Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της επιτυχίας της Εφές στην κατάκτηση της Euroleague και τώρα που μένει ελεύθερος, το μέλλον του προκαλεί ενδιαφέρον.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν ο φυσικός ηγέτης της Εφές καθ’ όλη τη διάρκεια της regular season, στα playoffs και φυσικά στο Final-4. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που βραβεύθηκε και με τον τίτλο του MVP και στην κανονική σεζόν αλλά και στην Κολωνία, όπου με συνολικά 50 πόντους οδήγησε την τουρκική ομάδα στην πρώτη κατάκτηση της ιστορίας της.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη των πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος βλέπει όλη την Ευρώπη να πετά στα πόδια του λευκές επιταγές και να υπόσχεται να τον καλύψει με χρυσάφι, την ώρα που ο ίδιος «γλυκοκοιτάζει» και την πιθανότητα να αγωνιστεί στο NBA. Παράλογο; Όχι. ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.

Η Ευρώπη θέλει διακαώς τον Μίτσιτς

Ο 27χρονος Σέρβος αστέρας έδειξε στην Ευρώπη τι μπορεί να κάνει στο παρκέ. Και η Ευρώπη είδε. Είδε, θαύμασε και ζήλεψε. Γι’ αυτό και φέτος το καλοκαίρι το όνομα του Μίτσιτς βρίσκεται στη Νο.1 θέση του μεταγραφικού σχεδιασμού των περισσότερων ομάδων. Και όχι όλων, διότι η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευθεί πλέον και το συμβόλαιό του είναι ιδιαιτέρως «βαρύ».

Αρχείο Turkish Airlines EuroLeague Final Four MVP: Vasilije Micic, Anadolu Efes Istanbul

Τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ που είχε «λαμβάνειν» ετησίως από την Εφές δεν θεωρούνται καν τιμή εκκίνησης συζητήσεων για τον Μίτσιτς. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήδη σκέφτεται να του προτείνει ηγεμονικό συμβόλαιο που θα ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια σε απολαβές ενώ την περίπτωσή του μελετά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα. Φυσικά, τον πρώτο λόγο για το μέλλον του έχει η Εφές. Είναι η ομάδα που τον ανέδειξε σε πρωταγωνιστή, έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τη διοίκηση και είναι εξαιρετικά πιθανό να του προσφέρουν γη και ύδωρ για να μείνει στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, θα αποτελεί έκπληξη -αν και εφόσον παραμείνει σε ομάδα της Euroleague- το να υπογράψει κάπου με λιγότερα από 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ.

ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν.ν

Το «βλέμμα» του Μίτσιτς στο NBA

Κάθε μπασκετμπολίστας ξεκινώντας την καριέρα του επιθυμεί να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, του NBA. Αποτελεί την ύψιστη πρόκληση για έναν παίκτη να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της λίγκας και συνάμα μία μεγάλη τιμή να επιλεγεί να ενισχύσει μία ομάδα του NBA.

Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα ο Βασίλιε Μίτσιτς. Πληροί τις προδιαγραφές, έχει άρτια τεχνική και το παιχνίδι του βασίζεται στο mind game του NBA. Και οι ίδιες οι ομάδες της λίγκας, βέβαια, από την πλευρά τους δείχνουν πρόθυμες να εντάξουν Ευρωπαίους παίκτες στο ρόστερ τους. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι που πρωταγωνιστούν στα παρκέ του πρωταθλήματος της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Γιόκιτς, Ντόντσιτς, Πορζίνγκις και φυσικά ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μερικά από τα ονόματα των παικτών που «βγάζουν μάτια».

Για το ενδεχόμενο «μετακόμισής» του στις ΗΠΑ είχε μιλήσει και ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που τυχαίνει να είναι και μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη. ο Ραζνάτοβιτς έχει πάρει το «μάθημα» από την περίπτωση Σπανούλη και δεν πρόκειται να κάνει τα ίδια λάθη, όπως τόνισε.

«Ο Μίτσιτς δεν θα πάει μέχρι όλα να είναι σωστά. Ίσως συμβεί φέτος, ίσως όχι. Τα πάντα είναι ανοικτά. Αν το ΝΒΑ δεν είναι αρκετά καλό και δίκαιο μαζί του, τότε θα πρέπει να περιμένουν τον Βάσα για ακόμα ένα χρόνο».

Να θυμίσουμε, πως ο Μίτσιτς συμπεριλήφθηκε στο draft του 2014. Τότε είχε επιλεχθεί στο Νο.52 του δεύτερου γύρου από τους 76ers. Από το 2020, ωστόσο, τα δικαιώματα του Μίτσιτς έχουν περάσει στους Thunder. Τα Media των ΗΠΑ να τον παρουσιάζουν «κλεισμένο» στην ομάδα της Οκλαχόμα από πριν τα playoffs του NBA. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την πλευρά του παίκτη ή του εκπροσώπου του μέχρι τώρα. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν. ν.