Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Λουντογκόρετς και πλέον πρέπει να κυνηγήσει το «διπλό» για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Λουντογκόρετς στο Φάληρο και πλέον ψάχνει μόνο νίκη στη ρεβάνς αν θέλει να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League. Το Debut.gr  σχολιάζει την αναμέτρηση.

Τραγικό πρώτο ημίχρονο

Με το πρώτο δεκάλεπτο να είναι αρκετά αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες, πολλοί περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα ανέβαζε στροφές. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η ασφυχτική πίεση της Λουντογκόρετς  σε συνδυασμό και με την έλλειψη χημείας των Καμαρά-Κουντέ, έκαναν τον Ολυμπιακό να χάσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Δεν είναι τυχαίο πως από το πρώτο ημίχρονο το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ μόνο από την πλευρά της Λουντογκόρετς. Το μόνο που έχει να κρατήσει ο Ολυμπιακός είναι την παρουσία του νεαρού Τζολάκη που αποδεικνύει μέρα με τη μέρα πως ο Ολυμπιακός πρέπει να τον στηρίξει.

Στην ύστατη στιγμή ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να βελτιώσει κάποιες ανορθογραφίες του πρώτου ημιχρόνου προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι πως το σύστημα με τους τρεις αμυντικούς δεν ταίριαζε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό φάνηκε με την εικόνα που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι.

Η Λουντογκόρετς  παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και δεν «κατέβασε» ταχύτητα. Ο Ντεσπότοφ με εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή, νίκησε τον Τζολάκη για το 0-1. Το τείχος που σχημάτισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν… πήδηξε ποτέ και πέρασε η μπάλα προς το ερυθρόλευκο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός περίμενε τα πάντα από τον Ματιέ Βαλμπουενά που όμως και αυτός ήταν απελπιστικά μόνος. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με γεμίσματα στην περιοχή του Κάχλινα, ο οποίος εξουδετέρωνε κάθε υποψία ευκαιρίας. Ακόμα και στο 58′ δήλωσε παρών και έδιωξε την κεφαλιά του Χασάν από τα δύο μέτρα.

Η Λουντογκόρετς είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 63′ με το σουτ του Τεκπετέι από τα 35 μέτρα και τον Τζολάκη να αποκρούει εντυπωσιακά. Το γκολ εν τέλει ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 87′ με τον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πολύ σημαντικό τέρμα για κείνον και για τους Πειραιώτες.

Και τώρα;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Λουντογκόρετς; Σαφώς και μπορεί. Η βουλγαρική ομάδα είναι αρκετά σκληρή και διαβασμένη στο παιχνίδι της όμως δεν είναι άτρωτη. Ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση. Το έχει ξανακάνει άλλωστε.

Για να το πετύχει αυτό πρέπει να γίνει 100% πιο επιθετικός και πιο απειλητικός. Με όποιο σύστημα και αν επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς να παρατάξει τον Ολυμπιακό, η απουσία ενός δυνατού εξτρέμ φωνάζει από μακριά. Εύλογα δημιουργείται η απορία γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ένας εκ των Βρουσάι-Ραντζέλοβιτς. Άλλη μία κακή εμφάνιση από τον Λαλά που δεν δείχνει να αποδίδει και να μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι πως οι ευκαιρίες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν…

Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει το ματς και να πήγαινε πιο ήρεμος στη ρεβάνς. Ακόμα και με την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι με το γκολ της Λουντογκόρετς, οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν την ανατροπή. Η διαιτησία του Σκωτσέζου διαιτητή και οι αποφάσεις του στις φάσεις με πρωταγωνιστές τους Ελ Αραμπί και Χασάν, εξόργισαν προπονητή και κόσμο. Όμως είναι άδικο να σταθούμε μόνο σε αυτά διότι η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σαφώς και είναι αρχή της σεζόν και η ομάδα δεν έχει προλάβει να αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία. Όμως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει το μέταλλο και την ποιότητα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και ας μην έχει πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση. Η ρεβάνς είναι μία διαφορετική ιστορία και η ελληνική ομάδα θα είναι έτοιμη για τη νίκη-πρόκριση στο δρόμο προς τους ομίλους…