Ο ΠΑΟΚ υπέστη ακόμα μία ήττα σε ντέρμπι και διαιωνίζει την προβληματική του αγωνιστική κατάσταση στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν σαφώς κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν δίκαια. Το «τριφύλλι» παρά την αγωνιστική του καθίζηση, πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο και βύθισε κι άλλο τον ΠΑΟΚ.

Πλέον, στα play-off ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπαίνει έχοντας 47 βαθμούς. Δύο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, δύο λιγότερους από την ΑΕΚ και τέσσερις λιγότερους από τον συμπολίτη Άρη. Έτσι, κυνηγάει τώρα μία αναμφίβολα δύσκολη ανατροπή, που θα έρθει μόνο αν αλλάξει την εικόνα του στα ντέρμπι. Μία εικόνα που είναι άκρως απογοητευτική.

Ντέρμπι σημαίνει… χαστούκι ΠΑΟΚ

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ τον Οκτώβριο έφυγε με την ισοπαλία (1-1). Τον Δεκέμβριο ηττήθηκε στο «Βικελίδης» με 1-0 από τον Άρη ενώ μία εβδομάδα μετά νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1. Λίγες ημέρες μετά υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό. Ξανά ισοπαλία με 1-1. Δέκα μέρες αργότερα, φιλοξενεί την ΑΕΚ με το 2-2 να γεμίζει ξανά απογοήτευση. Μία εβδομάδα μετά, κατέβηκε στο Φάληρο και ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Πριν μία εβδομάδα, ο Άρης λίγο έλειψε να του πάρει τη νίκη μέσα στην «Τούμπα». Έσωσε τα προσχήματα στο νήμα και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον αιώνιο αντίπαλο της πόλης. Φυσικά, σήμερα, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα, με την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Αποτέλεσμα; Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Απέναντι στις ομάδες που τώρα καλείται να αντιμετωπίσει για να πλασαριστεί όσο καλύτερα γίνεται στη βαθμολογία. Σε οκτώ ματς (24 βαθμοί), ο ΠΑΟΚ πήρε επτά βαθμούς. Όχι απλά φτωχή, αλλά φτωχότατη συγκομιδή. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ένας διεκδικητής τίτλου, αυτά τα ματς περιμένει για να πάρει και να κόψει βαθμούς. Όλα όμως φέτος πήγαν ανάποδα για τον ΠΑΟΚ. Και τώρα καλείται να ανατρέψει αυτή του την εικόνα και να πάρει καλύτερα αποτελέσματα απέναντι σε αντιπάλους που απέδειξαν πως είναι ανώτεροί του. Θα τα καταφέρει; Δύσκολα.