Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας χρυσός Ολυμπιονίκης διαφορετικός, ακομπλεξάριστος που αυτοσαρκάζεται με πλήρη ειλικρίνεια με την πρώτη ευκαιρία.

Από το πρωινό της Δευτέρας ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Ο Έλληνας πρωταθλητής με ένα άλμα στο 8.41 στην τελευταία του προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του μήκους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το πρόσωπο του Έλληνα αθλητή τρεντάρει παντού στα social media, όχι μόνο εξαιτίας της καταπληκτικής επίδοσής του αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη νίκη του. Εκτός από το ταλέντο και τα προσόντα του, κατάφερε να δείξει και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ένας σταρ αθλητής του στίβου που είχε καιρό να εμφανιστεί στην χώρα.

Αρχείο Το άλμα του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 μέτρα!

Ο Τεντόγλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 18 Μαρτίου του 1998. Δραστήριο παιδί από μικρή ηλικία, φαινόταν ότι είχε έφεση στο να κάνει στην ζωή του κάτι το εντυπωσιακό. Μεγάλωσε στα Γρεβενά και καταπιάστηκε με το παρκούρ στα εφηβικά του χρόνια. Σε ηλικία 15 ετών τον ανακαλύπτει ο προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος και έπειτα από πολλά παρακάλια, είναι ο πρώτος που τον βάζει να σκεφτεί σοβαρά μία καριέρα στο μήκος, αφού ξεκίνησε έναν μήνα να προπονείται στο άλμα εις ύψος. Το 2015 ξεκινάει με τις πρώτες του εμφανίσεις και ξεκινάει να βάζει την υπογραφή του στο συγκεκριμένο άθλημα. Οι επιτυχίες δεν αργούν να έρθουν. Πρωταθλητής Ελλάδας το 2017 και λίγο αργότερα ακολουθεί και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλο ραντεβού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20. Από εκεί και πέρα το ταβάνι του ανεβαίνει πολύ, καθώς μετράει μόνο νίκες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Στο μεσοδιάστημα έχει προλάβει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 2017.

O Τεντόγλου πήγε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όντας σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε τον Ιούνιο, έκανε άλμα στα 8.41 χωρίς να πατήσει την βαλβίδα και λίγο αργότερα κάνει άλμα στο 8.48, δηλαδή την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για την τρέχουσα σεζόν. Την πρώτη καλύτερη την έχει ο ίδιος με άλμα στα 8.60. Κανείς δεν γνώριζε τότε πως αυτή η εμφάνιση ήταν η πρόβα τζενεράλε ενός χρυσού Ολυμπιονίκη .Το έκανε με τον τρόπο του. Στην εκπομπή «Στον δρόμο για το Τόκιο» με τον Γιώργο Καπουτζίδη, παραδέχτηκε πως βρίσκει ρυθμό στα άλματα του όσο ο αγώνας εξελίσσεται. Την Δευτέρα το επιβεβαίωσε την κατάλληλη στιγμή. Μία προσπάθεια πριν ολοκληρώσει τον αγώνα είναι τέταρτος και το φαβορί Ετσεβαρία σχεδόν χρυσός. Μετά το τελευταίο άλμα είναι πρώτος. Κάνει ένα μπάζερ μπίτερ για τη νίκη σε ηλικία μόλις 23 ετών. Αυτή η επικράτηση θα τον συντροφεύει πάντα και αφού το έκανε ήδη μια φορά μπορεί να το ξαναπετύχει. Πολλές φορές δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που φτάνει κανείς στην κορυφή αλλά και με τον τρόπο που το πραγματοποιεί.

Αρχείο Men’s Long Jump – FINAL | ATHLETICS – Highlights | Olympic Games – Tokyo 2020

Η νίκη του Τεντόγλου είναι τεράστια, σε ένα άθλημα του στίβου που η Ελλάδα δεν έχει παράδοση. Μόλις τέσσερις φορές πριν τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες έχει καταφέρει να αγωνιστεί Έλληνας στον τελικό του μήκους. Τελευταίος ο Λούης Τσάτουμας το 2008 στο Πεκίνο. Όλοι περιμένανε με προσμονή τις δηλώσεις του, στις οποίες εξέπληξε άπαντες ευχάριστα. Ο Τεντόγλου έδειξε το ήθος του και παραδέχτηκε πως δεν ήταν η καλύτερη του εμφάνιση και δεν άξιζε την πρώτη θέση, καταφέρνοντας να κλέψει τη νίκη στο τέλος. Στο ίδιο μήκος κύμματος ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ευχαρίστησε τον προηγούμενο προπονήτη του λέγοντας πως ο Μίλτος ήταν ήδη πολύ δουλεμένος πριν τον αναλάβει. Το δίδυμο της επιτυχίας ήταν χαρούμενο αλλά παράλληλα συνέχιζε να πατάει στα πόδια του.

Αρχείο Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο μήκος!

Ο Τεντόγλου εκτός από το ταλέντο και την στόφα του που τον κάνει αυτή την στιγμή τον καλύτερο αθλητή στο σπορ που υπηρετεί, φανέρωσε και την τεράστια κλάση του. Αυτά τα συστατικά είναι που τον κάνουν σταρ. Δεν χρειάζευται να πέφτουν όλα τα φώτα πάνω σε κάποιον για να έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό, αρκεί να αφήνει το αποτύπωμα του σε κάθε εμφάνιση. Το 2018 στο Βερολίνο μετά την προσπάθεια του για χρυσό μετάλλιο, έσπευσε να αγκαλιάσει την θρύλο του αθλήματος Χάικε Ντρέξλε η οποία ήταν εθελόντρια κατά την διάρκεια του τελικού. Πριν από ενα μήνα είπε ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην κόπελα του, διότι καταφέρνει να τον τσιτώνει και έτσι τον στέλνει έτοιμο στους αγώνες, κάνοντας θραύση στο διαδίκτυο.

Αρχείο Η μυθική δήλωση Τεντόγλου για το boost της κοπέλας του πριν τους αγώνες | 06/06/2021 | ΕΡΤ

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Τεντόγλου είναι ένας σταρ που δεν σταματάει να συμπεριφέρεται όπως ένας νεαρός στην ηλικία του. Αίσθηση σε όλους έκανε η εμφάνιση του στην παρουσίαση των αθλητών, ακούγοντας το όνομά του φορώντας χαρακτηριστικό γυαλί ηλίου. Η αμφίεση του προξένησε ντελίριο ενθουσιασμού και κατάφερε να ρίξει το Twitter, με πληθώρα των χρηστών να σχολιάζουν θετικά.

Άγνωστο ΑντικείμενοΣτον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, τα βιντεοπαιχνίδια. Μάλιστα δεν διστάζει να κοινοποιεί τις προτιμήσεις του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Instagram. Παράλληλα κατάφερε να δικαιώσει όλη την geek κοινότητα, πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην απονομή με την κλασική πόζα του αγαπημένου του χαρακτήρα anime.

Άγνωστο ΑντικείμενοΑρχείο Ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ , Η ΚΙΝΗΣΗ GEAR SECOND ΤΟΥ LUFFY ΑΠΟ ΤΟ ONE PIECE!!

Το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε καλεσμένος στην βραδινή εκπομπη της Δημόσιας Τηλεόρασης σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκίνησε να κάνει γκριμάτσες ικανοποίησης όταν του μετέφεραν πως τον αποδεσμεύουν και μπορεί επιτέλους να ξεκουραστεί.

Αρχείο «Δεν είπα “αλητεία”, νομίζω είπα “αντρικά”» | Τρολαρίσματα από τον Μίλτο Τεντόγλου στην ΕΡΤ (2/8/21)