Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε -επιτέλους- τον πολυπόθητο τίτλο με την Εθνική Αργεντινής και το debut.gr γράφει λίγα πράγματα για τον -κατά πολλούς- GOAT.

Ο Λιονέλ Μέσι πήγε στο Κόπα Αμέρικα της Βραζιλίας όντας 34 ετών. Έχοντας μια συνεχή παρουσία 15 και πλέον ετών στο κορυφαίο επίπεδο, δεν είχε κατορθώσει να πάρει κάποιον τίτλο με τη χώρα του.

Εξαίρεση αποτελούν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, αλλά και η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο των νέων.

Από την 11η Ιουλίου όμως, ο μάγος από το Ροσάριο έχει στην κατοχή του και το Κόπα Αμέρικα. Έναν τίτλο που σημαίνει πολλά περισσότερα για εκείνον..

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο Μέσι

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Μέσι ήταν απολαυστικός. Ο “Pulga” μέτρησε 4 γκολ και 5 ασίστ στα 6 ματς του τουρνουά. Η Αργεντινή σκόραρε 12 φορές στο τουρνουά, πράγμα που σημαίνει πως ο Μέσι είχε άμεση συμμετοχή στα 9/12 γκολ!

Φυσικά αυτές οι επιδόσεις ήταν αρκετές ώστε να τον χρίσουν «πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης». Στον τελικό βέβαια, ο Μέσι κινήθηκε πολύ χαμηλότερα από τα δικά του στάνταρ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευκαιρία στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον, αλλά γλίστρισε και έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει τον πορτιέρο της Σίτι.

Η συνολική του εικόνα όμως, είναι αυτή που πρέπει να κρατά κανείς. Ήταν μια διοργάνωση «όνειρο» για εκείνον, που ολοκληρώθηκε με τον πλέον….ονειρικό τρόπο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΤΑΡΑΣ» Μέσι

Τις τελευταίες ώρες ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μιλάει για το τέλος της «κατάρας». Φυσικά, η αναφορά σχετίζεται με τους 3 χαμένους τελικούς της Αργεντινής. Δύο -συνεχόμενους- στο Κόπα Αμέρικα από την Χιλή και έναν -το 2014- από τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και στους τρεις μα ειδικά σε εκείνον του Μουντιάλ, ο Μέσι είχε κάνει -πραγματικά- ότι περνούσε από το…πόδι του ώστε η ομάδα του να πάρει τον τίτλο. Ωστόσο η τύχη και η…αστοχία των συμπαικτών του (ναι, δεν είναι κλισέ αυτό με τον Ιγκουαΐν) του έλεγαν «όχι».

Τα ξημερώματα (στην Ελλάδα) της Κυριακής στο «Μαρακανά» όμως, μπήκε ένα τέλος. Το πιο γλυκό, το πιο ονειρικό για τον Μέσι, τους συμπαίκτες του και ένα ολόκληρο έθνος που ξεχύθηκε στους δρόμους.

Στο γήπεδο που πριν 7 χρόνια είχε πονέσει περισσότερο από ποτέ, βλέποντας τον Γκέτσε να δίνει το τρόπαιο στη Γερμανία. Στο γήπεδο που είναι η έδρα της μεγάλης Σελεσάο. Του απόλυτου φαβορί για την κούπα.

Σε αυτό το γήπεδο και χωρίς να κάνει τα συνηθισμένα του..όργια, ο Μέσι κατάφερε αυτό που τόσα χρόνια έψαχνε. Τον τίτλο με την εθνική του. Μοιάζει σαν σενάριο ταινίας, αλλά δεν είναι. Ίσως ήταν γραφτό, ίσως του το χρωστούσε η μοίρα…

ΜΕΣΙ, Η 7η ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…!

Τα στατιστικά του Μέσι το 2021 είναι -για ακόμη μια φορά- συγκλονιστικά. 33 γκολ, 14 ασίστ και 26 βραβεία “MOM” σε 38 συμμετοχές.

Μόνο και μόνο από αυτά μπαίνει στη συζήτηση για τη «Χρυσή Μπάλα». Όμως, αν προσθέσουμε το κύπελλο Ισπανίας που κατέκτησε με τη Μπαρτσελόνα, και φυσικά το Κόπα Αμέρικα, τότε αλλάζουν όλα.

Τότε μιλάμε για το απόλυτο φαβορί του κορυφαίου ατομικού βραβείου στο ποδόσφαιρο. Ο Μέσι είναι προς ολοταχώς για την 7η «Χρυσή Μπάλα» της…μυθικής καριέρας του. Απολύτως δίκαια.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ…

Ποσώς όμως νοιάζει τον «ψύλλο» ακόμη ένα ατομικό βραβείο. Ακόμα και αν μιλάμε για εκείνο που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να κατακτήσει έστω μια φορά στην καριέρα του (ο Μέσι έχει ήδη 6!).

Αυτό που τον νοιάζει, το είδε ολόκληρος ο πλανήτης πριν λίγες ώρες. Αρκεί κανείς να δει τα λεπτά που ακολούθησαν από το τριπλό σφύριγμα μέχρι και την απονομή.

Δάκρυα χαράς, συγκίνηση, πανηγυρισμοί σα να είναι μικρό παιδί, σαν να είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας του.

Η εικόνα του Μέσι να φιλάει με…αγάπη το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα, είναι μια από τις εικόνες της χρονιάς. Είναι η εικόνα που περίμενε τόσο πολύ. Είναι η εικόνα του GOAT…