Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άρσεναλ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άρσεναλ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πάλεψε, όμως δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκοψαν ουσιαστικά τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας κοντά στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό, όμως ο Σα και το δοκάρι σταμάτησαν  την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ. Ότι δεν κατάφερε ο Γκαμπονέζος, πέτυχε ο Όντεγκαρντ στο 34ο λεπτό με μακρινό σουτ, με τον Σα να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα, όμως ο Μασούρας δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί, με το πλασέ του να περνάει άουτ.

13 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση, με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται το λάθος του Θεμπάγιος και να νικάει τον Λένο με πλασέ εκτός περιοχής. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Ρατζέλοβιτς, όμως το πλασέ του κόντραρε στον Μπεγερίν και πέρασε κόρνερ.

Η Άρσεναλ πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε τον Ολυμπιακό, μια υπεροχή που απέφερε καρπούς στο 79′, με τον Γκάμπριελ να νικά τον Εμβιλά στον αέρα και να γράφει το 2-1 με θεαματική κεφαλιά. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 85′ ο Ελνενί με μακρινό σουτ νίκησε τον Σα, γράφοντας το τελικό 3-1 για την ομάδα του, ένα αποτέλεσμα καταδικαστικό για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.