Ο Declan Rice και ο Kalvin Phillips είναι οι δύο "πυλώνες" στη μεσαία γραμμή των "Τριών Λιονταριών" και η προσωπικότητά τους είναι κομβική για τον Southgate.

Αποτέλεσε αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα δίδυμα του φετινού EURO. Δύο ποδοσφαιριστές που είναι κομβικοί για τα club που αγωνίζονται και θεωρούνται ηγέτες από τους οπαδούς των ομάδων τους. Ο Declan Rice και ο Kalvin Phillips κάνουν ευκολότερη του δουλειά των συμπαικτών τους στην Εθνική Αγγλίας παραμένοντας “πιστοί” στο αγωνιστικό πλάνο του Southgate. Τα backrounds των δύο παιχτών είναι αρκετά διαφορετικά αλλά έχουν ένα κοινό. Το σκληρό παιχνίδι που απουσιάζει από τα αρκετά soft ποδόσφαιρο της νέας εποχής.

Ο Declan Rice έχει γίνει “σύνθημα” στους οπαδούς των “Σφυριών”

rice west ham

Πηγή εικόνας: www.footballfancast.com

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία Declan Rice “γαλουχήθηκε” με τις ποδοσφαιρικές αρχές ενός μέσου που δεν είναι απλά σημαντικός στο αμυντικό κομμάτι. Με βάση το αδιάκοπο τρέξιμο στη μεσαία γραμμή και την δημιουργία κενών χώρων για τους συμπαίκτες του, ο Rice έχει λάβει τη σκυτάλη από τον παίχτη σύμβολο της ομάδας Mark Noble. Ο Declan Rice έχει μια προσωπικότητα που θα ζήλευαν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ηλικία του. Αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τη φετινή εκπληκτική πορεία της West Ham και η κλήση για το φετινό EURO ήταν αναμενόμενη. Η συμμετοχή του Rice στην Εθνική Αγγλίας ήλθε έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση καθώς ο νεαρός μέσος απέρριψε την πρόταση της Εθνικής Ιρλανδίας για να αγωνιστεί με τα χρώματά της. Η απόφαση του δημιούργησε αντιδράσεις αλλά η αγωνιστική του εικόνα τις εξάλειψε όλες. Η μια θέση στην μεσαία γραμμή του ανήκει δικαιωματικά.

Ο Kalvin Phillips δεν είναι ένας soft αμυντικός μέσος

rice phillips

Πηγή εικόνας: www.leeds-live.co.uk/ Alex Dodd CameraSport

Ο Kalvin Phillips “μεγάλωσε” απότομα καθώς αγωνίζεται με τη Leeds από τότε που η ομάδα αγωνιζόταν στη Championship. Ο Άγγλος μέσος με καταγωγή με τη Τζαμάικα έψαχνε ένα τρόπο να πειθαρχήσει το σκληρό τρόπο παιχνιδιού του. Πριν από τρία χρόνια ο Marselo Bielsa αναλαμβάνει το έργο προβιβασμού της Leeds στην Premier League. Υπό τις οδηγίες του, ο Phillips εξελίχθηκε σε πολλά επίπεδα. Άρχισε να τρέχει περισσότερο στη μεσαία γραμμή και να “πατάει” περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Το σκληρό του παιχνίδι δεν αλλοιώθηκε ιδιαίτερα και αυτό φαίνεται από τις δέκα κίτρινες κάρτες που δέχθηκε την περασμένη σεζόν στη Premier League. Ο Phillips είχε πάντα ως στόχο τη συμμετοχή με την Εθνική Αγγλίας και το κατάφερε. Άλλωστε αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδιά του Gareth Southgate. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά τον καθιστούν τον πλέον ιδανικό παρτενέρ του Declan Rice στη μεσαία γραμμή της Εθνικής Αγγλίας.

Δυστυχώς για εκείνους, δεν κατάφεραν να σηκώσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του EURO απογοητεύοντας του Άγγλους φιλάθλους. Οι εμφανίσεις όμως που πραγματοποίησε αυτή η ομάδα “ένωσε” έναν ολόκληρο λαό και πλέον αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες για την κατάκτηση ενός τροπαίου στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο “πυλώνες” στη μεσαία γραμμή των “Τριών Λιονταριών” θα είναι απαραίτητοι για τις μελλοντικές επιτυχίες της Εθνικής Αγγλίας και παρά το νεαρό της ηλικίας τους, η ηγετική φυσιογνωμία τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ομάδα του Southgate.