επιστροφή στο “θρόνο” της Πρέμιερ Λίγκ. Μιας Πρέμιερ Λίγκ που αναμένεται να είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Αυτό είναι το όραμα, το όνειρο του Ρώσου μεγιστάνα: Η κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αυτό το όνειρο έρχεται να βοηθήσει, στην υλοποίησή του, ο Ρομέλου Λουκάκου. Στα 28 του και έχοντας ήδη περάσει από πολλές δοκιμασίες, ο φορ που μεγάλωσε στην Αμβέρσα, είναι έτοιμος να ζήσει και αυτός το όνειρό του! Να αγωνιστεί και να πρωταγωνιστεί στο σύλλογο που αγαπά από μικρό παιδί!

Μιλάμε για μια…συνάντηση ονείρων, που με τη σωστή προσέγγιση όλων των πλευρών και φυσικά τη βοήθεια της τύχης και των συγκυριών (πάντα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο), μπορεί να έχει…ονειρικό φινάλε!