Η κανονική διάρκεια στην Ευρωλίγκα έλαβε τέλος. Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας παρουσιάζουν τους πιθανούς MVP της διοργάνωσης.

Η regular season της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και επισήμως με τον αγώνα της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα, η φετινή χρονιά ήταν ελέω πανδημίας εκ προοιμίου δύσκολη και γεμάτη ανατροπές. Ωστόσο και φέτος υπήρχαν οι παίκτες που ξεχώρισαν, και βοήθησαν τις ομάδες τους να προκριθούν στα playoffs. Για αυτό το λόγο λοιπόν διεκδικούν με πολλές αξιώσεις το τίτλο του MVP της Ευρωλίγκα όσον αφορά φύσικα την κανονική διάρκεια. Πάμε λοιπόν να δούμε την λίστα με τα φαβορί αλλά και τα αουτσάιντερ του τίτλου αυτού.

Νίκολα Μίροτιτς

Ευρωλίγκα

Πρώτος στη λίστα και για μένα ένα από τα μεγάλα φαβορί ο Μαυροβούνιος forward της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σάρας τερμάτησε πρώτη στη βαθμολογία αποτελώντας συνάμα την πιο σταθερή ομάδα μέσα στην χρονιά. Κορυφαίος της κορυφαίας ομάδας λοιπόν, ο Μίροτιτς. Μετά από πέντε σεζόν στο ΝΒΑ επέστρεψε στη Γηραιά Ήπειρο και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αυτή τη φορά με τους Μπλαουγκράνα το πολυπόθητο τρόπαιο. Ο επί δύο συναπτά έτη (2011, 2012) rising star της Ευρωλίγκα έχει εως τώρα στη σεζόν το υψηλότερο μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης με 22,2 μονάδες. Εχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια συνεισφέροντας 17,1 πόντους και 6,3 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με το υψηλότατο 64,8%. Συγκεκριμένα, ο Μίροτιτς είναι εκείνος που θα πάρει τη μπάλα στα κρίσιμα σημεία. Αναλαμβάνει δηλαδή τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα. Ενδιαφέρον θα έχει η συνυπαρξή του με τον Πάου Γκασόλ.

Γιαν Βέσελι

Πλήγμα με Βέσελι για Φενέρ εν όψει διαβολοβδομάδας - Μπάσκετ - Euroleague | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

MVP της Ευρωλίγκα θα μπορούσε να ήταν και ένας ακόμη ψηλός. Αυτή τη φορά σειρά έχει ο Τσέχος center της Φενέρμπαχτσε. Μπορεί να τραυματίστηκε και η σειρά με την ΤΣΣΚΑ να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αλλά οι εμφανίσεις του φέτος δεν θα μπορούσαν να είναι απαρατήρητες. Συγκεκριμένα, έχει τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων στην καριέρα του στη διοργάνωση με 13,2, όπως και στις ασίστ με 2,8, ενώ στα ριμπάουντ έχει τον δεύτερο υψηλότερο με 5,3. Σουτάρει με 66,4%, δείγμα του ότι έχει δουλέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια στο σουτ. Παραμένει τρομερός αμυντικά ενώ φέτος παρουσιάζει αξιοπρόσεχτη βελτίωση στη δημιουργία μέσω short roll. Αναμφίβολα, θυμίζει τον Βέσελι του 2017 και εντεύθεν.

Γουέιντ Μπόλντγουιν

Βιλερμπάν-Μπάγερν Μονάχου: Μην υποτιμάτε τους Γάλλους -

Μπορεί να μην είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου MVP αλλά αν υπήρχε βραβείο πολυτιμότερου παίκτη θα τον κατακτούσε με μεγάλη άνεση. Η Μπάγερν Μονάχου για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στη φάση των playoffs. Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι χωρίς αμφιβολία ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Πιο αναλυτικά, έχει βελτιωθεί απίστευτα στο παιχνίδι της απομόνωσης αλλά και εξαιρετική άμυνα. Επίσης, φέτος δείχνει μεγάλη έφεση στο ανοιχτό γήπεδο. Τα στατιστικά του είναι 15 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ. Season highlight η εμφάνιση εναντίον της Μπαρτσελόνα στα τέλη του Δεκέμβρη όπου με 29 πόντους, 7 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των Καταλανών, οδηγώντας τη Μπάγερν σε νίκη με 90-77. Το μόνο ίσως που πρέπει να βελτιώσει είναι οι αποφάσεις του στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Με άλλα λόγια να γίνει πιο ώριμος και πιο μετρημένος.

Βασίλιε Μίσιτς

Αναντολού Εφές: Τα δεδομένα για Μίσιτς και το... βλέμμα στο ΝΒΑ (photos+video) - Onsports.gr

Θα μπορούσε και φέτος να είναι στη λίστα ο cheat Σέιν Λάρκιν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απουσίας του Τούρκου guard εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Σέρβος ήταν αυτός που κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του. Ο Μίσιτς πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα κλικ πιο μπροστά από τον έτερο σταρ της ομάδας και με εξαιρετικές εμφανίσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα της ανόδου της Εφές, εύκολα θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για τον πολυτιμότερο παίχτη της διοργάνωσης. Παρότι φέτος οι ασίστ του έπεσαν στις πέντε ανά παιχνίδι, σε πολλά ματς  συνέβαλε τα μέγιστα στο σκοράρισμα. Μεταξύ άλλων δύο φορές ξεπέρασε τους 30 πόντους, εναντίον του Παναθηναϊκού με 33 και εναντίον της Φενέρ με 37. Έχει 16,4 πόντους με 55% ευστοχία. Κύριος στόχος του όμως όπως και της υπόλοιπης ομάδας είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Ίσως να διαφωνείτε οι περισσότεροι. Βέβαια, οφείλω να πω πως αυτή η λίστα θα μπορούσε να συμπεριλάβει και άλλους. Φυσικά λαμβάνουμε υπόψιν ότι ο Μάικ Τζέιμς αν δεν αποχωρούσε από την ΤΣΣΚΑ θα ήταν σίγουρα παρών στο σημερινό άρθρο. Ή δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Ταβάρες έχει βγάλει πολλές φορές τη Ρεάλ από δύσκολες καταστάσεις. Τέλος, όπως προείπαμε αρκετές πιθανότητες μπορεί να συγκεντρώνει και ο Λάρκιν. Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία ποιος θα είναι ο εκλεκτός.