Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Τόμας Γουόκαπ, βάζοντας φαινομενικά ένα τέλος στο πρόβλημα της περιφέρειας που αντιμετώπιζε τόσα χρόνια.

Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2+1 χρόνια είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Καθώς, οι δύο πλευρές έφτασαν στην πολυπόθητη συμφωνία, με τον ελληνικό σύλλογο να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτηση του παίκτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν μεθοδικά την περίπτωση του Αμερικανού. Kαι παρά τις «σειρήνες» που προέκυψαν από Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ολίμπια Μιλάνο, μπόρεσαν να του αποσπάσουν το «ναι» κάνοντας τον κάτοικο Πειραιά.

Σημαντική προσθήκη

Η προσθήκη του 28χρονου γκαρντ ήταν αυτή ακριβώς που χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα την περσινή σεζόν. Κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Το διάβασμα των φάσεων και την κίνηση της μπάλας, κάτι που την έκανε μονοδιάστατη και προβλέψιμη στους αντιπάλους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σχεδόν μηδενική δημιουργία, ειδικά όταν ο Σλούκας ήταν εκτός παρκέ. Αφού δεν υπήρχε άλλος να οργανώσει (πλην του Σπανούλη με τον περιορισμένο ρόλο). Ή ακόμα και όταν ο Έλληνας γκαρντ ήταν στο γήπεδο, έμοιαζε απελπιστικά μόνος στον συγκεκριμένο τομέα, τον οποίο σήκωνε στους ώμους του. Σαν άλλος… Άτλαντας τον ουρανό.

Το δίδυμο Γουόκαπ – Σλούκας

Ο Γουόκαπ λοιπόν αποκτήθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Πρώτον, ώστε να αποσυμφορήσει τη μπάλα από τα χέρια του Σλούκα και να τον κάνει να κινείται περισσότερο χωρίς αυτή (κάτι που είναι πολύ καλός). Δεύτερον, λόγω της πολύ καλής του άμυνας, που θα… βουλώσει πολλές τρύπες, μιας και μαρκάρει από το 1 έως το 3.

Και τρίτον, λόγω του συνδυασμού σκοραρίσματος-δημιουργίας. Ο Αμερικανός είχε μέσο όρο 8.2 πόντους, 4.5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη χρησιμότητα που είχε στη Ζάλγκιρις Κάουνας και τα πλάνα του Μάρτιν Σίλερ.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα διαθέτει στο ρόστερ του δύο παίκτες που θα μπορούν να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους. Με τον Γουόκαπ σε μικρότερο βαθμό. Αλλά κυρίως δυο παίκτες που θα κάνουν τη ζωή των συμπαικτών τους πιο εύκολη στο επιθετικό μισό. Και τον πρώην παίκτη της Ζάλγκιρις να «κουμπώνει» άψογα και στην άμυνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η κίνηση ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο Γουόκαπ έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. Μένει μόνο να αποδειχθεί και επί του πρακτέως πως είναι η σωστή επιλογή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αυτό που τους έλειπε τα τελευταία χρόνια (κυρίως μετά τη φυγή του Ντάνιελ Χάκετ) στη θέση των γκαρντ. Και ποιος ξέρει, ίσως θυμίσει στον κόσμο του συλλόγου εποχές… Έισι Λο.