Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, πέτυχε όμως μια πολύ μεγάλη νίκη στο Έμιρεϊτς, επικρατώντας της Άρσεναλ με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Ελ Αραμπί, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να προσπαθεί μέχρι τέλους για την τεράστια υπέρβαση, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Έμιρεϊτς με σχήμα 3-4-3, με σκοπό να πιέσει την Άρσεναλ και να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη της. Οι Λονδρέζοι ήταν πιο προσεκτικοί αυτή τη φορά, καθώς δεν έδειξαν την ίδια αφέλεια στην άμυνα με το παιχνίδι του Καραϊσκάκη.

Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Σα βρήκε τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της άμυνας των Λονδρέζων, με τον Μαροκινό πάντως να μη μπορεί να νικήσει τον Λένο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Η Άρσεναλ απάντησε στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες λίγα λεπτά αργότερα, όμως ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα άουτ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε τετ α τετ με τον Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε κάποιες καλές στιγμές με ένα σουτ του Φορτούνη, αλλά και ένα γύρισμα του Έλληνα άσου που δεν βρήκε αποδέκτη. Στο 51ο λεπτό όμως, ήταν η μεγάλη στιγμή των ερυθρολεύκων στο ματς. Ο Μασούρας βρήκε χώρο και άνοιξε στον Ελ Αραμπί, εκείνος μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ νίκησε τον Λένο, με τη μπάλα να κοντράρει και στον Γκάμπριελ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, παρά το πολύ δύσκολο έργο τους. Η Άρσεναλ βρήκε χώρους όπως ήταν λογικό, χάνοντας κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τους Πεπέ και Ομπαμεγιάνγκ.

Το τελικό σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με ένα ιστορικό διπλό, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνδυάσει με μια μυθική πρόκριση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Πεπέ, Τζάκα, Ελνένι (57′ Παρτέι), Θεμπάγιος (57′ Έντεγκαρντ), Σμιθ-Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί