Ο Τζέισον Τέιτουμ συνεχίζει τα κόλπα του... και το Debut.gr αποθεώνει τον άνθρωπο που ανέλαβε να συνεχίσει την ραψωδία του Κόμπε Μπράιαντ!

Δικαιώνει τις προβλέψεις. Αναζητά την τελειότητα. Επιδιώκει τη διάκριση και κυνηγάει με πάθος την καταξίωση. Θυμίζει «παλιό-καλό» NBA. Πιστέψτε με, υπάρχουν άπειρες φράσεις κλισέ που καταθέτουμε έπειτα από μία τεράστια εμφάνιση αθλητή ως μία καταναγκαστική ενέργεια της δουλειά μας. Βέβαια, στην περίπτωση του Τζέισον Τέιτουμ… αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε ευχαρίστηση.

Συλλάβετε τον, είναι επικίνδυνος για να παραμένει ελεύθερος στους δρόμους της Βοστόνης…

Δύο αντίθετοι βίοι

Σε μία χρονιά που δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα πλάνα και τις προσδοκίες που έχουν σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια πάνω από τη πόλη της Βοστόνης, λόγω αγωνιστικών αστοχιών όσον αφορά τον σχεδιασμό ή και ακόμα αντιξοοτήτων που παρουσιάστηκαν στον διάβα τους. Ωστόσο, η εκτόξευση του Τζέισον Τέιτουμ (όσο και του Τζέιλεν Μπράουν) ήταν αρκετή για να τους εξασφαλίσει μία θέση στην φετινή post-season, γλυτώνοντας τους από τα παρατράγουδα μίας ανεπανάληπτης αποτυχίας. Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς άκουσε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου από τα media της Αμερικής, αναγκάστηκε να αντέξει όλο το βάρος της κριτικής και να οπλιστεί με υπομονή καθ’ όλη την regular season. Εντέλει δηλώνει παρόν στο καθιερωμένο ραντεβού!

Και ποιος ξέρει, μπορείς να βγάλεις τους Σέλτικς τόσο εύκολα από την εξίσωση του πρωταθλήματος;

Οι εμφανίσεις των «κελτών» δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να φτάσουν έως το τέλος του δρόμ0υ, όμως ο Τέιτουμ έπεισε πως διαθέτει όλα τα αγωνιστικά και προπάντων τον κατάλληλο ψυχισμό για να ηγηθεί της επόμενης πράσινης εκστρατείας. Ο Τζέισον Τέιτουμ δέχθηκε τα κλειδιά του αυριανού ηγέτη του πιο ιστορικού – κατά γενική ομολογία – οργανισμού της Λίγκας, με μία ιδέα να κρέμεται στο πίσω μέρος του μυαλού του, κρυμμένη στο υποσυνείδητό του: Μετά τον Πολ Πιρς… εγώ!

To πρωτοπαλίκαρο του Μάικ Σιζέφσκι στο Ντιούκ (τη σεζόν 16-17) θυμίζει επιθετικές αρετές αντάξιες λατρεμένων φυσιογνωμιών που στόλιζαν τα παρκέ του NBA χρόνια πριν… ίσως και δεκαετίες πίσω. Σημαδεύει το καλάθι πίσω από τη μεγάλη άρκτο, κρατάει ζωντανή την τέχνη του mid-range στην Αμερική… χτυπώντας διάνα από οποιαδήποτε πιθανό ή απίθανο μέρος. Οι παρομοιάσεις με τους κορυφαίους του παρελθόντος δεν έλλειψαν και θα συνεχίσουν μελλοντικά. Ομολογώ, ειδικά στα fade-away που τακτικά επιχειρεί βλέπω  εκείνη τη στιγμή να με συνεπαίρνει μία δίνη του παρελθόντος και να μου φέρνει στο νου μία συγκεκριμένη μορφή «Guarded by Jameer Nelson, turn and shot… got it»! Εμ, το άλλο, αν του δώσεις έστω ελάχιστο χώρο και σε περάσει πάνω στα βήματα… φιλάκια! Θα σε καρφώσει, θα τελειώσει τη φάση ψηλά στο ταμπλό, θα περάσει κάτω από τον αμυνόμενο αλλάζοντας χέρι στο αέρα και θα ολοκληρώσει με ανάποδο lay-up.

Και όταν το ρολόι τσουλάει βασανιστικά προς το μηδέν και το δευτερόλεπτο που ηχεί η κόρνα της λήξης… ο Τέιτουμ ράβει άλλο ένα παράσημο. Πραγματικός δολοφόνος!

Ο Τέιτουμ και η μοιραία συνάντηση

Εκείνα τα στοιχεία διέκριναν στον αμούστακο Κόμπε Μπράιαντ (ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή στο draft κατευθείαν από το λύκειο Λόουερ Μέριον) οι Σέλτικς, καλώντας τον μάλιστα το καλοκαίρι του 1996 σε work-out, κερδίζοντας την προσοχή όλων με την γνώση που είχε γύρω από το μπάσκετ όσο και με το γεγονός ότι… δεν αστοχούσε σε σουτ. Φημολογείται πως ο θρυλικός Ρεντ Άουρμπαχ ο οποίος διατελούσε πρόεδρος των Σέλτικς, όταν ρωτήθηκε για τον «Black Mamba» πριν καν τον δουν από κοντά είπε «νομίζω αυτό το παιδί θα γίνει ένας εκπληκτικός παίκτης»!

Ο Κόμπε Μπράιαντ βρέθηκε μία ανάσα μακριά από τα χρώματα τον μετέπειτα ορκισμένων εχθρών του, μολονότι ήταν γραφτό ο διάδοχος του να εκπληρώσει… την προφητεία που είχε δρομολογηθεί για εκείνον!

Το καλοκαίρι του 2018 με το πέρας της rookie χρονιάς του στο NBA, αποφασισμένος εξ αρχής να αναδείξει πλήρως το πλούσιο ταλέντο, στράφηκε στον πέντε φορές πρωταθλητή κόσμου για να του εκμυστηρευτεί τα μυστικά του αθλήματος. Ο Τέιτουμ ,μάλιστα, παρομοίασε τον εαυτό με ένα μικρό παιδί που μπαίνει σε ένα κατάστημα με όλα τα εκλεκτά ζαχαρωτά παρατεταγμένα απέναντί του. Ο Κόμπε εμπιστεύτηκε μερικά από τα κόλπα του και έμμεσα τον παρότρυνε να ανακαλύψει τα υπόλοιπα μέσω της σκληρής δουλειάς και της αγάπης προς το άθλημα.

Το αποτέλεσμα αυτού του ανταμώματος… εμφανίζεται περίτρανα μπροστά μας!

Άπειροι χαρακτηρίστηκαν ως οι διάδοχοι του Τζόρνταν, αμέτρητοι απέτυχαν να επιβεβαιώσουν την εν λόγο φήμη… εκτός από έναν απόφοιτο λυκείου. Ο Κόμπε μας αποχαιρέτησε εγκάρδια για τα παρκέ του παραδείσου, αλλά πρόλαβε να παραδώσει τα ηνία της κληρονομιάς του στον αστέρα των Μπόστον Σέλτικς. Τον παρακολουθεί προσεκτικά και εξετάζει κάθε του κίνηση ,όμως, κυρίως μέσα από εκείνον αναβιώνει τη ζωή του αν…στο draft του 1996 είχε ντυθεί με τα περήφανα καταπράσινα χρώματα των Σέλτικς!

https://www.youtube.com/watch?v=O_BlelHZRJg