To NBA μπήκε σε τροχιά free agency, η οποία ξεκίνησε με μεγάλες εκπλήξεις και σημαντικές μεταγραφές για πολλές από τις ομάδες της λίγκας.

Η Free Agency του NBA ξεκίνησε με όνειρα και στόχους για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, που επιθυμούν να ενισχύσουν το ρόστερ τους και διαθέτουν και το salary cap για να το πετύχουν.

Σημαντική κίνηση πραγματοποίησε το Μαϊάμι, που αφού πρώτα ανανέωσε με τον Τζίμι Μπάτλερ (184 εκ. για 4 χρόνια) στη συνέχεια απέκτησε τον Κάιλ Λάουρι από το Τορόντο έναντι 90 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια και ενισχύθηκε σημαντικά στη θέση του πλέι μέικερ. Οι Χιτ ανανέωσαν και με τον Ντάνκαν Ρόμπινσον, που θα λάβει 90 εκατομμύρια για τα επόμενα πέντε χρόνια ενώ απέκτησαν και τον Πι Τζέι Τάκερ από το Μιλγουόκι με διετές συμβόλαιο αξίας 15 εκ. δολαρίων.

Στο Σικάγο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λόνζο Μπολ που υπέγραψε με τους Μπουλς με τη μορφή sign and trade έως το καλοκαίρι του 2025 και θα λάβει 85 εκ. δολάρια. Η Νέα Ορλεάνη θα πάρει τους Τόμας Σατοράνσκι, Γκάρετ Τεμπλ και ένα draft pick δευτέρου γύρου. Οι «ταύροι» απέκτησαν και τον Άλεξ Καρούσο που υπέγραψε για τέσσερα χρόνια και 37 εκ. δολάρια ενώ στους Πέλικανς θα αγωνιστεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ντεβόντε Γκρέιαμ, που αποκτήθηκε με sign and trade (οι Χόρνετς θα λάβουν ένα draft pick πρώτου γύρου, που θα είναι όμως lottery protected) .

Οι Νικς θέλησαν να κρατήσουν τον κορμό που τους επέτρεψε να προκριθούν στα Playoffs για πρώτη φορά μετα το 2013. Ως εκ τούτου ανανέωσαν με τον Αλεκ Μπερκς (30 εκ. για τρία χρόνια), τον Νέρλενς Νοέλ (32 εκ. για τρία χρόνια) και τον Ντέρικ Ρόουζ (43 εκ. για τρία χρόνια) ενώ στη συνέχεια απέκτησαν τον Εβαν Φουρνιέ, που πέρυσι αγωνίστηκε στη Βοστώνη, δίνοντάς του 78 εκ. δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Οι Μπακς, οι Σανς και οι διεκδικητές Λέικερς nba

Η περυσινή προσφορά του Μπόμπι Πόρτις στο Μιλγουόκι δεν πέρασε απαρατήρητη και οι Μπακς θα κρατήσουν τον 26χρονο φόργουoρντ στο ρόστερ τους για τα επόμενα δύο χρόνια έναντι μόλις 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Καβαλίερς, παρά το γεγονός ότι απέκτησαν τον Έβαν Μόμπλεϊ με την τρίτη επιλογή του φετινού draft, αποφάσισαν να κρατήσουν και τον Τζάρετ Άλεν στον οποίο πρόσφεραν πενταετές συμβόλαιο αξίας 100 εκ. δολαρίων.

Στο Φοίνιξ θα παραμείνει ο Κρις Πολ που υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων έναντι 120 εκ. δολαρίων ενώ οι Σανς ενισχύθηκαν στους ψηλούς υπογράφοντας τον Τζαβάλ ΜακΓκί για ένα χρόνο (5 εκ. δολάρια).

Στο Τορόντο θα παραμείνει ο Γκάρι Τρεντ που ανανέωσε με τους Ράπτορς για τα επόμενα τρία χρόνια και θα λάβει 54 εκ. δολάρια. Ο Τούρκος περιφερειακός, Φουρκάν Κορκμάζ, πήρε 15 εκατομμύρια για τρία χρόνια ώστε να συνεχίσει στη Φιλαδέλφια, που όμως χάνει τον Ντουάιτ Χάουαρντ, που επιστρέφει στους Λέικερς. Στους Λέικερς θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Τρέβορ Αρίζα, που επιτρέφει στους «λιμνάνθρωπους» μετά το 2009. Στο Λος Άντζελες θα βρίσκεται τη νέα σεζόν και ο Γουέιν Έλιγκτον, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Τι Τζέι ΜακΚόνελ πήρε 35.2 εκ. για να συνεχίσει στους Πέισερς (4 χρόνια) που έχασαν τον Νταγκ ΜακΝτέρμοτ (42 εκατομμύρια για τρία χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς) αλλά τον αντικατέστησαν με τον Τόρι Κρεγκ που που θα κοστίσει 10 εκατομμύρια για δύο σεζόν. Οι Σπερς πέραν του ΜακΝτέρμοτ απέκτησαν και τον Ζακ Κόλινς από το Πόρτλαντ (22 εκ. για τρία χρόνια). Αντίθετα στους Μπλέιζερς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κόντι Ζέλερ, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και ο Νόρμαν Πάουελ που υπέγραψε για πέντε χρόνια και 90 εκ. δολάρια. nba

Στη Γιούτα θα συνεχίσει ο Μάικ Κόνλεϊ που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα λάβει 72,5 εκ. δολάρια, ενώ 74 εκ. για τέσσερα χρόνια πήρε ο Τιμ Χάρνταγουεϊ και θα παραμείνει στο Ντάλας. Με τους Μάβερικς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και τριετές συμβόλαιο ο Ρέτζι Μπούλοκ (30,5 εκ.).

Το Ντένβερ ενισχύθηκε στη θέση του φόργουορντ καθώς υπέγραψε με τον Τζεφ Γκριν για τα επόμενα δύο χρόνια (10 εκ. δολάρια) ενώ στους Νάγκετς θα συνεχίσει ο ΤζεΜάικαλ Γκριν που υπέγραψε για δύο χρόνια και 17 εκ. δολάρια και ο Όστιν Ρίβερς.

Τέλος, το Ντιτρόιτ απέκτησε τον Κέλι Ολίνικ που θα πάρει 37 εκ. για τρία χρόνια, στο Σακραμέντο θα μετακομίσει ο Μόου Χάρκλες που θα πάρει 9 εκ. για δύο χρόνια ενώ στο Χιούστον θα αγωνίζεται για τα επόμενα 4 χρόνια ο Ντάνιελ Τάις έναντι 36 εκ. δολαρίων.