O Άρης προσπάθησε αλλά η ΑΕΚ έφυγε με σημαντικό διπλό από την Θεσσαλονίκη με 68-73. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αναλύουν όσα είδαν.

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 19η αγωνιστική της Basket League. Αν και οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολύ κακό ποιοτικά θέαμα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 68-73.

Ο Άρης μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ από την άλλη μετά από τις δύο βαριές ήττες μεσοβδόμαδα στο Basketball Champions League προσπαθεί να περάσει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο απουσιολόγιο της Ένωσης οι γνωστοί τραυματίες, Μορείρα, Σλότερ, Γόντικας. Αντιθέτως επέστρεψαν οι Γιάνκοβιτς, Γκίκας και Ζήσης για το ελληνικό πρωτάθλημα. O μαραθώνιος παρόλα αυτά για την ΑΕΚ συνεχίζεται. Την Τετάρτη ταξιδεύει στη Τουρκία για να να αντιμετωπίσει την Τουρκ Τελεκόμ σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στο μέλλον της στο Basketball Champions League.

Ο Άρης αν και μπήκε πιο δυνατά στο ματς, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο οικοδομώντας και διατηρώντας ένα προβάδισμα των 5 πόντων. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κι άλλο ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 15 πόντους. Μέχρι και τα τελευταία δύο λεπτά η Ένωση κρατούσε την νίκη στα χέρια της. Ωστόσο η αδράνεια της σε αυτό το σημείο επέτρεψαν τον Άρη να πλησιάσει στους 4 πόντους λίγο πριν το τέλος. Χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να κάνει παιχνίδι δικό του.

Οι πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστές από πλευράς της Ένωσης ο Λοτζέσκι με 16 πόντους, με καλά ποσοστά και ο Μέικον με 11. Πολύτιμες λύσεις έδωσε ο Χρυσικοπουλός σε κρίσιμα σημεία με αποκορύφωμα το κόψιμο στο τέλος του παιχνιδιού στον Τσαλμέρς. Αν ο Αμερικανός σκόραρε ο Άρης θα μείωνε στο καλάθι με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν.

Από πλευράς Άρη στους 16 πόντους σταμάτησε ο Τσαλμέρς όντας ο μοναδικός διψήφιος. Σούταρε ωστόσο με 33% καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού παίρνοντας πολλές προσπάθειες. Ο Μιλόσεβιτς άγγιξε το double double με 9 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Η σκοπιμότητα από πλευράς γηπεδούχων και η κούραση από πλευράς φιλοξενούμενων συντέλεσαν σε μια αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Άρης τελείωσε το ματς σουτάροντας με 31% εντός παιδείας με την ΑΕΚ από την άλλη να έχει 16 λάθη. Τον ίδιο αριθμό λαθών είχαν και οι γηπεδούχοι που σουτάραν εκτός από το κακό ποσοστό εντός παιδείας και με 66% στις βολές πετώντας πολλούς εύκολους πόντους στο κουβά των αχρήστων.

Εξέλιξη

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Με δύο εύστοχα τρίποντα του Ντεκόζυ για το 8-2, ανάγκασε τον Ηλία Παπαθεοδώρου στο πρώτο ταιμ άουτ. Η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι με το Μασιουλίς. Έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έτσι, μπροστά στο σκορ με 15-18. Η πρώτη περίοδος ωστόσο ήταν η περίοδος των αντιφάσεων. Ο Άρης αν και κυριάρχησε στα ριμπάουντ επί της ΑΕΚ σημείωσε 9 λάθη που τον κράτησαν πίσω στο σκορ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε πολύ κακό θέαμα. Το σκορ κινήθηκε χαμηλά με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα 5 πόντων. Οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες στην επίθεση με τις επιλογές τους να είναι εξίσου επιπόλαιες. Με ένα τρίποντο του Τσαλμέρς οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 2 πόντους. Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Μέικον να σκοράρει 5 συνεχόμενους πόντους για το 27-34 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Ενδεικτικά στατιστικά για το θέαμα που παρουσίασε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είναι τα 12 και 10 λάθη που διέπραξε ο Άρης και η ΑΕΚ αντίστοιχα. Ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό νούμερο είναι το 28% που σουτάραν οι Θεσσαλονικείς συνολικά στο πρώτο ημίχρονο.

Η κακή εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου συνεχίστηκε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους. Με γρήγορο καλάθι του Λάνγκφορντ και τρίποντο του Μωραΐτη, η ΑΕΚ ανέβασε την διαφορά πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν πολύ καλύτερη από το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Άρης συνέχισε να έχει προβλήματα στην επίθεση, από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ βελτίωσε την κινητικότητα της στην επίθεση. Έτσι έφτασε σε ένα προβάδισμα 15 πόντων για πρώτη φορά στο 27′. Όμως οι γηπεδούχοι αφυπνιστικάν. Ανάγκασαν την Ένωση σε πολλά λάθη και μείωσαν στους 8 πόντους για το 49-57 για το τέλος του τρίτου δεκαλεπτο.

Άρης ΑΕΚ

Ο Άρης μπήκε καυτός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Σταμάτη μείωσε στους 5 πόντους την απόσταση από την ΑΕΚ για το 52-57. Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Ένα δίποντο του Μέικον και ένα τρίποντο του Ρογκαβοπουλού από δημιουργία του πρώτου ανέβασαν το σκορ στο 52-62. Και κάπου εκεί ο Άρης έδειχνε ότι έμεινε από δυνάμεις, με την ΑΕΚ να επαναπαύεται. Αυτό λειτούργησε υπέρ των γηπεδούχων. Με αντεπίθεση στα τελευταία 2 λεπτά μείωσε στους 4 πόντους 30” πριν το τέλος. Εκεί όμως ήρθε η καθοριστική τάπα του Χρυσικόπουλου πάνω στο Τσαλμέρς για να κλειδώσει το παιχνίδι για την ΑΕΚ.

Τα boxscore