Τη νίκη με 1-0 πανηγύρισε ο Βόλος απέναντι στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Superleague Interwetten. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Δουβίκα. Στο 2ο άντεξαν εύκολα την χλιαρή πίεση της ΑΕΚ για να πάρουν δίκαια τους 3 βαθμούς. Ακόμα και όταν έμειναν με 10 παίκτες εξ αιτίας αποβολής του Μπαριέντος.

Μετά την άνετη νίκη με τον Απόλλων Σμύρνης που την έφερε στη 2η θέση, η ΑΕΚ ήθελε να δώσει συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ την ίδια ώρα και είχε την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο, τουλάχιστον από τον έναν. Ίσως και από τους 2 αν έρχονταν ισόπαλοι. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, όμως, δεν έπιασε σε κανένα σημείο του ματς καλή απόδοση και ηττήθηκε δίκαια από τον Βόλο. Στα play-off θα πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερα αν θέλει να διεκδικήσει κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ανώτερος Βόλος στο πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα που απείλησε περισσότερα στα πρώτα λεπτά του ματς ήταν ο Βόλος. Οι γηπεδούχοι είχαν 2 σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή στο 11′ και στο 14′ αλλά αμφότερα δεν βρήκα στόχο. Αντίθετα, βρήκε η κεφαλιά του Δουβίκα 1 λεπτό αργότερα που κέρδισε στον αέρα τον Λάτσι αλλά όχι και τον Αθανασιάδη. Για την πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ χρειάστηκαν 37 ολόκληρα λεπτά. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ. Όλα έδειχναν πως οι 2 ομάδες θα πάνε χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Ο Μιτάι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανέτρεψε τον Περέα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι (ίσως λίγο αυστηρό). Ο Δουβίκας το μετουσίωσε σε γκολ με το 3ο του γκολ απέναντι στους “κιτρινόμαυρους” για το 1-0.

Αλλαγές που δεν βοήθησαν την ΑΕΚ

Στην επανάληψη θα περίμενε κανείς τους φιλοξενούμενους να μπουν και να τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Η αλήθεια είναι, όμως, πως κάποιες αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ μπέρδεψαν την κατάσταση παρά τη διευκόλυναν. Πιο συγκεκριμένα, ο Σβάρνας πήρε τη θέση του Μιτάι και αριστερό μπακ πέρασε ο… Λάτσι! Αυτό είχε ως συνέπεια κάθε φορά που η ΑΕΚ έκανε επίθεση από αυτή τη μεριά να μην έχει την τελική σέντρα για να δημιουργήσει κάποιον κίνδυνο. Βέβαια, γενικότερα δεν μπορούσε να το καταφέρει αυτό καθώς δεν έχασε ούτε μια κλασική ευκαιρία μέχρι τη λήξη. “Ξύπνησε” λίγο με την αποβολή του Μπαριέντος στο 86′ που έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο αλλά και τον χτύπησε με το κεφάλι στην κοιλιά όταν ο αρχηγός της ΑΕΚ πήγε να του ζητήσει τα ρέστα. Τότε μόνο πίστεψε πως μπορεί να πάρει κάτι από το ματς αλλά ήταν αργά.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (90’+ Κολόμπο), Δουβίκας, Νίνης (65’ Κιάκος), Μαρτίνες (83’ Σάντσες), Μπαριέντος, Περέα

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Σβάρνας), Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς, Γκαρσία (70’ Μαχαίρας), Μάνταλος, Αλμπάνης (88’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)