Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μένει ζωντανός στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει play-off. To Debut.gr αναλύει.

Ο  Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League. Με την νίκη αυτή οι γηπεδούχοι μείωσαν στους δύο βαθμούς την διαφορά με τον ΠΑΟΚ, αλλά και από την τρίτη ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά. Είχε την κατοχή της μπάλας και παράλληλα πίεσε ψηλά το Τριφύλλι. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε σημαντικές ευκαιρίες στο 17′ με τον Ζίβκοβιτς και στο 30′ με τον Κρέσπο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στην πρώτη τελική στο 39′ ο Βιγιαφάνιες μοίρασε ωραία το παιχνίδι στα δεξιά στον Χατζηγιοβάνη. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων έκανε ωραία σέντρα και ο Μακέντα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Με τον Ιταλό επιθετικό να σημειώνει το πέμπτο του γκολ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, σκοράροντας παράλληλα για πρώτη φορά μέσα στο 2021 για το πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος όπως στο πρώτο ημίχρονο που μπήκε πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα χάλαγαν στην τελευταία πάσα με χαρακτηριστικότερη ευκαιρία εκείνη στο 56′. Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα έγινε πιο απειλητικός με αποτέλεσμα να φτάσει στο 2-0. Δράστης ο Ιωαννίδης που πήρε το «ριμπάουντ» από την προσπάθεια του Ενγκμπακοτό και την απόκρουση του Ζίβκοβιτς και έκανε δύο τα γκολ της διαφοράς. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Κρμέντσικ στο 84′, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (81’ Καρλίτος), Μακέντα (53’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (85’ Μουργκ), Σβιντέρσκι.

Διαιτητής: Νέιθαν Φερμπούμεν (Βέλγιο).