Το Μπάγερν-Παρί τελείωσε με διπλό των Γάλλων και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr γιατί αυτά τα ματς συμβαίνουν μόνο... εικονικά!

Μπάγερν-Παρί μέρος πρώτο, σημειώσατε διπλό! Και τι διπλό;! Μετά την “τεσσάρα” στο “Καμπ Νόου”, οι Παριζιάνοι “πέταξαν τριάρα” στην έδρα της απόλυτης πρωταθλήτριας της περσινής σεζόν!

Ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, όχι μόνο για την ήττα της Μπάγερν ύστερα από 19 ματς αήττητου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων. Ούτε για τη…”ντοπιέτα” του ασταμάτητου Κιλιάν Εμπαπέ! Πολύ περισσότερο ο κόσμος θα το θυμάται ως ένα από τα ματς που λες “Αυτά γίνονται μόνο σε video game!”.

Εξηγούμαι..

Μπάγερν

Λαμπερή…απουσία!

Σε έναν προημιτελικό όπου κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (αλλά και τον Σέρζ Γκνάμπρι), η Μπάγερν κατόρθωσε να έχει 31 τελικές! Από αυτές, οι 12 ήταν στον στόχο. Και οι 2 κατέληξαν στα δίχτυα.

Που οφείλεται αυτό; Στην ταυτόχρονα τρομερή βραδιά (ακόμη μια) του Κέιλορ Νάβας, αλλά και στην απουσία του “Λέβα”. Μπορεί τα νούμερα να παίζουν πλέον σπουδαίο ρόλο στο ποδόσφαιρο, ωστόσο παρά τις τόσες ευκαιρίες, η Μπάγερν κατάφερε να χάσει!

Πολλοί θα σταθούν στον Κοσταρικανό κίπερ. Εγώ θα σταθώ και στην απουσία του Πολωνού στράικερ. Και αυτό διότι ορισμένες από τις τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων (βλέπε Τσούπο Μότινγκ 69΄) πιθανότατα θα ήταν στα δίχτυα με τον Λεβαντόφσκι στο τερέν. Με τα “αν” όμως δεν γίνεται δουλειά. Αυτό που μένει, είναι πως παρά τις πολλές τελικές, η απουσία του σούπερ-σκόρερ της Μπάγερν ήταν πέρα για πέρα αισθητή!

Φάσεις εσύ (Μπάγερν), γκολ εγώ (Παρί)!

Για να τα λέμε όλα όμως, η αποτελεσματικότητα της Παρί ήταν τρομακτική. Είναι τέτοια η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της (μεσοεπιθετικά) που ναι, με 4 τελικές στο τέρμα, οι 3 κατέληξαν στο βάθος της εστίας του Νόιερ!

Η “βαυαρική μηχανή” μπήκε δυνατά, είχε δοκάρι μόλις στο πρώτο λεπτό (Μότινγκ), όμως 148 δευτερόλεπτα μετά μίλησε η “κλάση” των δύο σούπερ-σταρ της ομάδας του Ποτσετίνο. Ο Νεϊμάρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Εμπαπέ για το 0-1. Η Μπάγερν όπως πάντα πείσμωσε. Δημιούργησε -και έχασε- σωρεία ευκαιριών, για να έρθει η 2η ασίστ του Νεϊμάρ στο ματς, αυτή τη φορά προς τον αρχηγό Μαρκίνιος (0-2, 28′).

Ακόμα και έτσι η ομάδα του Φλίκ δε τα παράτησε. Μείωσε με τον “Mr. Τσούπο” στο 37′ και έχασε ευκαιρίες για να πάει με την ισοπαλία στα αποδυτήρια. Με το “καλημέρα” του δευτέρου μέρους (51′) ο Νόιερ νίκησε σε τετ-α-τετ τον “Νέι”, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του! Τελικά και ύστερα από αρκετές καλές στιγμές, ο Τόμας Μίλερ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (60′).

Το τελικό -εύστοχο- χτύπημα όμως άνηκε στους “Πρωτευουσιάνους”. Η Παρί έφυγε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ, και ο Γάλλος παικταράς με ωραίο πλασέ νίκησε Μπόατενγκ (ποδιά) και Νόιερ (όρθιος) για το 2-3! Οι επιπλέον 6 τελικές της Μπάγερν μέχρι το φινάλε δεν αρκούσαν για το 3-3.

Καλός ο Εμπαπέ αλλά όχι (ο) μόνος!

Κάπως έτσι ο Γάλλος επιθετικός πήρε σπίτι του ένα ακόμη βραβείο “Man of the match”. Δεν είναι δα και λίγο να βάζεις δύο τέρματα στην “Αλιάνζ Αρίνα”. Πόσο μάλλον κόντρα στην τωρινή Μπάγερν. Βέβαια, ο Εμπαπέ δεν ήταν ο μόνος που θριάμβευσε (και ας πήρε πάνω του τα “φλας”).

Πολλά εύσημα αξίζουν και στον Κέιλορ Νάβας. Για ακόμη ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, ο πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της θέσης του. Μπορεί πολλές από τις προσπάθειες των αντιπάλων του να πήγαν “πάνω του”, αλλά αυτό είναι και ένα στοιχείο που δείχνει την ποιότητά του!

Ο “έτερος Καππαδόκης”, Νεϊμάρ, στην επιστροφή του στα…αστέρια (δεν αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην Μπαρτσελόνα) μας θύμισε γιατί από κάποιους θεωρείται “συνεχιστής” των Μέσι-Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος χωρίς να “φορτσάρει”, μοίρασε 2 ασίστ “πάρε-βάλε” στους συμπαίκτες του. Έφτασε έτσι συνολικά τις 25 στο θεσμό, όντας πλέον 5ος στη σχετική λίστα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως με τις 2 αυτές ασίστ, έχει πλέον συμβολή σε 66 γκολ (41 ως σκόρερ, 25 ως δημιουργός) σε ισάριθμες συμμετοχές! Δηλαδή, ένα γκολ ή μια ασίστ ανά αγώνα! Όχι και άσχημα για τον πρώτο Βραζιλιάνο σκόρερ στο Τσάμπιονς Λίγκ.

“Ανοιχτή” η πρόκριση!

Βασιζόμενος στην εικόνα του αγώνα, αλλά και στη ρεβάνς της Παρί με τη Μπαρτσελόνα, θεωρώ πως η πρόκριση δεν κρίθηκε. Ναι, η Μπάγερν καλείται να σκοράρει -τουλάχιστον- δύο γκολ (και να μη δεχθεί). Και σαφώς η άμυνά της στο transition δέχεται πολύ εύκολα “κλασικές” ευκαιρίες για γκολ.

Στο ποδόσφαιρο όμως, και σε παιχνίδια που δε συμμετέχουν οι δύο GOAT της εποχής μας, συνήθως, περνάει η καλύτερη ομάδα. Και σε αυτό το πρώτο… πιάτο, ακόμη και αν έχασε, η Μπάγερν έδειξε πως είναι καλύτερη από την Παρί.

Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς και οι Γάλλοι τα έκαναν όλα τέλεια στην κόντρα επίθεση. Όμως δέχθηκαν πάμπολλες φάσεις από μια ομάδα που στερούνταν τον φορ των 42 γκολ φέτος, αλλά και τον ένα βασικό εξτρέμ της. Δεν ξέρω κατά πόσο το σκηνικό του Μονάχου μπορεί να επαναληφθεί και στο Παρίσι.

Όχι το σκηνικό όσο αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αυτό θαρρώ πως θα είναι ολόιδιο και στη ρεβάνς, αφού οι Γερμανοί ψάχνουν την ανατροπή. Μιλάω για το…”υπερφυσικό” της υπόθεσης. Το να νικάς με 3-2 ενώ ο αντίπαλος έχει πάνω από 30 φάσεις και εσύ -μόλις- 6 μοιάζει ιδανικό. Ιδανικό για αγώνα Fifa στο Playstation. Ξέρετε, εκεί όπου ο καλός είναι “άτυχος” και ο κακός τα έχει όλα με το μέρος του!

Βέβαια, στον επαναληπτικό, η παρέα του Νεϊμάρ έχει το μεγαλύτερο αβαντάζ. Το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι….