Η Γουέστ Χαμ ήταν το έναυσμα για την μεγάλη επιστροφή του Λίνγκαρντ. Το Debut.gr σχολιάζει τα πάντα σχετικά με το κεφάλαιο Λίνγκαρντ αλλά και για το που μπορεί να καταλήξει.

Από τη στιγμή που ο Λίνγκαρντ πήγε δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γουέστ Χαμ είδαμε μια ολική μεταμόρφωση. Γενικότερα όλα τα καλά στοιχεία του Λίνγκαρντ είχανε εκλείψει και είχε περάσει για τα καλά στην αφάνεια. Τώρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και με τεράστιο ενδιαφέρον.

Λίνγκαρντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γενικότερα όλα τα χρόνια με τους “κόκκινους” ο Λίνγκαρντ είχε αποδείξει ότι έχει ταλέντο χωρίς όμως να έχει τη διάρκεια. Πολλοί δανεισμοί ακολούθησαν αλλά κάθε φορά δεν ήταν αρκετό ώστε να τον εδραιώσουν στην βασική εντεκάδα. Έτσι ο Τζέσι αργά και βασανιστικά χανότανε από το προσκήνιο καθώς άλλοι νέοι παίχτες πάντα αναπλήρωναν τη θέση του. Τότε ήταν που ήρθε και ο τελευταίος δανεισμός για τη Γουέστ Χαμ με τη τελευταία σεζόν του Λίνγκαρντ υπό τον Σόλσκιερ να είναι εξίσου αναποτελεσματική. Όπως έχουμε δει ξανά και άλλοι παίχτες ενώ βρίσκονται νωρίς ηλικιακά σε μια μεγάλη ομάδα δεν μπορούν να αποδώσουν. Εντέλει ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα αποτέλεσε και ο Λίνγκαρντ με τη Γιουνάιτεντ.

Η αναγέννηση στη Γουέστ Χαμ

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ακόμα ένας δανεισμός ήρθε για τον Λίνγκαρντ σε μια σχετικά καλή χρονιά της Γιουνάιτεντ. Ως παίχτης πλέον όμως της Γουέστ Χαμ, η οποία κάνει μια από τις καλύτερες της σεζόν φέτος, είδαμε ξανά αυτό που περιμέναμε. Ο Λίνγκαρντ σε μόλις 9 συμμετοχές με τη φανέλα των “σφυριών” έχει πετύχει 8 γκολ και 3 ασίστ. Πλέον η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στη 4η θέση του πρωταθλήματος και φαίνεται αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη 4αδα. Αυτά τα τρελά στατιστικά αποδεικνύουν ξανά ένα και μόνο πράγμα. Πως το κλίμα μιας ομάδα πάντα είναι το παν ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα.

Η συνέχεια του Λίνγκαρντ

Όπως ήταν λογικό μετά από αυτό το ξέσπασμα στις επιδώσεις του άρχισε και το ενδιαφέρον από μεγάλους συλλόγους. Ανάμεσα σε αυτούς, πάντα σύμφωνα με φήμες, είναι η Ρεάλ, η Παρί, η Ίντερ και η Άρσεναλ. Φυσικά και η ίδια η Γουέστ Χαμ θέλει να τον κάνει δικό της καθώς δεν υπάρχει οψιόν αγοράς στο δανεισμό του από τους “διαβόλους”. Όποια και αν είναι η συνέχεια της Γουέστ Χαμ, είτε καταφέρει και προκριθεί για το Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι ένα είναι σίγουρο, ότι ο Λίνγκαρντ έχει επιστρέψει. Η λογική λέει πως δεν θα συνεχίσει να κάνει τα τόσο τρομερά στατιστικά, όμως έχει βρει τον εαυτό του και ίσως είναι πιο ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα.