Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν βρίσκεται πολύ κοντά στην αποχώρησή του από την Γιουβέντους και το Debut.gr αναλύει το σκεπτικό του θρυλικού πορτιέρο.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν όντας 43 ετών δεν βλέπει τον εαυτό του να αγωνίζεται όσο θα ήθελε στην Γιουβέντους. Με μόλις 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, βλέπει από τον πάγκο τον Βόιτσεχ Σέζνι να πρωταγωνιστεί στα γκολπόστ της «Μεγάλης Κυρίας». Την ίδια στιγμή, ο ίδιος όχι μόνο δεν σκέφτεται να αποσυρθεί αλλά… ετοιμάζει μεταγραφική κίνηση με την μισητή Νάπολι! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μεταγράφηκε από την Πάρμα την Γιουβέντους το 2001 έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ, η τότε ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του αθλήματος. Αγωνίστηκε για 17 ποδοσφαιρικές χρόνιές στην «Γιούβε» κατακτώντας αμέτρητους τίτλους, ενώ κατέχει πλέον στο ενεργητικό του πολύ σημαντικά ρεκόρ. Έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη για διαδοχικές χρονιές. Επιπλέον, διατηρεί το ρεκόρ για τη μακρύτερη διάρκεια χωρίς να δεχτεί γκολ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Με απλά λόγια δεν είχε δεχτεί γκολ για 974 συνεχόμενα λεπτά κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16, καθώς και έχοντας επιτύχει τα περισσότερα ματς (10) διαδοχικά χωρίς να δεχτεί τέρμα, στην ίδια χρονιά. Αυτά, είναι μόλις ελάχιστα από τα ρεκόρ του Ιταλού τερματοφύλακα. Το θέρος του 2018 η ομάδα του Τορίνου δεν του ανανεώνει το συμβόλαιο. Σε ένα συγκινητικό κλίμα, ο Μπουφόν χαιρετάει – κυριολεκτικά – έναν προς έναν του οπαδούς και χαιρετάει την ομάδα που του έδωσε τα πάντα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Μετά την φυγή τού από την Γιουβέντους, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είναι έτοιμος να ακούσει την απόσυρση του Μπουφόν από το άθλημα. Η είδηση της μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν προκαλεί. “Γιατί ένας τερματοφύλακας του βεληνεκούς του Μπουφόν να πάει στο Παρίσι;” Σε πρώτο πλάνο, δείχνει μια κίνηση… κερδοσκοπίας. Αλλά δεν είναι. Ο Ιταλός είχε ένα μεγάλο κενό στην τροπαιοθήκη του. Το κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Uefa Champions League. Έτσι, υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με την υπερομάδα της Γαλλίας, με σκοπό να τα κατακτήσει όλα, πριν αποσυρθεί. Τα πράγματα, ωστόσο δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε. Με την παρέα του Εμπαπέ και του Νεϊμάρ κατάφερε να κατακτήσει… μόλις το πρωτάθλημα της Γαλλίας.

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

Η περιπέτεια στην Γαλλία κράτησε μόλις έναν χρόνο, μιας και από κοινού συμφωνήθηκε η λύση του συμβολαίου του. Ο Μπουφόν, στα 41 του πλέον, επιστρέφει στην ομάδα του, την Γιουβέντους. Τα πράγματα εκεί έχουν αλλάξει. Οι «Μπιανκονέρι» έχουν στο δυναμικό τους έναν από τους καλύτερους στην ιστορία, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπουφόν είναι έτοιμος να καταφέρει αυτό που λησμονεί σε όλη του την καρίερα. Τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Για ακόμη μια φορά, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μέσα σε δύο χρόνια η Γιουβέντους αποκλείεται από τον θεσμό αρκετά νωρίς από την Λυών και την Πόρτο. Με την χρονιά να τελειώνει, ο Μπουφόν δεν έχει κατακτήσει ακόμα αυτό που θέλει. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει από τον Αντρέα Πίρλο.

Τις τελευταίες μέρες, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ήδη… οριστική συμφωνία με την Νάπολι! Μια φήμη, που αν επιβεβαιωθεί, δεν συνάδει με τα λεγόμενα του “Σούπερμαν”. Σύμφωνα με το Gazzetta dello Sport είναι δεδομένη η φυγή του από την Γιουβέντους για ακόμη μια φορά. Το εύλογο ερώτημα είναι ένα. Από την στιγμή που δεν θέλει να αποσυρθεί στα 43 του, γιατί να πάει σε μια ομάδα… αντίπαλο της ομάδας που αγαπάει. Η δοκιμασία στην Γαλλία είχε παρασκήνιο, όραμα, στόχο. Η συγκεκριμένη, προς τον νότο της Ιταλίας απολύτως τίποτα, μιας και η Νάπολι όχι μόνο δεν είναι φαβορί για το Uefa Champions League, αλλά δεν έχει ακόμα προκριθεί.

Εν κατακλείδι, γιατί ένας θρύλος όπως ο Μπουφόν να μην τηρεί αυτά που λέει, ως ένδειξη πίστης στους φιλάθλους όλου του κόσμου, και όχι μόνο της Γιουβέντους, αλλά να δρα και να πράττει – όπως φαίνεται – με διαφορετικό απώτερο σκοπό;