Έκανε τη ζωή του δύσκολη, όμως, λίγο πριν το τέλος ο ΟΦΗ εξασφάλισε την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ, γι' ακόμη μία χρονιά.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες. Άλλωστε ήταν η ομάδα που πέρυσι κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να αναδείξει νέα πρόσωπα και να σωθεί εύκολα και γρήγορα.

Όλοι λίγο-πολύ περίμεναν κάτι ανάλογο από τον Γιώργο Σίμο και τους παίκτες του. Αυτό όχι απλά δεν ήρθε, αλλά, οι ήττες έγιναν μία σκληρή πραγματικότητα. Οι Κρητικοί έφτασαν να είναι στις τελευταίες θέσεις, να μετράνε ένα σερί που είχαν ΜΟΝΟ ήττες με κάθε τρόπο.

Έπρεπε να αλλάξει κάτι. Έτσι και έγινε. Ο Νίκος Νιόπλιας ήρθε, ο Σίμος έφυγε και μέσα στα play off οι «μελανόλευκοι» πήραν τους βαθμούς που χρειάζονταν, ώστε να παραμείνουν γι’ ακόμη μία χρονιά στα «σαλόνια».

Το θρίλερ για τον ΟΦΗ είχε καλό τέλος. Αίσιο. Για τώρα. Μέχρι το επόμενο που θα σκηνοθετήσουν από μόνοι τους οι Ηρακλειώτες που δείχνουν πως έχουν χίλιους και έναν… τρόπους, ώστε να φτάνουν μέχρι τον γκρεμό, να κοιτάνε την άβυσσο, αλλά να μην κάνουν το βήμα χωρίς επιστροφή.

Πότε θα μάθει από τα λάθη του ο ΟΦΗ; 

O Νιόπλιας άλλαξε το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ!

Από τότε που ο Μιχάλης Μπούσης πήγε στον ΟΦΗ οι Κρητικοί κάνουν διάφορα και πολλά όνειρα. Αυτό είναι θετικό, γιατί δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι οι στόχοι έχουν μεγαλώσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, αν κάποιος δεν προσέχει με αυτά τότε φτάνει να κυνηγάει Χίμαιρες. Ο Σίμος όσο ήταν στον πάγκο των Κρητικών από ένα σημείο και έπειτα αυτό έδειχνε. Να μην μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει δίπλα του. «Κολλημένος» σε μία φιλοσοφία και νοοτροπία που δεν μπορούσε να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συν τοις άλλοις βάλτε και τα όποια ατομικά λάθη ή και την ατυχία.

Από τη στιγμή που ο Νίκος Νιόπλιας πάτησε το πόδι του στα αποδυτήρια όλα άλλαξαν χωρίς να αλλάξει… τίποτα. Οι παίκτες που σε πολλά παιχνίδια πριν την έλευση του έμπειρου τεχνικού είχαν νοοτροπία δημόσιου υπαλλήλου πριν φύγει για διακοπές τα έδιναν όλα.

Έπαιζαν σαν να μην υπάρχει αύριο. Πίστεψαν και πάλι στις δυνατότητές του και δεν έβαζαν μόνο τα πόδια τους στη φωτιά. Αν χρειάζονταν ο Νιόπλιας θα τους έπειθε να πέσουν και οι… ίδιοι εκεί μέσα, ώστε να κρατήσουν την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Το μέλλον του ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι φαινόταν πριν από περίπου δύο μήνες. Είτε μείνει, είτε όχι στον πάγκο της ομάδας ο Έλληνας προπονητής/κασκαντέρ το αποτέλεσμα είναι ένα: αποστολή εξετελέσθη!

Πότε θα μάθει από τα λάθη του ο ΟΦΗ;

Από το 2000 και έπειτα οι φορές που ο ΟΦΗ έχει βρεθεί να παίζει τα… ρέστα του για να παραμείνει στην κατηγορία είναι πολλές. Σε λίγο -αν συνεχίσουν έτσι οι Κρητικοί- δεν θα χωράνε ούτε στα δάχτυλα των χεριών για να τις μετρήσουμε.

Ο κύκλος είναι ο εξής κάθε φορά που υπάρχει θετικό πρόσημο. «Να μάθουμε από τα λάθη μας» λένε οι άνθρωποι του συλλόγου. Το καλοκαίρι κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια (λάθη). Δηλαδή φέρνουν στο Ηράκλειο καραβιές από παίκτες που ναι μεν μπορεί να έχουν πλούσιο βιογραφικό, αλλά ηλικιακά δεν είναι στα καλύτερά τους χρόνια ή παίκτες που ήταν στο «ψυγείο» και παράλληλα δεν στηρίζουν νέους παίκτες του συλλόγου.

Έτσι, τους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα που έρχονται πηγαίνουν -συνήθως δηλαδή- πιο χαμηλά και όχι πιο ψηλά την ομάδα, με αποτέλεσμα να φτάνουμε στον ίδιο παρανομαστή. Απλά το μόνο που αλλάζει είναι το «πώς» μένει ο ΟΦΗ στην πρώτη κατηγορία και η ημερομηνία της σεζόν. Η μιζέρια δεν φεύγει αν δεν αλλάξει κάτι στον «κύκλο».

«Είναι παρανοϊκό να κάνεις κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα», είχε πει κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και είχε ίδιο. Μία ατάκα που ταιριάζει…γάντι στους Κρητικούς!

Στο τέλος έδειξε την κλάση του ο Ντε Γκουζμάν!

Έχει παίξει σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα από το ελληνικό ο Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν. Στο αγγλικό, το γερμανικό, το ιταλικό, το ισπανικό και το ολλανδικό. Οπότε όταν οι φίλοι του ΟΦΗ τον είδαν να ανακοινώνεται από την ομάδα τους περίμεναν ότι εδώ ο έμπειρος μέσος θα κάνει… πάρτι.

Έλα, όμως, που τα πράγματα ήταν τελείως μα τελείως διαφορετικά. Οι μυϊκοί τραυματισμοί ήρθαν, όπως και τα λεωφορεία όταν δεν τα περιμένεις: απανωτά.

Ακούγαμε και διαβάζαμε για την ποιότητα του Ντε Γκουζμάν, αλλά… ποιότητα δεν βλέπαμε εντός αγωνιστικού χώρου. Ελάχιστες ήταν οι στιγμές στη κανονική διάρκεια, όπου ο πρώην παίκτης της Σουόνσι έδειξε την κλάση του.

Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος και στα play off για να καταλάβουμε το μεγαλείο του. Ειδικά το τελείωμα στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία, όπου «σκάβει» τον αντίπαλο κίπερ είναι η πλέον χαρακτηριστική. Όπως και το γκολ του με κεφαλιά στο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ο Νίκος Νιόπλας δεν ξέρουμε τι έκανε μαζί του, αλλά, έπιασε στο 100%. Μιας και ο Ντε Γκουζμάν ήταν από εκείνους που δύσκολα έκανε κάποιο λάθος στη μεσαία γραμμή και έδωσε γκολ-νίκες- βαθμούς την ώρα που κανείς δεν το περίμενε. Αυτός βγήκε μπροστά.

Έστω και στο τέλος ο έμπειρος μέσος έδειξε τον δρόμο προς την παραμονή, αλλά, και την ποιότητα για την οποία θαυμάζαμε κάπου, κάποτε με άλλες ομάδες και όχι με τη φανέλα του ΟΦΗ. Εν τέλει το καλό πράγμα αργεί να γίνει!