Οι Bucks επικράτησαν των Suns με 109-103 φέρνοντας την ισορροπία στη σειρά, 2-2. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης σχολιάζουν όσα είδαν στο Game 4.

Έχουν πολύ δρόμο οι φετινοί τελικοί στο NBA, αφού μετά την νίκη των Bucks με 109-103 στο τέταρτο παιχνίδι επί των Suns επήλθε η απόλυτη ισορροπία. Σε ένα ματς που οι αριθμοί έδειχναν Suns, αλλά η ψυχή των Bucks ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα στο τέλος του ματς προς τους γηπεδούχους. Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ισχνό προβάδισμα κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού, το Μιλγουόκι πήρε δύναμη από τον κόσμο του και έκανε μια φανταστική τέταρτη περίοδο για να κλείσει με μια μεγάλη νίκη.

Οι παράγοντες για τους Bucks και τους Suns

Όπως είχαμε γράψει και στο σχόλιο μας για το προηγούμενο παιχνίδι τα παιχνίδια θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των Χολιντέι και Μίντλετον. Εάν αυτοί οι δύο ή ο Λοπέζ, από πλευράς Μιλγούοκι καταφέρουν να βγάλουν την ποιότητα τους μέσα στο γήπεδο, τα “Ελάφια” είναι το απόλυτό φαβορί. Ωστόσο οι ίδιοι, όπως γράφτηκε, έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στα Playoff με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές εκ διαμέτρου αντίθετα παιχνίδια.

Ο Μίντλετον σκόραρε 40 πόντους, χωρίς όμως να έχει εντυπωσιακά ποσοστά 45%. Ο Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλους 26 πόντους με 14 ριμπάουντ. Ο Λόπεζ είχε 14 πόντους με μόλις 1 ριμπάουντ σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Χέλιντεϊ πραγματοποίησε μια πληθωρική εμφάνιση με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Σούταρε όμως με το απελπιστικό 20%.

https://www.youtube.com/watch?v=b4-Hi4MeYMY&ab_channel=NBA

Αιτία αυτού η καταπληκτική άμυνα του Μπούκερ. Ο ηγέτης της ομάδας του Φοίνιξ απέδειξε ότι το ταλέντο δεν περιορίζεται μόνο στην επίθεση. Αν και του χαρίστηκε το τελευταίο του φάουλ (τα προηγούμενα φάουλ που διέπραξε βέβαια ήταν ιδιαίτερα αυστηρά) πραγματοποίησε μια ιστορική εμφάνιση. Σκόραρε 42 πόντους σουτάροντας με 61% και μερικές στιγμές έμοιαζε ασταμάτητος. Δεν είχε όμως καμία βοήθεια από Κρις Πολ. Ο πολύπειρος άσσος υπέπεσε σε πολλά λάθη και κάποια από αυτά σε κρίσιμα σημεία. Έμεινε στους 10 πόντους σουτάροντας πολύ άσχημα και οι 7 ασίστ του συνοδεύτηκαν με 5 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του Μπούκερ, ο Κράουντερ. Στα τελευταία δυο παιχνίδια δείχνει να αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση από το τρίποντο. Ο Έιτον τελείωσε το ματς με 6 πόντους και 17 ριμπάουντ. Παρά την φτωχή παραγωγικά εμφάνιση του είναι ο μόνος από πλευράς Φοίνιξ που μπορεί να θεωρηθεί μια δυνατή λύση στο μαρκάρισμα του Αντετοκούνμπο.

Η αστοχία των Bucks που δεν τους στοίχησε και τα πολλά λάθη των Suns που έφεραν την ισορροπία στην σειρά

Το Μιλγουόκι παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη στο τέταρτο παιχνίδι. Και ένας λόγος παραπάνω για αυτό είναι η μέτρια εμφάνιση του. Οι Bucks σούταραν με χαμηλότερα ποσοστά από τους Suns σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Όμως υπέπεσαν σε μόλις 5 λάθη έναντι 17 των φιλοξενούμενων. Για να έρθει η ισορροπία στην σειρά επίσης, οι Bucks κυριάρχησαν των Suns και στα ριμπάουντ έχοντας πολλές δεύτερες ευκαιρίες.

Τι πρέπει να αλλάξει

Από πλευράς Suns αν θέλουν να φτάσουν ως το τέλος πρέπει να βγάλουν δύο στοιχεία στο παιχνίδι τους. Το πρώτο είναι η διάρκεια που τους έλλειπε χθες. Πιθανό να υπάρχει θέμα κούρασης. Όμως το διακύβευμα είναι το δαχτυλίδι του πρωταθλήτη οπότε οι δικαιολογίες περιττεύουν. Το δεύτερο στοιχείο είναι η καλή κυκλοφορία μπάλας. Το είδαμε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια, αρκετά λιγότερο στα επόμενα δύο. Σημαντική παράμετρος για τους Suns και το εάν καταφέρουν να βρουν τρόπο να μαρκάρουν τον Αντετοκούνμπο όσο είναι έξω ο Έιτον.

Από πλευράς Bucks, πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Και αυτό για το οποίο μιλάμε όλοι. Πρέπει οι επιθέσεις να πάνε κοντά στο ζωγραφιστό. Υπερέχουν έναντι οποιαδήποτε ομάδας στο NBA αυτή τη στιγμή σε physicallity και πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Είναι απαράδεκτο να βλέπεις τον Λόπεζ να τον μαρκάρει ο κατά πολύ κοντύτερος Κράουντερ και να βρίσκεται πίσω από το τρίποντο περιμένοντας να σουτάρει. Ο Γιάννης, επίσης πρέπει να πάρει κι άλλες προσπάθειες κοντά στο καλάθι και ακόμα λιγότερα τρίποντα. Σε κάποια φάση του παιχνιδιού επιχείρησε δύο συνεχόμενα τρίποντα σε συνεχόμενες επιθέσεις. Μάλιστα το πρώτο ήταν εντελώς αμαρκάριστο και δεν ακούμπησε καν το στεφάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=5tjYgYkR3rY&ab_channel=NBA

Παρά την νίκη τους και την ισορροπία στη σειρά αυτή την στιγμή οι Bucks πρέπει να βελτιώσουν την άμυνα τους κόντρα στους Suns. Είδαμε τον Κράουντερ να σηκώνετε από το τρίποντο απελπιστικά μόνος και όχι μία φορά. Είδαμε αρκετές φορές να βρίσκεται παίκτης των Suns κάτω από το αντίπαλο καλάθι αμαρκάριστος. Πράγματα ανεπίτρεπτα για επίπεδο και απαιτήσεις τελικών.

Η προσωπική μου πρόβλεψη παραμένει για 7 παιχνίδια. Το Μιλγουόκι μετράει μόλις μια ήττα στην έδρα του σε όλα τα Playoff. Όμως αν ο Γιάννης και η παρέα του θέλει να γράψει ιστορία θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον ένα διπλό Φοίνιξ. Αναμένουμε να δούμε μια συναρπαστική σειρά που θα καθηλώσει.