Ο Νεϊμάρ με την εμφάνισή του στο εντός έδρας ματς της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου έδειξε ποιος -πραγματικά- μπορεί να είναι.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Και ας είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Ο Νεϊμάρ έχει ταλέντο και μάλιστα μεγάλο. Αυτό δεν έχει αλλάξει σε καμία φάση της καριέρας/ ζωής του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ.

Του ανθρώπου που έγινε αφορμή το καλοκαίρι του 2017, ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να σπάσει τα τα ταμεία της για χάρη του, προκειμένου να τον πάρει από την Μπαρτσελόνα. Αλλά παράλληλα να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή -για την ώρα- στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τόσο πριν, αλλά και πιο πολύ μετά, ο έμπειρος φορ έδειχνε ότι έχει μία τάση -πως να το θέσουμε κομψά- να αδικεί τον εαυτό του. Κάτι οι “βουτιές”, κάτι οι υπερβολικές αντιδράσεις σε όχι και τόσα δυνατά φάουλ, αλλά και κάτι οι δηλώσεις του ή ο τρόπος που πανηγυρίζει κάποιες φορές έκαναν τον κόσμο να του γυρίσει την πλάτη.

Όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά και σε παγκόσμια εμβέλεια. Ωστόσο, ο Νεϊμάρ δεν έπαψε να ξέρει… καντάρια μπάλα. Δεν έπαψε να “μιλάει” στην μπάλα όποτε θέλει και μπορεί. Αυτό έγινε και στο εντός έδρας παιχνίδι της Παρί κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βραζιλιάνος δεν σκόραρε. Η ομάδα του δεν νίκησε. Ίσα- ίσα έχασε, αλλά, έδειξε ότι εντός αγωνιστικού χώρου και εκεί που μετράνε τι “λένε” τα πόδια είναι απλά απολαυστικός.

Ο Νεϊμάρ του θεάματος

Στα νοκ- άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μετράει η ουσία. Το αποτέλεσμα. Η νίκη. Ακόμη και αν αυτή έρθει και με μισό- μηδέν. Το θέαμα όχι απλά πάει βόλτα, αλλά, σε πολύ λίγες περιπτώσεις υπάρχει.

Ειδικά σε ατομικές προσπάθειες. Αλλά σε κάθε κανόνα υπάρχει και μία εξαίρεση. Στην προημιτελική φάση εκείνος που ξεχώρισε στις ρεβάνς ήταν ο Νεϊμάρ. Ο έμπειρος στράικερ είχε κέφια και το έδειξε επί χόρτου. Ούτε δηλώσεις, ούτε ποσταρίσματα στα social media.

“Περίεργο” θα μπορούσε να πει ή να σκεφτεί κανείς. Και δίκιο θα είχε. Ο σούπερ σταρ της Παρί σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι έχει το μυαλό του πάνω από το κεφάλι. Αλλά απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ήταν υπόδειγμα σοβαρότητας. Μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο του “Παρκ ντε Πρενς” πολλές φορές ανάγκασε αντιπάλους του να τον χάσουν από τα μάτια τους ή να τους ξεφύγει με μεγάλη άνεση.

Κάτι που δεν βλέπεις συχνά σε αυτό το επίπεδο. Ο Νεϊμάρ ένιωθε ότι παίζει στο σπίτι του. Ασχέτως αν αυτό είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά ή αν δεν υπήρχε… ψυχή στην έδρα της Παρί. Ο ταλαντούχος φορ έδειξε με τις ντρίμπλες του και τις προσποιήσεις του ότι στο βράδυ του μπορεί να κάνει ακόμη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης να χάσει την μπάλα μαζί του.

Ο Νεϊμάρ της ουσίας και της… ατυχίας!

Αλλά είπαμε. Όλα χρειάζονται μέτρο. Ο Νεϊμάρ δεν έμεινε μόνο στο “φαίνεσθαι” στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου. Είχε και ουσία στις κινήσεις του, πέρα από ποιότητα.

Τα τελειώματά του κόντρα σε έναν κορυφαίο κίπερ, όπως είναι ο Μάνουελ Νόιερ, ήταν τέλεια. Βασικά, σχεδόν… τέλεια και αυτό γιατί και τις τρεις φορές που νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα δεν κατάφερε να νικήσει και τα δοκάρια του. Έτσι, είχε τρία από αυτά στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς, αλλά κανένα γκολ.

Κάτι που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα ούτε του Λατίνου παίκτη, ούτε της συνεισφοράς του στο ματς. Μιας και πέρα από τις ντρίμπλες, τα σουτ και τα δοκάρια έτρεξε και πίεσε αρκετά στην επίθεση, ενώ έκανε πολλές κούρσες, ώστε να μπερδέψει τους παίκτες της Μπάγερν και να ανοίξει διαδρόμους για τον Κιλιάν Μπαπέ.

Γιατί ο κόσμος μισεί-αντιπαθεί- δεν πάει μία τον Νεϊμάρ;

Αν κοιτάξει κανείς τα socila media λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα “κράξουν” τον Νεϊμάρ. Ακόμη πιο λίγοι είναι αυτοί που θα πουν μια καλή κουβέντα ή που θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Και αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος έχει δημιουργήσει ένα προφίλ με όλα τα αρνητικά που είπαμε στην αρχή του κειμένου μας που πλέον δύσκολα ο μέσος φίλαθλος/ οπαδός θα αλλάξει την εικόνα που έχει φτιάξει στο μυαλό του για εκείνον.

Κοινώς “καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα”. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του πρωταγωνιστή μας. Ωστόσο, κακά τα ψέματα. Με εμφανίσεις όπως αυτή στη ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου ο Νεϊμάρ μπορεί να κλείσει πολλά στόματα ακόμη.