Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε νωρίς από τη συνέχεια της Euroleague. Ωστόσο είχε ένα είχε ένα τεράστιο κέρδος που ακούει στο όνομα, Σάσα Βεζένκοφ.

Η χρονιά για τον μπασκετικό Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε. Ήταν μια δύσκολη σεζόν που ξεκίνησε με βλέψεις για την οκτάδα. Όμως ένα σερί επτά συνεχόμενων ηττών του «έκοψε τα φτερά» και μαζί τα όνειρα για κάτι καλό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ανάμεσα όμως στα γκρίζα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από το ΣΕΦ, ξεπρόβαλε μια ηλιαχτίδα ελπίδας. Ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ εμφανίστηκε από τη… χαραμάδα και από μια σημαντική λύση στον πάγκο έφτασε να είναι ο ηγέτης. Ο καλύτερος παίκτης και ο άνθρωπος που όλοι έψαχναν να βρουν μέσα στο παρκέ. Κάτι που κέρδισε με την αξία του, από εκεί που όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον του.

Το θρίλερ της ανανέωσης του Βεζένκοφ και η εξέλιξη

Sasha Vezenkov - Olympiacos Piraeus - EB20

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, με τους «ερυθρόλευκους» και τον 25χρονο να κάνουν «θρίλερ» την ανανέωση του συμβολαίου του και κανείς να μην ξέρει τι θα συμβεί. Ποια θα είναι η κατάληξη. Ευτυχώς και για τις δύο πλευρές η συμφωνία ήρθε, όπως και τα αποτελέσματα που είδαμε φέτος.

Σε όλη τη σεζόν ο Σάσα ήταν απόλυτα σταθερός και συνεπείς, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, δείχνοντας σε όλους πόσο βελτιώθηκε και πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορούσε να τον εμπιστευθεί. Κάτι που φυσικά ο Έλληνας τεχνικός έπραξε από πέρυσι που ανέλαβε το τιμόνι των Πειραιωτών στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι.

Ο χρόνος του μέσα στο παρκέ όσο περνούσε ο καιρός όλο και αυξανόταν, φτάνοντας στο σημείο να είναι δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής στην ομάδα, πίσω μόνο από τον Κώστα Σλούκα. Αυτό ο Βεζένκοφ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, αρπάζοντας την ευκαιρία, και κάνοντας απλά πράγματα έγινε ο «go-to guy» που λένε και στην Αμερική.

Εξελίχθηκε σε τεχνικό επίπεδο, αλλά κυρίως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αγώνες. Στη νοοτροπία του. Έγινε ηγέτης. Αρχηγός. Έγινε αυτός που μια ομάδα μπορεί να στηριχθεί πάνω του στα κρίσιμα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Και ο Βούλγαρος φόργουορντ φαίνεται να απολαμβάνει τον νέο του αυτόν ρόλο.

Ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού

Sasha Vezenkov - Olympiacos Piraeus - EB20

Στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο πως πρέπει να κοιτάξουν τι πήγε λάθος φέτος ώστε να το λύσουν. Όμως μέσα σε αυτή την άσχημη σεζόν βρήκαν έναν νέο μεγάλο παίκτη. Αυτόν που μαζί με τους Σλούκα και Παπανικολάου μπορούν να βάλουν πάλι τους «ερυθρόλευκους» στο μονοπάτι των επιτυχιών, άμεσα και να αφήσουν πίσω τους τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα.

Ο Βεζένκοφ αυτή τη στιγμή θυμίζει αυτό που προοριζόταν να γίνει από τα χρόνια που ακόμα φορούσε τη φανέλα του Άρη και χαζεύαμε τις μαγικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Τον ρόλο τον ξέρει. Το έχει κάνει. Με λιγότερες απαιτήσεις όμως. Αυτό που αρχίζει να χτίζει είναι το mentality και αν συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα τότε οι Πειραιώτες δεν θα έχουν να ανησυχούν για το μέλλον τους, καθώς αυτό προμηνύεται λαμπρό, με τον Σάσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και όλα αυτά μέσα από μία άσχημη σεζόν για τον Ολυμπιακό…