Ο Σέρχιο «Κουν» Αγκουέρο ανακοίνωσε ότι διανύει την τελευταία του σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι και το Debut.gr υποκλίνεται σε έναν θρύλο της Premier League.

Πέρασαν 10 χρόνια από την σεζόν που η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρχιο «Κουν» Αγκουέρο, μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός σταρ αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες της γιγάντωσης των «πολιτών», έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία του συλλόγου και πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι διανύει την τελευταία του χρονιά με την Σίτι. Όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος, αλλά μερικά μένουν για πάντα χαραγμένα στην αιωνιότητα.

Ο πρόλογος του παραμυθιού

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιουλίου του 2011, όταν ο 22χρονος, τότε, Αγκουέρο κρατούσε στα χέρια του για πρώτη φορά την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» είχαν παραδώσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης 40 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουν. Οι προσδοκίες του κλαμπ, αλλά και του κόσμου ήταν τεράστιες, καθώς το ποσό που δαπανήθηκε, όπως και η δίψα του κόσμου για κάποιο τίτλο ήταν τεράστια. Ωστόσο, ο «Κουν», από το ντεμπούτο του, έδειξε πως στις αποσκευές του κουβαλούσε τον άνεμο της αλλαγής. Στα πρώτα 30′ που αγωνίστηκε σκόραρε δύο φορές και μοίρασε μία ασίστ. 

Μπαλοτέλι… ΑΓΚΟΥΕΡΟΟΟ

Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, η θεά τύχη εναρμονίζεται με την τέχνη της ικανότητας και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, ξεχωριστό και υπέροχο. Ο Αγκουέρο, έχοντας πετύχει 29 γκολ και έχοντας μοιράσει 10 ασίστ κατά την πρώτη του σεζόν στην Σίτι, έβλεπε την ομάδα του να χρειάζεται ένα θαύμα προκειμένου να κόψει πρώτη το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος. Τότε, ο Αργεντινός σταρ, στο 93:20 έστειλε την μπάλα βαθιά στην εστία της ΚΠΡ, έκανε το 3-2 και ανάγκασε τον Μάρτιν Τάιλερ να φωνάξει το όνομά του με έναν τρόπο που έχει μείνει χαραγμένος στην ιστορία των μεταδόσεων. Ο Αγκουέρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε οδηγήσει την ομάδα τους σε έναν δρόμο που δεν είχε διαβεί ποτέ, καθώς η Πρέμιερ Λιγκ ονομάστηκε ως έχει την σεζόν 1992 και το τελευταίο πρωτάθλημα των «σίτιζενς» ήταν το 1968!

Ρεκόρ του Αγκουέρο

  • Σε 384 αγώνες έχει 257 γκολ και 62 ασίστ.
  • Έχει πετύχει 12 χατ-τρικ, τα περισσότερα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
  • Πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
  • Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι (257 μέχρι τώρα).
  • Έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία παίκτη του μήνα στο Αγγλικό πρωτάθλημα (7).
  • Έχει τον καλύτερο συντελεστή γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Χαραγμένος στην αιωνιότητα

Ο «Κουν» δεν είναι απλά ένας θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ένας ζωντανός μύθος του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο η συνεισφορά του στην μετάλλαξη του συλλόγου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκανε το ανέφικτο να μοιάζει με εφικτό. Πλέον, νεαρά παιδιά διαλέγουν στα μαγαζιά του Μάντσεστερ αλλά και όλου του κόσμου τις γαλάζιες φανέλες αντί για τις κόκκινες. Και οι περισσότερες γράφουν Αγκουέρο.