Ο Ντιακαμπί δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Κάδιθ και το debut.gr γράφει λίγα λόγια για το θέμα που "ξεχωρίζει" παγκοσμίως!

Ο Ντιακαμπί αποτελεί τις τελευταίες ώρες το πιο πολυσυζητημένο όνομα στην Ευρώπη (αλλά και παγκοσμίως). Βέβαια, ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, και ας έχει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο λόγος είναι η φραστική ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από συνάδελφό του!

Θεωρούμε πως τέτοιου είδους γεγονότα βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα καθαρά ποδοσφαιρικά “νέα”, ακόμη και αυτή την εβδομάδα, όπου η νίκη της Σεβίλλης επί της Ατλέτικο έβαλε για τα καλά “φωτιά” στη μάχη του τίτλου!

Αυτή τη φορά όμως, η αναφορά αξίζει να είναι προς τον Ντιακαμπί, αλλά και όλους τους “Ντιακαμπί” αυτού του πλανήτη, ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Ντιακαμπί

Στον Κυριακάτικο (4/4) αγώνα μεταξύ της Κάδιθ και της Βαλένθια λοιπόν, εκτυλίχθηκε ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό ρατσισμού. Συγκεκριμένα, στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης και έπειτα από λεκτική αψιμαχία μεταξύ του Ντιακαμπί και του Χουάν Κάλα, οι “νυχτερίδες” αποχώρησαν από το γήπεδο!

Ο λόγος; Τα όσα φέρεται να είπε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ στον στόπερ της Βαλένθια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τύπου της Ισπανίας, δηλώσεις παικτών αλλά και επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της Βαλένθια ειπώθηκαν φράσεις όπως “γ….. αράπη” και “σκ…ε μάυρε” ! *

Τα παραπάνω προφανώς έφεραν “εκτός ελέγχου” τον αμυντικό από το Βελοντρόμ της Γαλλίας, ο οποίος αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή, αποχώρησε στα αποδυτήρια. Μαζί του φυσικά και οι υπόλοιποι της Βαλένθια.

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά, και αυτό διότι οι “νυχτερίδες” κινδύνευαν με τιμωρία, γι’ αυτό και επέστρεψαν ύστερα από 20 λεπτά. Αυτό βέβαια οφείλεται και στον ίδιο τον Ντιακαμπί, καθώς όπως αποκάλυψε ο συμπαίκτης του, Χάβι Γκαρθία, τους παρότρυνε να ξανά βγουν στο χορτάρι. Όπως και έγινε, χωρίς τον ίδιο βέβαια, καθώς αντικαταστάθηκε.

Η διοίκηση της Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση “Απόψε δεν χάσαμε έναν αγώνα. Απόψε ήταν μια ήττα του σεβασμού, του πνεύματος του ποδοσφαίρου!”. Λίγες λέξεις που όμως τα λένε όλα.

Ένα τραγικό συμβάν. Ένα συμβάν που δυστυχώς δεν συνέβη ούτε για πρώτη, ούτε για τελευταία φορά. Μια πράξη που πρέπει να είναι εκτός όχι μόνο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αλλά γενικότερα εκτός της παγκόσμιας κοινωνίας.

Νομίζω πως τα αυτονόητα στη ζωή είναι τελικά αυτά που σπανίζουν! Το αυτονόητο του “όλοι είμαστε ίσοι” τείνει να….ξεχνιέται εν έτει 2021. Και όλοι όσοι έχουν μια κάποια δημοσιότητα ή τέλος πάντων ένα παραπάνω βήμα από τον απλό πολίτη, οφείλουν να προστατεύουν και να πρεσβεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Ντιακαμπί, είμαστε μαζί σου! Και όπως έγραψε και η ισπανική “Marca” στο σημερινό (5/4) πρωτοσέλιδο της, “ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!”

Πηγή: Marca

*οι φράσεις που ειπώθηκαν αναφέρονται έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα