Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπακς έχουν χτίσει έναν τρομερό δεσμό που όπως αποδείχθηκε μόνο προς τα πάνω τους οδηγεί.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στον πρώτο τους τίτλο εδώ και μισό αιώνα και αν και η προσπάθεια ήταν συλλογική, ο Έλληνας φόργουορντ απέδειξε πως η συμβολή του ήταν εκείνη που χρειαζόταν η ομάδα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Άκουσε πάρα πολλά. Από Αμερικανούς. Από Έλληνες. Από όλη την υφήλιο. Τα ακούει από τη στιγμή που άρχισε να ξεχωρίζει και άρχισε να μεταμορφώνεται στον επόμενο μεγάλο σταρ του NBA. Όπως και στην περίπτωση όλων των κορυφαίων του αθλήματος, οι haters του γεννήθηκαν σχεδόν εν μία νυκτί. Όταν κάρφωσε πάνω στον Μπος. Όταν πήδηξε πάνω από τον Χάρντγουει και προσγειώθηκε πάνω στο στεφάνι και όταν έβαλε το μπάζερ μπίτερ κόντρα στους Νικς. Η επιτυχία και το ταλέντο τους γεννάνε εξάλλου τους haters. Την Κυριακή, ο Γιάννης τους σώπασε μια και καλή ή τους ανάγκασε να βγουν στα social media και να τον εκθειάσουν.

Εδώ και δύο χρόνια, παρά τα βραβεία MVP, η κριτική στο παιχνίδι του Γιάννη συνέχιζε να παραμένει σκληρή. Τα χαμηλά ποσοστά στις βολές, η υποτιθέμενη έλλειψη πλουραλισμού στο παιχνίδι του και όλα τα υπόλοιπα μειονεκτήματα του ήταν εκείνα που για πολλούς στερούσαν και θα συνέχιζαν να στερούν στους Μπακς τις μεγάλες επιτυχίες. Ακόμα και στα φετινά πλέι οφς, όταν έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού στους τελικούς της Ανατολής, οι haters έσπευσαν να βαφτίσουν τον Μίντλετον ηγέτη των Μπακς. Ανεξαρτήτως των 33 πόντων που έβαλε ο Γιάννης στο παιχνίδι πριν τον τραυματισμό του. Μέχρι και o αναλυτής του NBA, Στίβεν Α. Σμιθ, εξέφρασε την ίδια άποψη όταν τα “ελάφια” ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών.

Στα 26 του, ο Γιάννης έχει μεταμορφωθεί σε έναν ασταμάτητο παίκτη. Στο τελευταίο αγώνα των τελικών, οι Σανς πήγαν να εκμεταλλευτούν τα κακά ποσοστά του στις βολές και εκείνος τους απάντησε έτσι όπως έπρεπε. Ευστόχησε σε 17 από τις 19 που εκτέλεσε. Αυτή ήταν και η καλύτερη του επίδοση φέτος και την πέτυχε σε αγώνα πρωταθλήματος, στο οποίο σκόραρε συνολικά  50 πόντους. Απέδειξε το σθένος του χαρακτήρα του και πάλι την στιγμή που οι Μπακς τον χρειάζονταν περισσότερο από ποτέ. Τη στιγμή που ο Μίντλετον ήταν σε μέτρια μέρα με 17 πόντους. Αυτό κάνει ένας ηγέτης. Ξεπερνάει τον εαυτό του όταν η ομάδα του τον έχει ανάγκη.

Η πίστη στην καταξίωση Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν άξιζε όμως μόνο το πρωτάθλημα και το Finals ΜVP για αυτά που έκανε στο παρκέ στους τελικούς και στα φετινά πλέι οφς. Τέτοιες μέρες, εφτά χρόνια πριν, είχε ποστάρει ένα tweet γράφοντας: “Δεν θα φύγω ποτέ από την ομάδα και την πόλη του Μιλγουόκι μέχρι να χτίσουμε μια ομάδα επιπέδου πρωταθλήματος”. Ο Γιάννης πίστευε από τότε και πάντα πως θα οδηγήσει το Μιλγουόκι στην κορυφή. Ή έστω θα βρίσκεται εκεί όταν οι Μπακς θα πανηγυρίζουν τον τίτλο. Όταν έδειξε στους γονείς του την φανέλα του Καρίμ στον ουρανό του σταδίου των Μπακς, το εννοούσε πως η φανέλα του με το νούμερο 34 θα βρεθεί κάποια στιγμή εκεί πάνω. Έχει πολλά χρόνια ακόμα στην καριέρα του τα οποία μπορεί να φέρουν πρωταθλήματα, βραβεία MVP και οποιαδήποτε άλλη επιτυχία. Μπορεί να τελειώσει την καριέρα του στους Μπακς, μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε 10-15 χρόνια από σήμερα, η φανέλα του θα βρίσκεται εκεί πάνω. Γιατί ο Γιάννης πίστεψε και δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει.

Η βελτίωση του παιχνιδιού του από τη μέρα του παραπάνω tweet μέχρι σήμερα δεν προέκυψε απλά. Είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Του δίνουμε ένα μήνα μέχρι να επιστρέψει στα παρκέ για να βελτιώσει αυτά που έκανε λάθος στους φετινούς τελικούς. Στους τελικούς που η ομάδα του κέρδισε με τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά το 2-0 μέσα στο Φίνιξ. Και να μην ξεχνάμε, ο Γιάννης είναι μόλις 26. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο πράιμ του και είναι ήδη τρομακτικός. Φανταστείτε να βελτιώσει το σουτ του σε σημείο που θα χρειαστεί κάθε αμυντικός να τον πιέζει μέχρι και στη γραμμή των 7.25. Έχει την δυνατότητα, και κυρίως, έχει το πείσμα για βελτίωση. Πάντα τα είχε και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό. Για τον Γιάννη, για τους Μπακς και για το άθλημα που αγαπάμε.